KLM toernooi

KLM toernooi
29-08-2020 Anton Beerens

23-08-2020 Uno Animo wint de KLM Cup

Klik hier voor het foto album

Gastheer Blauw-Wit ’81 opent KLM Cup tegen Uno Animo

De eerste wedstrijd van de KLM Cup is er eentje tussen de twee zondagteams van Blauw-Wit’81 en Uno Animo. De opening van het toernooi eindigt zoals deze ook vooraf op het wedstrijdformulier begon. Beide teams weten het net niet te doen bollen en de wedstrijd eindigt met een 0-0 eindstand.

Berkdijk Za1 tegen DESK Za1

De volgende wedstrijd is er eentje die we vaker dit seizoen zullen gaan tegen komen. Berkdijk Za1 tegen DESK Za1. Het team van Berkdijk dat een goede voorbereiding in de benen heeft en een 7-1 overwinning tegen VCB start fel tegen het piepjonge DESK. DESK dat met het vlaggenschip afscheid genomen heeft van het zondagvoetbal en zich helemaal gaat richten op de eigen jeugd op zaterdag.

De beginfase is voor Berkdijk. De duels zijn stevig en het is Mark Palli die met een stevige tackle gelijk zijn visitekaartje afgeeft. Na een korte stormloop van Rood-Zwart op de helft van DESK, krijgen de Geel-Blauwen meer grip en trekt het in de aanval. Een diagonale bal van links naar rechts op Stijn Hamers wordt gelijk uit de lucht geplukt door de rechtsbuiten van DESK. De volley van Stijn gaat voor langs het doel van Roy Trommelen.

Het geroutineerde Berkdijk houdt DESK prima in de tang en valt zo nu en dan ook aan. Het is dat Thom Koot wat Corona-kilootjes aangekomen is en de snelheid van een Joep v/d Hurk mist, anders was de tandem met Jorg Snoeren en Joske N’temo dodelijk geweest. Een gruwelijke kans voor de zoon van de trainer Toon Stokkermans die bij DESK in de aanval speelt, hullie Sven. Stijn Hamers die Roy Trommelen het nakijken geeft aan de rechterkant van het veld, de bal prima terug legt op de inkomende Sven Stokkermans, die de bal snoeihard op het Berkdijkse doel peert.

Het is opnieuw de dekselse Mark Palli die de bal uit de doelmond tot corner verwerkt en daarmee een voorsprong voor DESK voorkomt. In de slotfase is het Berkdijk met een uitbraak over rechts. Joshua Ntemo krijgt de bal hoog in de loop ingespeeld en neemt hem gelijk op het pantoffeltje. De poging van Joshua gaat diagonaal voor langs.

Ook deze pot eindigt zoals deze begon: Berkdijk – DESK 0-0

Blauw-Wit’81 en DESK

De derde wedstrijd van de KLM Cup is tussen Blauw-Wit’81 en DESK. Trainer Sofus de Rooij, als speler vroeger in De Moer begonnen en als gediplomeerd trainer via Longa en later FC Tilburg weer terug gekomen naar De Moer, ziet zijn ploeg een geweldige kans krijgen. Een vrije trap van Frank van Beek wordt in de zestien op het DESK-doel geknikt. Het is Hans Vlak die de snoeiharde kopbal over het doel tikt en tot corner verwerkt.

Nadat Blauw-Wit een corner of vijf en dertig heeft gekregen is het Noah Raaijmakers die al vroeg het toernooi mag verlaten. De scheidsrechter stuurt hem van het veld en DESK kan met tien man verder. Voor Raaijmakers zit de KLM Cup er op. In de slotfase is het Mathijs Emmers voor DESK die nog een kans krijgt, maar zijn poging gaat voor langs het Blauw-Wit doel.

Blauw-Wit’81 mist de VAR als een doelpunt afgekeurd wordt. De openingstreffer van het toernooi laat nog even op zich wachten. Het is Hans Vlak die in de slotminuut een geweldige redding op een vlammend schot van Blauw-Wit heeft. De doelman houdt de 0 en ook deze derde pot eindigt in een 0-0 eindstand.

