VRIJWILLIGGER IN DE SCHIJNWERPER – TINI KLIJN

VRIJWILLIGGER IN DE SCHIJNWERPER – TINI KLIJN
02-01-2023 Berry

Een leuk initiatief bij v.v. Blauw-Wit ’81! Elk kwartaal interviewen we een vrijwilliger die binnen onze mooie vereniging actief is. We stellen vragen over verschillende onderwerpen zoals de positieve punten van onze vereniging en de taken die hij/zij uitvoert. Een vereniging is ten slotte nergens zonder haar vrijwilligers!

Dit kwartaal is ???? ????? onze ‘Vrijwilliger in de Schijnwerper’. Hieronder maak je kennis met deze enthousiaste en trouwe vrijwilliger!

????
Tini Klijn (75).

??????????
Ik woon mijn hele leven al in De Moer.

????????/????????/????????/????????
Sinds 2 februari 1973 getrouwd met Rina, dus bijna 50 jaar. Samen hebben we twee kinderen, Marcella en Bas, een schoonzoon, een schoondochter en vier kleinkinderen.

????/?????????
Na zes jaar openbare lagere school (zoals dat toen heette) ben ik naar de LTS in Waalwijk gegaan. Daar heb ik de richting metaalbewerking gevolgd. Daarna heb ik avondcursussen voor beroepsgoederenvervoer gevolgd om het veetransportbedrijf van onze ouders over te kunnen nemen. Mijn broer Henk en ik hebben 45 jaar samen het bedrijf gerund. Nadat we met het bedrijf zijn gestopt, heb ik tot augustus 2022 nog een aantal dagen in de week als chauffeur gewerkt.

?????’?
Vroeger heb ik een paar jaar gevoetbald. Daarna was veetransport heel lang mijn sport. Ik heb ook heel lang aan hondensport gedaan. We hebben altijd een Mechelse herder gehad. Maar helaas hebben we, na 45 jaar, sinds een paar jaar geen hond meer. Verder houd ik van fietsen, kaarten en kruisboogschieten.

??? ?? ???? ????????? ???????
Ik houd vooral van Nederlandstalige muziek. Als vrachtwagenchauffeur kan Henk Wijngaard dan natuurlijk niet op het lijstje ontbreken. In het verleden gingen we in oktober vaak naar de wijnfeesten in Duitsland. De Duitse schlagers, de sfeer en de gezelligheid waren echt geweldig.

???? ???? ?? ????? ???? ?? ???
Ik kijk graag naar misdaadjournalistiek, zoals de programma’s van Kees van der Spek, Alberto Stegeman en Thijs Zeeman. Of naar de Rijdende Rechter, maar dan wel met mr. Frank Visser. Op dit moment kijken we weer naar de Slimste Mens met Philip Freriks.

????????? ???????????
Blauw-Wit ’81 natuurlijk! Een mooie club voor zo’n klein dorpje als De Moer.

????????? ??????
Abe Lenstra was een hele goede voetballer. Hij werd in 1951 de eerste ‘Sportman van het jaar’ en maakte bijna 700 doelpunten in ruim 800 wedstrijden. Hoewel hij in zijn hoogtijdagen in de belangstelling stond van grote buitenlandse clubs, zoals Fiorentina, zwichtte hij nooit voor het grote geld. Hij bleef liever gewoon in Nederland spelen, trouw aan zijn club Heerenveen en later nog een paar jaar in Twente. Dan ben je een voetballer met karakter.

??? ?? ???? ????????????????? ??? ?????-????
Elke week kaarsrechte witte lijnen trekken met mijn collega lijnentrekker Sjef de Rooij.

??????? ??? ?? ???????????? ?????????
Zo’n acht jaar geleden werd ik benaderd door Berry Verheijden. Gerrit Klijs ging ermee stoppen en ze zochten dus een nieuwe lijnentrekker. Sjef en ik zijn destijds succesvol bij Gerrit op cursus geweest en daarna hebben we in september 2014 zijn taak overgenomen. En nog steeds met veel plezier.

?????? ??? ?? ???????????? ?????????
Toen onze kinderen, Marcella en Bas, nog thuis woonden, hebben ze altijd bij Blauw-Wit gevoetbald. In verband met mijn werk kon ik in die tijd eigenlijk geen tijd vrijmaken om iets voor de club te doen. Maar sinds ik met pensioen ben, is er wel meer tijd en ben ik dus eigenlijk aan een inhaalslag begonnen.
Met de KBO hebben we een hele goede samenwerking met Blauw-Wit en kunnen we bijvoorbeeld gebruik maken van ’t Moeruiltje. En zo kun je dus iets voor mekaar betekenen.

