VRIJWILLIGER IN DE SCHIJNWERPER – TRUDY VERKLEIJ

VRIJWILLIGER IN DE SCHIJNWERPER – TRUDY VERKLEIJ
29-10-2022 Berry

Een leuk initiatief bij v.v. Blauw-Wit ’81! Elk kwartaal interviewen we een vrijwilliger die binnen onze mooie vereniging actief is. We stellen vragen over verschillende onderwerpen zoals de positieve punten van onze vereniging en de taken die hij/zij uitvoert. Een vereniging is ten slotte nergens zonder haar vrijwilligers!

Dit kwartaal is ????? ???????? onze ‘Vrijwilliger in de Schijnwerper’. Hieronder maak je kennis met deze enthousiaste en trouwe vrijwilliger!

????
Trudy Verkleij.

??????????
Ik woon in Kaatsheuvel. Ik ben geboren in Bussum. Toen ik 3 jaar oud was, ben ik naar Eindhoven verhuisd. Daar heb ik lange tijd gewoond tot ik naar Kaatsheuvel ben verhuisd.

????????/????????/????????/????????
Ik woon samen met Berry Verheijden. We zijn al ruim 17 samen en nog steeds gelukkig!

????/?????????
Ik heb de opleiding MEAO gedaan en ben daarna gaan werken bij de gemeente Best. Na een half jaar kon ik een fulltime baan krijgen bij Van Lanschot Kempen. Daar heb ik, naast het werk, ook de opleiding voor SPDI-II gedaan en behaald. Ik werk daar nu bijna 37 jaar met veel plezier. Ik heb altijd gewerkt bij de administratie van effecten, waarbij ik nog gewerkt heb met papieren couponnen, echte effecten, telex, fax enz. Erg leuk om het hele proces mee te maken. Tijdens deze 37 jaar heb ik 13 jaar leiding gegeven en uiteindelijk als Business Controleur mede geprobeerd de effecten administratie beter in control te laten zijn. Sinds november 2021 zijn mijn collega en ik met werk verplaatst naar de afdeling Internal Control, waar we samen met nog 15 collega’s het hele spectrum van de bank bedienen.

?????’?
Puzzelen van legpuzzels, fotoboeken maken, bloemstukken maken, reizen, shoppen, weekendjes weg met vriendinnen, vrijwilligerstaken bij Blauw-Wit en natuurlijk zingen in een koor. Ik zing bij La Jeunesse in Kaatsheuvel. Door Corona heeft dit 2,5 jaar stil gelegen, maar nu zijn we weer aan de slag met een nieuwe dirigente en tijdelijk een nieuwe pianiste; helemaal leuk!

??? ?? ???? ????????? ???????
Ik houd van allerlei muziek, maar popmuziek van de jaren tachtig is toch wel favoriet. Ik ga ook graag naar concerten. We zijn laatst nog naar Queen geweest; dat was een geweldig concert. Ook zou ik U2 nog graag eens live willen zien.

???? ???? ?? ????? ???? ?? ???
Actieseries, Nederlandse series, films en quizzen.

????????? ???????????
Ik heb niet echt een favoriete club, maar als oud Eindhovenaar is het toch PSV.

????????? ??????
Die heb ik niet.

??? ?? ???? ????????????????? ??? ?????-????
Ik doe verschillende taken.
–  Secretaris van de Technische Commissie: verslagen maken van bijeenkomsten, clinics organiseren, communiceren namens de TC, contactpersoon voor de KNVB en met gezond verstand meedenken over de indelingen/sollicitaties enz.;
– Kledingbeheer: leiderstassen met shirts en toebehoren klaarzetten aan het begin van het seizoen; trainingspakken uitdelen en innemen en alle andere zaken in het kader van kleding die de seniorenteams nodig hebben;
– Als lid van de Communicatiecommissie denk ik mee over communicatie en publicaties;
– Samen met Jaceline Claassen ben ik vertrouwenspersoon bij de club;
– De jaarlijkse teamfoto’s worden door mij gemaakt;
– Samen met Fenna en Keely organiseer ik het Hemelvaarttoernooi; elk jaar weer een feest om die dag te laten slagen;
– En natuurlijk, zoals vele Blauw-Witters, meehelpen bij Moers Pinksterweekend.

??????? ??? ?? ???????????? ?????????
Ik denk dat het ergens in 2008 is geweest dat ik met vrijwilligerswerk bij Blauw-Wit ben begonnen.

?????? ??? ?? ???????????? ?????????
Er was behoefte aan een secretaris voor de toenmalige Jeugdcommissie. Ik ben toen een keer gaan kijken en daarna blijven hangen om te helpen om zaken beter op orde te krijgen. Langzamerhand kom je meer dingen tegen en pak je zo eens wat op voor de club.

