VRIJWILLIGER IN DE SCHIJNWERPER – TRUDY VERKLEIJ

VRIJWILLIGER IN DE SCHIJNWERPER – TRUDY VERKLEIJ
29-10-2022 Berry

Een leuk initiatief bij v.v. Blauw-Wit ’81! Elk kwartaal interviewen we een vrijwilliger die binnen onze mooie vereniging actief is. We stellen vragen over verschillende onderwerpen zoals de positieve punten van onze vereniging en de taken die hij/zij uitvoert. Een vereniging is ten slotte nergens zonder haar vrijwilligers!

Dit kwartaal is Trudy Verkleij onze ‘Vrijwilliger in de Schijnwerper’. Hieronder maak je kennis met deze enthousiaste en trouwe vrijwilliger!

Naam
Trudy Verkleij.

Woonplaats
Ik woon in Kaatsheuvel. Ik ben geboren in Bussum. Toen ik 3 jaar oud was, ben ik naar Eindhoven verhuisd. Daar heb ik lange tijd gewoond tot ik naar Kaatsheuvel ben verhuisd.

Verliefd/verloofd/getrouwd/kinderen
Ik woon samen met Berry Verheijden. We zijn al ruim 17 samen en nog steeds gelukkig!

Werk/opleiding
Ik heb de opleiding MEAO gedaan en ben daarna gaan werken bij de gemeente Best. Na een half jaar kon ik een fulltime baan krijgen bij Van Lanschot Kempen. Daar heb ik, naast het werk, ook de opleiding voor SPDI-II gedaan en behaald. Ik werk daar nu bijna 37 jaar met veel plezier. Ik heb altijd gewerkt bij de administratie van effecten, waarbij ik nog gewerkt heb met papieren couponnen, echte effecten, telex, fax enz. Erg leuk om het hele proces mee te maken. Tijdens deze 37 jaar heb ik 13 jaar leiding gegeven en uiteindelijk als Business Controleur mede geprobeerd de effecten administratie beter in control te laten zijn. Sinds november 2021 zijn mijn collega en ik met werk verplaatst naar de afdeling Internal Control, waar we samen met nog 15 collega’s het hele spectrum van de bank bedienen.

Hobby’s
Puzzelen van legpuzzels, fotoboeken maken, bloemstukken maken, reizen, shoppen, weekendjes weg met vriendinnen, vrijwilligerstaken bij Blauw-Wit en natuurlijk zingen in een koor. Ik zing bij La Jeunesse in Kaatsheuvel. Door Corona heeft dit 2,5 jaar stil gelegen, maar nu zijn we weer aan de slag met een nieuwe dirigente en tijdelijk een nieuwe pianiste; helemaal leuk!

Wat is jouw favoriete muziek?
Ik houd van allerlei muziek, maar popmuziek van de jaren tachtig is toch wel favoriet. Ik ga ook graag naar concerten. We zijn laatst nog naar Queen geweest; dat was een geweldig concert. Ook zou ik U2 nog graag eens live willen zien.

Waar kijk je graag naar op tv?
Actieseries, Nederlandse series, films en quizzen.

Favoriete voetbalclub
Ik heb niet echt een favoriete club, maar als oud Eindhovenaar is het toch PSV.

Favoriete speler
Die heb ik niet.

Wat is jouw vrijwilligerstaak bij Blauw-Wit?
Ik doe verschillende taken.
–  Secretaris van de Technische Commissie: verslagen maken van bijeenkomsten, clinics organiseren, communiceren namens de TC, contactpersoon voor de KNVB en met gezond verstand meedenken over de indelingen/sollicitaties enz.;
– Kledingbeheer: leiderstassen met shirts en toebehoren klaarzetten aan het begin van het seizoen; trainingspakken uitdelen en innemen en alle andere zaken in het kader van kleding die de seniorenteams nodig hebben;
– Als lid van de Communicatiecommissie denk ik mee over communicatie en publicaties;
– Samen met Jaceline Claassen ben ik vertrouwenspersoon bij de club;
– De jaarlijkse teamfoto’s worden door mij gemaakt;
– Samen met Fenna en Keely organiseer ik het Hemelvaarttoernooi; elk jaar weer een feest om die dag te laten slagen;
– En natuurlijk, zoals vele Blauw-Witters, meehelpen bij Moers Pinksterweekend.

Wanneer ben je vrijwilliger geworden?
Ik denk dat het ergens in 2008 is geweest dat ik met vrijwilligerswerk bij Blauw-Wit ben begonnen.

