Interview Ruud van Gerven

Interview Ruud van Gerven
01-03-2023 Berry

Voor het eerst in 2023 weer een interview met een Blauw-Wit lid. Deze keer Ruud van Gerven.

Naam
Ruud van Gerven.

Woonplaats                                                  
De Moer.

Leeftijd                                                          
53 jaar.

Opleiding                                                      
MEAO.

Maatschappelijke functie                            
Adviseur bedrijfsvoering, eigenaar bedrijf P2P-Resultancy.

Bij Blauw Wit als                                           
Trainer/coach JO17 en lid van de technische commissie voor de jeugd.

Hobby’s                                                         
Plaatjes draaien, vintage audio apparatuur, mijn jukebox, verre reizen en toch ook voetbal.

Favoriete andere sporten                            
Formule 1 en tennis.

Favoriete vakantiebestemming                  
Ik vind het vooral leuk om veel verschillende plekken van de wereld te zien en ga (bijna) nooit terug naar een bestemming waar ik al eerder ben geweest. De mooiste reis was naar (West-) Canada, dichter bij huis is Noorwegen een aanrader. Verder hebben we al ruim 20 jaar een plattelandshuisje in Frankrijk (Palboux in de Auvergne), maar dat is meer een tweede ‘thuis’ dan een vakantiebestemming.

Favoriete muziek                                          
ik vind heel veel (main stream) muziek goed/leuk en heb vele guilty pleausures. Muziek kan me ontroeren maar ook erg blij maken. Favorieten zijn bijvoorbeeld Simon & Garfunkel, U2 en Bruno Mars.

Favoriete film                                                
Ik ben geen uitgesproken filmliefhebber. Usual suspects vind ik een hele goede film: heel spannend met originele twists en een geweldig plot.

Favoriete tv-programma’s
De Mol en De Verraders, spannend en niet voorspelbaar. Bovendien programma’s die we met het hele gezin kijken! Daarnaast natuurlijk Studio Sport, ESPN, Race Cafe etc.

Favoriete eten                                               
Frietje met een frikandel of shoarma!

Beste trainer
Arne Slot vanwege de manier waarop hij zijn team laat spelen. Op dit moment is het vooral Erik ten Hag. Manager zijn van een hele, hele grote club, een club in verval, met heel veel grote ego’s en onder enorme druk om te presteren zo naar je hand kunnen zetten, dat vind ik fantastisch. Ik kan genieten van de enorme drive en de intensiteit waarmee hij zijn team laat spelen; het enthousiasme en spelplezier druipt er vanaf.

Favoriete sporter
Dennis Bergkamp. Wat een stilist, wat een heerlijke voetballer, wat een fantastisch mooie doelpunten. Daarnaast zijn Daan en Fleur favoriete sporters, zo leuk om naar je eigen kinderen te kunnen kijken!

Favoriete vereniging in Nederland
Naast Blauw-Wit ’81 dan? Willem II. Dat kan pas sinds het overlijden van opa bijna 30 jaar geleden. Dat was een echte NOAD-man en die draait zich om in z’n graf als ie dit leest. Nu ben ik bijna 30 jaar een (vrij) trouwe bezoeker van alle thuiswedstrijden.

Favoriete vereniging in buitenland            
Liverpool. Dat was dé club toen ik een menneke van een jaar of 12 was. En dan ben je gewoon voor de beste club. Maar Liverpool heeft ook echt iets magisch! Ik vind in de stad ook veel als muziekliefhebber (The Beatles!) en een bezoek aan Anfield is geweldig. Tussen die supporters op de Kop “You’ll never walk alone” meezingen moet je hebben meegemaakt.

Meest waardevolle speler
Er is niet een specifieke speler, meer een type: de middenvelder die kan spelen als controleur maar ook het spel goed kan verdelen en waarbij het teamresultaat altijd voorop staat. Bijvoorbeeld Steven Gerrard of Bruno Fernandes zoals die dit jaar speelt.

Meest overschatte speler
Je haalt de top niet zonder (veel) talent en een goede mentaliteit. Het is heel makkelijk om te zeggen dat iemand overschat is

Mooiste voetbaltenue                                  
Nationaal tenue van Argentinië.

Mooiste stadion                                           
Anfield.

Gevoetbald bij                                              
NOAD, Velocitas en Zigo.

Sterke punten als trainer
Een team smeden waarin iedereen het naar de zin heeft.

Zwakke punten als trainer
Aandacht willen geven aan alle ontwikkelpunten i.p.v. focus op een bepaald ontwikkelpunt.

