Voetbalclub Loon op Zand

Voetbalclub Loon op Zand

Voetbalclub Loon op Zand

Wil je graag voetballen bij een gezellige, kleinschalige voetbalclub in de buurt van Loon op Zand? Blauw-Wit ’81 is een dorpsvereniging  voor jeugd en volwassenen in De Moer, Loon op Zand, Dongen-Vaart, Kaatsheuvel en omstreken. We bieden een technisch goede training en zijn daarnaast een club waar gezelligheid hoog in het vaandel staat. Onze club is er voor zowel volwassenen als jeugd / kinderen.

Blauw-Wit ’81

De geschiedenis van de club gaat ver terug, Blauw-Wit ’81 is al rond 1925 opgericht. Het begon met voetballen op weilandjes, waarbij er aansluiting gezocht werd bij bestaande clubs in de regio. Er werd  een ‘wilde’ competitie gespeeld met verschillende andere clubs in de regio. Een aantal jaren later werd het voetbal verplaatst naar ‘echte’ velden en werd er aansluiting gezocht bij de bond, toen nog onder de noemer van Uno Animo uit Loon op Zand. Sinds 1981 is Blauw-Wit ’81 een zelfstandige voetbalvereniging, met zowel seniorenteams als damesteams en jeugdteams.

Gezellige club

Inmiddels is de club uitgegroeid tot een hechte club waar iedereen zich thuis voelt. We hebben dan ook een heel laag leden verloop. Op een speelse en sportieve manier kunnen kinderen en jongeren bij ons kennis maken met het voetbal. Er heerst een groot gevoel van saamhorigheid, wat het clubgevoel nog versterkt. Dat is waar een kleine club groot in kan zijn!

Jongeren

Voor zowel kinderen als al wat oudere jeugd hebben we leuke teams. Bij onze mini’s voetballen de kleintjes van 4 tot 6 jaar. Om te ontdekken of ze het voetballen leuk vinden en graag lid willen worden, mogen de nieuwe mini’s de eerste vier trainingen gratis meedoen. Daarna kunnen ze lid te worden van onze club.

Ook Kinderen / jongeren van 6 tot 12 jaar mogen bij ons 4 trainingen volgen ter kennismaking (dit geldt ook voor senioren), waarna ze de keuze maken of ze zich in willen schrijven en lid willen worden. Daarna worden ze ingedeeld bij een team. Natuurlijk zijn er ook voor de jeugd vanaf 12 jaar meerdere teams bij onze gezellige voetbalclub in de buurt van Loon op Zand.

Goede begeleiding

Bij Blauw-Wit ’81 vinden we goede begeleiding belangrijk. Daarom hebben we voor elk team 2 vaste begeleiders die zowel voor, tijdens als na de wedstrijd begeleiden. Ze zijn het aanspreekpunt voor de gang van zaken rondom het voetbal. Daarnaast is er een technisch jeugd coördinator voor het begeleiden en aansturen van de trainers en heeft elk jeugdteam een coördinator vanuit de technische commissie, die het team volgt en waar ze terecht kunnen als er iets speelt. Elk jaar wordt er na aanvang van het voetbalseizoen een informatieavond georganiseerd voor de ouders van de jeugdleden.

Activiteiten

Naast voetballen organiseert de club verschillende leuke activiteiten. Bij Blauw-Wit ‘81 hebben we meerdere commissies die activiteiten organiseren. Door de commissies en vrijwilligers wordt er een aantal keer per jaar activiteiten georganiseerd, van een pub quiz, jeugdkamp of feestavonden, tot leuke clinics. We bestaan uit een bestuur, een aantal commissies en vrijwilligers. Onze vrijwilligers spelen een centrale rol binnen de club en zorgen voor de praktische uitvoering op vele gebieden.

Lid worden

Wil je graag lid worden bij Blauw-Wit ‘81? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier. Natuurlijk is het ook mogelijk om een keer komen kijken bij onze voetbalclub in de buurt van Loon op Zand. Wil je meer informatie? Neem dan contact op tc@blauwwit81.nl.