Ben jij de nieuwe stagiair bij Blauw-Wit’81?

Ben jij de nieuwe stagiair bij Blauw-Wit’81?
09-01-2023 Trudy Verkleij

Blauw-Wit ’81 is een dorpsvereniging voor jeugd en volwassenen in De Moer, Dongen, Loon op Zand, Kaatsheuvel en omstreken. Naast een technisch goede training, hechten we veel waarde aan een gezellige sfeer. De club is uitgegroeid tot een hechte club waar iedereen zich thuis voelt. We hebben meerdere senioren teams, vrouwen teams en junioren teams. Op een speelse en sportieve manier kunnen kinderen en jongeren bij ons kennis maken met het voetbal.

Bij Blauw-Wit ’81 hebben we meerdere enthousiaste teams voor zowel de jeugd als de kleinsten onder ons. Kinderen van 4 tot 6 jaar kunnen bij de mini’s terecht. Daar worden de basisbeginselen van het voetbal bijgebracht in combinatie met veel plezier. In kleine groepjes proberen we de kinderen stap voor stap om ‘baas’ te worden over de bal. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar zijn bij ons ‘pupillen’. Zij gaan steeds meer leren samen te spelen. De jeugd vanaf 13 tot en met 19 jaar zijn onze junioren. Zij leren spelen als een team.

Naast voetballen is er natuurlijk ook ruimte voor gezelligheid. Bij Blauw-Wit ‘81 hebben we verschillende commissies die activiteiten organiseren. Door de commissies en vrijwilligers worden er meerdere keren per jaar activiteiten georganiseerd, van een pub quiz, jeugdkamp of feestavonden, tot leuke voetbalclinics. Natuurlijk is het Moers Pinksterweekend voor het grootste deel van de buitenwacht een van de bekendste evenementen dat door Blauw-Wit’81 wordt georganiseerd.

Wat kan je als stagiair verwachten?
Hieronder geven we een overzicht van activiteiten die je zoals kunt verwachten als je bij ons stage komt lopen.
(Helpen bij het:)
•Opstellen van een trainingsplan voor mini’s, pupillen of junioren.
•Begeleiden/assisteren bij trainingen samen met de huidige trainers met aandacht voor plezier en veiligheid.
•Maken van een plan voor de techniektrainingen van onze jongere jeugd
•Organiseren van interne toernooien, een activiteit of een evenement.
•Communicatie met ouders en begeleiders onderhouden en bevorderen.
•Schrijven van een advies (met plan van aanpak) ten behoeve van de verdere ontwikkeling van de verschillende sportactiviteiten en/of de sportverenigingen.
•Bijwonen en helpen bij vergaderingen en het assisteren bij de uit te voeren acties.

Wie ben jij?
Je vindt het leuk om zelf te sporten te bewegen en om kinderen te laten sporten en bewegen. We vinden het erg fijn wanneer je de basisvaardigheden beheerst op het gebied van het voetballen. Wat we daarnaast belangrijk vinden is dat je enthousiast bent, respect hebt voor iedereen en makkelijk contact maakt met mensen van alle leeftijden.
Wellicht ben jij al een stap verder en heb je een visie op voetbal specifiek of sport en bewegen in het algemeen en wil je deze graag verder ontwikkelen.
Je wilt leren hoe je in een team functioneert waarin je een voorbeeldfunctie hebt. Daarbij leer je hoe je om kunt gaan met kinderen, de trainers en vrijwilligers en de ouders.

Welke begeleiding kunnen we jou bieden?
We gaan samen de beste mogelijkheden voor jouw stage creëren! Wij hebben een praktijkopleider beschikbaar en hij heeft beroepsmatig ervaring met het begeleiden van studenten. Hij wordt ondersteund door de huidige trainers en andere vrijwilligers naast het voetbal.
De praktijkopleider begeleidt samen met de trainers en andere vrijwilligers jouw leerproces. De praktijkopleider heeft hierin een coördinerende, aansturende en proces bewakende rol. De trainers coachen jou vooral praktisch als je actief bent op het veld. Gedurende de hele stage houden we actief contact en zorgen we voor voldoende momenten van overleg-reflectie-evaluatie en feedback.
Interesse in een stageplek of vragen? Neem contact op met de Technische Commissie via email: tc@blauwwit81.nl