Waarom ben je vrijwilliger geworden?
Er was behoefte aan een secretaris voor de toenmalige Jeugdcommissie. Ik ben toen een keer gaan kijken en daarna blijven hangen om te helpen om zaken beter op orde te krijgen. Langzamerhand kom je meer dingen tegen en pak je zo eens wat op voor de club.

Hoeveel tijd ben je er aan kwijt?
Dat is lastig te zeggen. Elke dag zit ik wel verslagen te maken of andere zaken bij te houden. De vergaderingen van de TC zijn vaak 1 keer per maand, maar er is altijd wel wat extra’s te doen. Het Hemelvaarttoernooi is niet het hele jaar en het meeste werk bij het kledingbeheer is tijdens de zomer voor het seizoen weer begint. Als ik moet zeggen hoeveel uur per week, dan is het ongeveer 10 tot 15 uur. De ene keer wat meer en de andere keer wat minder. Er zijn weinig weken, dat ik niets voor de club doe, eigenlijk alleen als ik op vakantie ben.

Wat is er leuk aan jouw vrijwilligerstaak?
Het geeft je positieve energie en een gevoel van trots op deze club, wanneer:
–  je ziet dat kinderen het naar hun zin hebben bij de trainingen en wedstrijden en dat sommige teams zelfs als eerste eindigen in de poule;
– je ziet dat de organisatie van de club elke keer weer een beetje beter op orde is en er meer mensen meehelpen;
– je ziet dat alle teams, trainers en andere vrijwilligers in goede en juiste kleding een mooie uitstraling hebben, bij Blauw-Wit of elders;
– je ziet dat iedereen het op het Hemelvaarttoernooi naar de zin heeft.
Dan doe je toch iets goed en ga je er mee verder.

Wat is er minder leuk aan?
Als mensen commentaar hebben op bepaalde zaken, maar zelf niets doen bij de club. Als blijkt dat bepaalde zaken achteraf wel goed zijn geweest, zou het fijn zijn als we dat ook horen. Maar ja, niet iedereen is hetzelfde.

Wat is het leukste/mooiste wat je (als vrijwilliger) bij Blauw-Wit hebt meegemaakt?
Toen Berry een lintje kreeg. Ik was super trots! Dat alle effort, die hij in zijn club steekt, wordt gewaardeerd. Dat was heel mooi om te zien en om mee te mogen maken.

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die nog geen vrijwilligerstaak uitvoeren?
Ga vooral iets doen wat je leuk vindt en niet zo’n grote taak is. Dan zie je dat vele handen deze club met vrijwilligers tot een topclub maken!

Wat vind jij de belangrijkste/positieve kenmerken van Blauw-Wit?
Het is een goed georganiseerde sociale club waar iedereen welkom is!

Hoe ziet Blauw-Wit er volgens jou over 10 jaar uit?
Groeien mag, aanwas vanuit de jeugd is heel belangrijk. Ik hoop vooral dat Blauw-Wit over 10 jaar in het hart nog steeds dezelfde sociale club is.

Heb je nog suggesties of verbeterpunten?
Op het gebied van ledenwerving zouden we best nog wat meer kunnen doen. Als dat iets beter wordt georganiseerd, kan dat zeker helpen om meer leden aan de club te binden. Ook mogen we de club qua PR best wat meer onder de aandacht brengen en uitdragen waarom het een fijne club is om bij te horen.

Onze vorige ‘Vrijwilliger in de Schijnwerper’, Nol Broeders, heeft een vraag voor jou: “Beste Trudy, waar haal jij de tijd en energie vandaan om zo veel vrijwilligerswerk te doen?”
Omdat het leuk is en het je een goed gevoel geeft om zaken te organiseren en te regelen.

Welke vrijwilliger verdient volgens jou een bloemetje en wordt de volgende ‘Vrijwilliger in de Schijnwerper’? En wat zou je diegene willen vragen?
Ik wil graag Tini Klijn voordragen. Tini is ook al lange tijd vrijwilliger en zorgt er, samen met Sjef de Rooij, elke week voor dat de lijnen altijd netjes zijn getrokken. Ook doet Tini nog vrijwilligerswerk buiten Blauw-Wit.
Mijn vraag: “Beste Tini, waar haal jij de tijd en energie vandaan om zo veel vrijwilligerswerk te doen en dat allemaal te combineren met je gezin?

Beste Trudy, bedankt voor het leuke en gezellige interview, maar bovenal ontzettend bedankt voor jouw inzet als vrijwilliger voor onze mooie vereniging!

Heb jij na het lezen van dit interview ook zin om als vrijwilliger iets te betekenen voor onze mooie club? Stuur dan een mailtje naar vrijwilligers@blauwwit81.nl