??????? ???? ??? ?? ?? ??? ??????
Ongeveer drie uur in de week. In de groeiperiode moet het hoofdveld vaak 2 keer in de week belijnd worden; het achterste veld 1 keer in de week.

??? ?? ?? ???? ??? ???? ??????????????????
Het is lekker om in de buitenlucht bezig te zijn, in beweging te blijven en je betrokken te voelen bij de gemeenschap van De Moer.

??? ?? ?? ?????? ???? ????
De rommel die mensen vaak achterlaten op de velden. Het is toch een kleine moeite om die in de afvalbakken te gooien. En we komen regelmatig de verplaatsbare doelen tegen die na het trainen op de lijnen worden achtergelaten. Het zou fijn zijn als de doelen van de lijnen worden gehaald en het terrein netjes wordt achtergelaten.

??? ?? ??? ???????/??????? ??? ?? (??? ????????????) ??? ?????-??? ???? ???????????
Wij zijn meestal met zijn tweeën of soms ook alleen bezig, dus heel spannend is dat niet ?

??? ??? ?? ?????? ?????? ????? ?????? ??? ??? ???? ????????????????? ??????????
Zeker als je met pensioen bent, zou ik zeggen: Probeer ‘t, meld je aan! Je wordt er samen beter van. Ik zou er zo nog wel een paar voor kunnen dragen.

??? ???? ??? ?? ?????????????/????????? ????????? ??? ?????-????
Dat het een sociale club is waar de saamhorigheid groot is en een goed samenwerkingsgevoel aanwezig is. Afspraak = afspraak!

??? ???? ?????-??? ?? ??????? ??? ???? ?? ???? ????
Groeien mag, maar niet te snel. En houd de regie vooral in De Moer, want het is een Moerse club.

??? ?? ??? ?????????? ?? ???????????????
Het zou fijn zijn als het middenpad in het ballenhok vrijgehouden wordt. Vaak staan daar toch weer ballencontainers, waardoor wij niet goed bij onze opslagruimte kunnen.

???? ?????? ‘???????????? ?? ?? ????????????’, ????? ????????, ????? ??? ????? ???? ???: “????? ????, ???? ???? ??? ?? ???? ?? ??????? ??????? ?? ?? ???? ????????????????? ?? ???? ?? ??? ???????? ?? ?????????? ??? ?? ??????”
Ik doe het vooral heel graag en dat is heel belangrijk. Ik heb nog wel een klein beetje vrijwilligerswerk buiten Blauw-Wit. Ik ben bestuurslid bij de KBO en lid van het preventieteam. Maar ik heb na mijn pensioen tot augustus 2022 ook nog drie dagen in de week als chauffeur gewerkt. Dus als de wil er is, is er een weg. Wat mijn gezinsleden betreft, die kunnen gelukkig goed voor zichzelf zorgen en als het nodig is, spring ik wel even bij. En verder moet je zorgen dat je niet stilvalt, want dan duren de dagen veel te lang. Je kunt natuurlijk ook niet elke dag gaan fietsen of ergens op de koffie gaan, want dan worden ze je ook beu ?

????? ???????????? ???????? ??????? ??? ??? ????????? ?? ????? ?? ???????? ‘???????????? ?? ?? ????????????’? ?? ??? ??? ?? ??????? ?????? ???????
Ik wil graag Ad van Beek voordragen. Ad is ook al lange tijd vrijwilliger, zit in het bestuur en is terreinbeheerder. Maar Ad doet ook nog veel vrijwilligerswerk buiten Blauw-Wit.
Mijn vraag: “Beste Ad, waar haal jij de tijd en energie vandaan om zo veel vrijwilligerswerk te doen, zowel bij Blauw-Wit als daarbuiten?

????? ????, ??????? ???? ??? ????? ?? ????????? ?????????, ???? ??????? ?????????? ??????? ???? ???? ????? ??? ???????????? ???? ???? ????? ??????????!
Heb jij na het lezen van dit interview ook zin om als vrijwilliger iets te betekenen voor onze mooie club? Stuur dan een mailtje naar vrijwilligers@blauwwit81.nl