Voetbalclub Dongen

Voetbalclub Dongen

Voetbalclub Dongen
Ben je op zoek naar een leuke, kleinschalige voetbalclub in de buurt van Dongen? Blauw-Wit ’81 is een dorpsvereniging  voor jeugd en volwassenen in De Moer, Dongen, Loon op Zand, Kaatsheuvel en omstreken. Naast een technisch goede training, hechten we veel waarde aan een gezellige sfeer. Onze club is er voor zowel volwassenen als jeugd / kinderen.

Ontstaan Blauw-Wit ’81
Blauw-Wit ’81 is rond 1925 opgericht en bestaat dus al langere tijd. Het begon met voetballen op weilandjes, waarbij er aansluiting gezocht werd bij bestaande clubs in de regio. Er werd een ‘wilde’ competitie gespeeld met verschillende andere clubs in de regio. Een aantal jaren later werd het voetbal verplaatst naar ‘echte’ velden en werd er aansluiting gezocht bij de bond, toen nog onder de vlag van Uno Animo uit Loon op Zand. Sinds 1981 is Blauw-Wit ’81 een zelfstandige voetbalvereniging, met zowel seniorenteams als damesteams en jeugdteams.

Gezelligheid en saamhorigheid
Inmiddels is de club uitgegroeid tot een hechte club waar iedereen zich thuis voelt. Het verloop van leden is dan ook heel laag. We hebben meerdere senioren teams, vrouwen teams en junioren teams. Op een speelse en sportieve manier kunnen kinderen en jongeren bij ons kennis maken met het voetbal.
Naast aandacht voor techniek is er ruimte voor gezelligheid en heerst er een groot gevoel van saamhorigheid. Dat is waar een kleine club groot in kan zijn!

Mini’s / pupillen
Bij Blauw-Wit ’81 hebben we meerdere enthousiaste teams voor zowel de jeugd als de kleinsten onder ons. Kinderen van 4 tot 6 jaar kunnen bij de mini’s terecht. Om te ontdekken of ze het voetballen leuk vinden en graag lid willen worden, mogen de nieuwe mini’s vier keer gratis trainen. Daarna krijgen ze de mogelijkheid om lid te worden van de club.

Kinderen / jongeren van 6 tot 12 jaar zijn bij ons ‘pupillen’. Ze mogen 4 trainingen volgen ter kennismaking (geldt ook voor de senioren), waarna ze zich in kunnen schrijven als ze lid willen worden. Na de inschrijving worden ze ingedeeld bij een team. Natuurlijk zijn er ook voor de jeugd vanaf 12 jaar meerdere teams bij onze gezellige voetbalclub in de buurt van Dongen.

Begeleiders
Bij Blauw-Wit ’81 vinden we goede begeleiding belangrijk. Daarom zijn er voor elk team 2 vaste begeleiders, die de teams voor, tijdens en na de wedstrijd begeleiden. Ze zijn het aanspreekpunt voor de gang van zaken rondom het voetbal. Verder is er een technisch jeugd coördinator voor begeleiding en aansturing van de trainers en heeft ieder jeugdteam een coördinator vanuit de technische commissie. Hier kunnen ze ook terecht als er iets speelt. Bovendien wordt er voor de ouders van onze jeugdleden elk jaar bij aanvang van het voetbalseizoen een informatieavond georganiseerd.

Leuke activiteiten
Naast voetballen is er natuurlijk ook ruimte voor gezelligheid. Bij Blauw-Wit ‘81 hebben we verschillende commissies die activiteiten organiseren. Door de commissies en vrijwilligers worden er meerdere keren per jaar activiteiten georganiseerd, van een pub quiz, jeugdkamp of feestavonden, tot leuke clinics. We bestaan uit een bestuur, een aantal commissies en vrijwilligers. Onze vrijwilligers spelen een centrale rol binnen de club en zorgen voor de praktische uitvoering op vele gebieden.

Inschrijven
Wil je graag lid worden bij Blauw-Wit ‘81? Dat kan via het inschrijfformulier. Natuurlijk kun je ook  een keer komen kijken bij onze voetbalclub in de buurt van Dongen. Wil je meer informatie? Neem dan contact op via tc@blauwwit81.nl.