Vrijwilliger in de schijnwerper: Eric Kuijpers

Vrijwilliger in de schijnwerper: Eric Kuijpers
17-10-2020 Berry

Een leuk initiatief bij Blauw-Wit! Elk kwartaal interviewen we een vrijwilliger die binnen onze mooie vereniging actief is. We stellen vragen over verschillende onderwerpen zoals de positieve punten van onze vereniging en de taken die hij/zij uitvoert. Een vereniging is ten slotte nergens zonder haar vrijwilligers! Dit kwartaal is Eric Kuijpers onze ‘Vrijwilliger in de Schijnwerper’. Hieronder maak je kennis met deze enthousiaste en spontane vrijwilliger!

Naam
Eric Kuijpers.

Woonplaats
Loon op Zand.

Verliefd/verloofd/getrouwd
Getrouwd met Ilona. Samen hebben we twee kinderen: Bram van 9 en Noor van 6 jaar.

Werk/opleiding
Elektro monteur bij Kuijpers Tilburg.

Hobby’s
Voetbal (helaas zelf niet meer actief), met het gezin iets ondernemen en natuurlijk de autocross in De Moer.

Wat is jouw favoriete muziek?
Nederlandstalig.

Waar kijk je graag naar op tv?
Oorlogsfilms, series over de natuur.

Favoriete voetbalclub
Ajax.

Favoriete speler:
Frenkie de Jong; fantastisch om te zien dat hij altijd voor voetballende oplossingen gaat.

Wat is jouw vrijwilligerstaak bij Blauw-Wit?
Leider Blauw-Wit 4. Daarnaast de Bouwcommissie samen met Steffen Jansma.

Wanneer ben je vrijwilliger geworden?
Sinds ik voetbal bij Blauw-Wit. Dit was toen vanzelfsprekend, dat je hielp met allerlei werkzaamheden binnen de club. De tijden zijn helaas veranderd en het valt daarom niet meer mee om al het werk gedaan te krijgen. Het ledenaantal is in de loop der jaren ook gegroeid, waardoor er meer werk is.

Waarom ben je vrijwilliger geworden?
Dit hoort gewoon bij het lidmaatschap van een vereniging. Als ieder lid (of de ouders van een lid) een kleine bijdrage levert, kost het vrijwilligerswerk minder tijd. Ik doe het met liefde en plezier voor de club. Daarom ben ik ook blij dat ik binnen de vereniging een groep mensen heb die ons helpen met de Bouwcommissie, zodat ons sportpark er netjes uit kan zien.

Hoeveel tijd ben je er aan kwijt?
Het leiderschap kost 4 uur in de week, exclusief de 3 de helft. Voor de Bouwcommissie is dit wisselend. Soms is er een groot werk (bijvoorbeeld het verbouwen van een kleedkamer) en soms wat
kleine dingen. Gemiddeld denk ik 3 uur in de week.

Wat is er leuk aan jouw vrijwilligerstaak?
De voldoening als je ons sportcomplex opkomt en het ziet er allemaal netjes uit.

Wat is er minder leuk aan?
Een klus met spoed. Dit is niet anders, maar is soms moeilijker te regelen.

Wat is het leukste/mooiste wat je (als vrijwilliger) bij Blauw-Wit hebt meegemaakt?
De verbondenheid binnen de vereniging bij het wegvallen van dierbare leden. Dan kun je zien dat het een vereniging is om trots op te zijn.

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die nog geen vrijwilligerstaak uitvoeren?
Zet de stap en neem een taak op als vrijwilliger. Hiermee ontlast je de vereniging. Er zijn genoeg taken dus is er altijd een die bij jou past.

Wat vind jij de belangrijkste/positieve kenmerken van Blauw-Wit?
Het dorpse. Gezelligheid, iedereen is er welkom. De saamhorigheid binnen de vereniging. Welke andere vereniging heeft een Hemelvaart voetbaltoernooi en een MPW? Door leden opgebouwd en hopelijk na de coronatijd doorgezet.

Hoe ziet Blauw-Wit er volgens jou over 10 jaar uit?
Wat de toekomst brengt weet ik niet. Als we er over 10 jaar zo voor staan als nu, is het goed. Hopelijk blijft de jeugd de weg naar Blauw-Wit vinden. Een vereniging kan alleen bestaan door de inzet van vrijwilligers.

Onze vorige “Vrijwilliger in de Schijnwerper“, René Claassen, heeft een vraag voor jou: “Eric, hoe is het om je toch zo in te zetten voor Blauw-Wit als je kinderen bij een andere vereniging voetballen?”
Omdat ik in De Moer ben geboren, ligt mijn hart bij Blauw-Wit. Wij wonen in Loon op Zand, daarom voetbalt Bram bij Uno Animo. Als Leon in ‘t Groen zijn belofte nakomt, voetbalt Bram op zijn 16e in De Moer. Noor turnt in Kaatsheuvel. Ik hoop dat zij ooit ook gaat voetballen.

Welke vrijwilliger verdient volgens jou een bloemetje en wordt de volgende “Vrijwilliger in de Schijnwerper”? En wat zou je diegene willen vragen?
Robert Verstijnen! Beste Robert, heb jij nog wel tijd om thuis te gaan slapen met al het vrijwilligerswerk dat jij doet?

Eric, bedankt voor het leuke interview, maar bovenal ontzettend bedankt voor jouw inzet als vrijwilliger voor onze mooie vereniging!

Heb jij na het lezen van dit interview ook zin om als vrijwilliger iets te betekenen voor onze mooie club? Stuur dan een mailtje naar bestuur@blauwwit81.nl.
Je kunt uiteraard ook persoonlijk contact opnemen met een van de bestuursleden.