Uno Animo – Berkdijk

De vierde wedstrijd, Uno Animo – Berkdijk, begint gelijk aanvallend voor Uno Animo. Een geweldige crosspass valt achter rechtsback Hertog Ruud die zijn directe tegenstander kwijt is en de lage voorzet binnen getikt ziet worden. Het is de ploeg uit Loon op Zand dat al snel op een 1-0 voorsprong komt. Niet veel later is het een aanval vanaf de rechterkant door Uno Animo. De uitkomende goalie Trommelen is niet eerder bij de bal dan zijn tegenstander en ziet de leren knikker over hem heen gechipt worden.

Uno Animo op rozen met een 2-0 voorsprong blijft vooruit spelen. Kees van Loon coacht zijn ploeg naar voren wat opnieuw resulteert in een aanval over rechts. Een steekpassje snijdt door het hart van de Rood-Zwarte defensie waarna een balletje breed de derde treffer niet meer in de weg staat. Met een 3-0 zege trekt Uno Animo de ploeg uit Kaatsheuvel over de knie.

Berkdijk – Blauw-Wit

Gelijk daarna speelt Berkdijk hun laatste wedstrijd van het toernooi tegen gastheer Blauw-Wit.

Het is Blauw-Wit dat in de beginfase de ploeg uit Kaatsheuvel Zuid achteruit drukt. Berkdijk houdt goed stand en probeert de aanval te zoeken met lange ballen op Joep v/d Hurk. Een heerlijke aanval over rechts via Davey van Ark zorgt er voor dat de goalie van De Moer zich niet hoeft te vervelen. Na het nemen van een corner voor Berkdijk is het de scheidsrechter die de bal op de stip legt.

Berkdijk mag aanleggen vanaf 11 meter. Het is Ricky Maton die vanaf 11 meter de score tegen Blauw-Wit ’81 opent. Zijn pingel wordt genadeloos hard en hoog binnen gepoeierd. Van de voorsprong kan niet lang genoten worden, als Blauw-Wit een pegel op het Rood-Zwarte doel vuurt. Het van richting veranderde schot verdwijnt achter doelman Trommelen en de stand is weer gelijk. Even later trekt Blauw-Wit door en zet het de 2-1 op het scorebord.

Opnieuw is het de jongeling van Berkdijk, Davey van Ark, die zijn team loon naar werken geeft. Een heerlijke treffer voor de buitenspeler van Berkdijk zet de eindstand op het wedstrijdformulier. Blauw-Wit’81 – Berkdijk 2-2

DESK – Uno Animo

De laatste wedstrijd van de KLM Cup is er eentje tussen twee oud Tweede Klassers. Vorig seizoen nog DESK op zondag in de Tweede Klasse tegen het stabiele Uno Animo uit Loon op Zand dat zich al jaren prima staande houdt in deze klasse. Een wereld van verschil met het elftal van vorig seizoen. DESK nu op zaterdag met een super jong elftal zal zich opnieuw omhoog moeten knokken met eigen jongens.

Het geslepen Uno Animo zet DESK in de beginfase vast op eigen helft. Stijn Hamers wordt gewisseld en de gelegenheidsspits Hansie Vlak, wordt langs de zijlijn voorzien van een wedstrijdoutfit. Het is de ploeg uit Loon op Zand dat bijna op voorsprong komt. Een diagonale bal richting het doel van Tony van Ark wordt in buitenspelpositie aangeraakt door een medespeler van Uno en daarmee buitenspel afgekeurd.

Niet veel later is het wel raak voor de Theebuiken uit Loon. Een intikkertje voor de ploeg van Kees van Loon zorgt er voor dat de KLM Cup met de grote oren mee gaat naar Sportpark de Klokkenberg. Dank voor de organisatie bij Blauw-Wit’81 en alle maatregelen rondom de COVID-19. Tot volgend seizoen bij een nieuwe editie van de KLM Cup.