Grootste blunder
Op mijn allereerste werkdag (ja, al heeeeel lang geleden) heb ik een software programma afgesloten zonder het werk op te slaan. Al het werk verloren, ik kon wel door de grond zakken. Ik ben toch door mijn proefperiode gekomen ….

De 100 meter in                                             
Geen idee eigenlijk, maar ik ben nog steeds niet de langzaamste van het team.

Na de wedstrijd                                             
Nakeuvelen over de wedstrijd met een ice tea of fanta (en af en toe een pilsje).

Blauw-Wit ’81                                                
Een fijne en gezellige vereniging waar ik me thuis voel. Ondanks dat ik pas (bijna) 5 jaar bij de club ben, voel ik me een echte Blauw-Wit’er.

Wedstrijd die ik nooit vergeet                     
De finale van het EK 1988. Ik was 18 en had een bijbaantje als vakkenvuller bij de AH. Ik was op de dag van de finale ingeroosterd om te werken maar ben uiteraard niet gaan werken. Wat een feest na de winst! Ik hoefde alleen bij de AH niet meer terug te komen ….

Beste wedstrijd                                             
Afgelopen najaar tegen Sarto. De uitslag was:  1-0. Ik herinner mij dat nog omdat dit wedstrijden waren die we het seizoen daarvoor nog zouden verliezen. En nu trekken we deze wedstrijden over de streep, met in dit geval goed voetbal en strijd tot aan de laatste minuut met de absolute wil om te winnen. En het winnende doelpunt viel dan ook nog in de voorlaatste minuut.

Hoogtepunt                                                  
De geboortes van Daan en Fleur.

Dieptepunt                                                    
Afgelopen februari is mijn vader overleden (dementie), die zijn we stukje bij beetje kwijtgeraakt. Mijn moeder is 6 jaar geleden na een kort ziekbed overleden. Dat was superheftig.

‘n slechte eigenschap die ik toegeef          
Ik ben ongeduldig.

’n goede eigenschap waar ik trots op ben
Ik ben standvastig (sommigen zeggen dan koppig).

Beroep dat ik een week wil uitoefenen      
DJ.

Als kind wilde ik worden                              
DJ.

Ik wil nog één keer in mijn leven
Ik zou graag nog ‘s gaan reizen voor een half jaar en veel van het moois te zien wat de wereld (de natuur) te bieden heeft.

Je mag me ’s nachts wakker maken voor  
Je mag me ’s nachts helemaal niet wakker maken, ik ben blij dat ik slaap! Nou oké, als er thuis brand is, dan mag het wel.

Op mijn bucketlijst staat nog
Ik heb geen bucketlist.

Mijn laatste tientje geef ik uit aan
De Alzheimer stichting.

Niemand weet van mij
Dat ik keihard meezing in de auto.

Afstotend
Dommigheid.

Opwindend
Mooie vrouwen.

Woord of uitdrukking die ik vaak gebruik  
Heb ik niet. Het motto op mijn CV is “It always seems impossible until it’s done” (Nelson Mandela).

Favoriete vervoermiddel                             
De auto.

Als ontspanning ga ik meestal                   
Voetbal kijken (op TV of langs het veld) of als het even kan naar de sauna.

Wie zou je graag eens willen ontmoeten   
Reinier Robbemond – Ik zou het met hem willen hebben over bepaalde (tactische) keuzes die hij maakt. Dat kan natuurlijk beter!

Hekel aan                                                       
Aan egoïstische mensen, die denken dat de wereld om hun draait. Een beetje meer onderlinge acceptatie en begrip voor elkaar zou het samenleven enorm fijner kunnen maken.

Bewondering voor                                       
Voor Inge, dat ze het al zo lang mee mij volhoudt.

Het voetbal wordt beter als                          
De trainingsvelden (in ieder geval veld 2,5) en de trainingsballen in betere conditie zouden zijn.

Ambities                                                        
Poeh, ik heb geen uitgesproken ambities of een uitgestippeld plan. Er komt vanzelf iets op mijn pad.

Vraag van Loes: Welke opleiding/training doe je op dit moment en wat wil je daarmee gaan doen binnen Blauw-Wit ’81?
Ik heb begin dit jaar de opleiding als ‘junioren trainer’ afgerond. Die kennis kan ik direct inzetten als trainer en ook inzetten binnen de TC. Een rol als voetbalkadercoach zou in de toekomst bij me kunnen passen.

Ik wil nog kwijt
Graag een kilo of 15.

Wie is de volgende keer de klos voor een interview
Sil Witlox: Wat zijn jullie ambities voor jullie team en wanneer zijn jullie tevreden, als je over 6 jaar terugkijkt en deze spelers naar de senioren gaan?