??????? ???? ??? ?? ?? ??? ??????
Dat is lastig te zeggen. Elke dag zit ik wel verslagen te maken of andere zaken bij te houden. De vergaderingen van de TC zijn vaak 1 keer per maand, maar er is altijd wel wat extra’s te doen. Het Hemelvaarttoernooi is niet het hele jaar en het meeste werk bij het kledingbeheer is tijdens de zomer voor het seizoen weer begint. Als ik moet zeggen hoeveel uur per week, dan is het ongeveer 10 tot 15 uur. De ene keer wat meer en de andere keer wat minder. Er zijn weinig weken, dat ik niets voor de club doe, eigenlijk alleen als ik op vakantie ben.

??? ?? ?? ???? ??? ???? ??????????????????
Het geeft je positieve energie en een gevoel van trots op deze club, wanneer:
–  je ziet dat kinderen het naar hun zin hebben bij de trainingen en wedstrijden en dat sommige teams zelfs als eerste eindigen in de poule;
– je ziet dat de organisatie van de club elke keer weer een beetje beter op orde is en er meer mensen meehelpen;
– je ziet dat alle teams, trainers en andere vrijwilligers in goede en juiste kleding een mooie uitstraling hebben, bij Blauw-Wit of elders;
– je ziet dat iedereen het op het Hemelvaarttoernooi naar de zin heeft.
Dan doe je toch iets goed en ga je er mee verder.

??? ?? ?? ?????? ???? ????
Als mensen commentaar hebben op bepaalde zaken, maar zelf niets doen bij de club. Als blijkt dat bepaalde zaken achteraf wel goed zijn geweest, zou het fijn zijn als we dat ook horen. Maar ja, niet iedereen is hetzelfde.

??? ?? ??? ???????/??????? ??? ?? (??? ????????????) ??? ?????-??? ???? ???????????
Toen Berry een lintje kreeg. Ik was super trots! Dat alle effort, die hij in zijn club steekt, wordt gewaardeerd. Dat was heel mooi om te zien en om mee te mogen maken.

??? ??? ?? ?????? ?????? ????? ?????? ??? ??? ???? ????????????????? ??????????
Ga vooral iets doen wat je leuk vindt en niet zo’n grote taak is. Dan zie je dat vele handen deze club met vrijwilligers tot een topclub maken!

??? ???? ??? ?? ?????????????/????????? ????????? ??? ?????-????
Het is een goed georganiseerde sociale club waar iedereen welkom is!

??? ???? ?????-??? ?? ??????? ??? ???? ?? ???? ????
Groeien mag, aanwas vanuit de jeugd is heel belangrijk. Ik hoop vooral dat Blauw-Wit over 10 jaar in het hart nog steeds dezelfde sociale club is.

??? ?? ??? ?????????? ?? ???????????????
Op het gebied van ledenwerving zouden we best nog wat meer kunnen doen. Als dat iets beter wordt georganiseerd, kan dat zeker helpen om meer leden aan de club te binden. Ook mogen we de club qua PR best wat meer onder de aandacht brengen en uitdragen waarom het een fijne club is om bij te horen.

???? ?????? ‘???????????? ?? ?? ????????????’, ??? ????????, ????? ??? ????? ???? ???: “????? ?????, ???? ???? ??? ?? ???? ?? ??????? ??????? ?? ?? ???? ????????????????? ?? ?????”
Omdat het leuk is en het je een goed gevoel geeft om zaken te organiseren en te regelen.

????? ???????????? ???????? ??????? ??? ??? ????????? ?? ????? ?? ???????? ‘???????????? ?? ?? ????????????’? ?? ??? ??? ?? ??????? ?????? ???????
Ik wil graag Tini Klijn voordragen. Tini is ook al lange tijd vrijwilliger en zorgt er, samen met Sjef de Rooij, elke week voor dat de lijnen altijd netjes zijn getrokken. Ook doet Tini nog vrijwilligerswerk buiten Blauw-Wit.
Mijn vraag: “Beste Tini, waar haal jij de tijd en energie vandaan om zo veel vrijwilligerswerk te doen en dat allemaal te combineren met je gezin?

????? ?????, ??????? ???? ??? ????? ?? ????????? ?????????, ???? ??????? ?????????? ??????? ???? ???? ????? ??? ???????????? ???? ???? ????? ??????????!

??? ??? ?? ??? ????? ??? ??? ????????? ??? ??? ?? ??? ???????????? ???? ?? ????????? ???? ???? ????? ????? ????? ??? ??? ??????? ???? ?????????????@????????81.??