VRIJWILLIGER IN DE SCHIJNWERPER – Ad Beerens

VRIJWILLIGER IN DE SCHIJNWERPER – Ad Beerens
11-12-2021 Anton Beerens

Een leuk initiatief bij v.v. Blauw-Wit โ€™81! Elk kwartaal interviewen we een vrijwilliger die binnen onze mooie vereniging actief is. We stellen
vragen over verschillende onderwerpen zoals de positieve punten van onze vereniging en de taken die hij/zij uitvoert. Een vereniging is ten slotte nergens zonder haar vrijwilligers! Dit kwartaal is AD BEERENS onze ‘Vrijwilliger in de Schijnwerper’. Hieronder maak je kennis met deze enthousiaste en trouwe vrijwilliger!

Naam
Ad Beerens (69).

Woonplaats:
De Moer.

Verliefd/verloofd/getrouwd/kinderen
Getrouwd met Ria, 5 kinderen en 5 kleinkinderen.

Werk/opleiding
LTS (Tilburg), Gezel (Eindhoven), Middelbare Landbouwschool (Moergestel). Ik ben eerst in de bouw gaan werken, maar op mijn 26e ben ik boer geworden.
Lange tijd heb ik aan de Moersedreef mestvarkens gehouden. Ik heb het bedrijf zelf opgebouwd en uitgebouwd. Na de verkoop van het bedrijf ben ik in 2000 weer in de bouw gaan werken, als metselaar bij bouwbedrijf Van Leijsen. Hier heb ik tot mijn 66e gewerkt. De mooiste projecten waar ik aan heb gewerkt? Dat zijn er twee; de bouw van de kantine van Blauw-Wit en de bouw van de woning aan de Vaartweg, waar nu de burgemeester van Dongen woont.

Hobbyโ€™s
Een grote hobby van mij, dat zijn mijn paarden. Ik fok vanaf mijn 20e al veulens voor de dressuursport. Ik heb nu nog twee merries en in principe kan ik daarmee elk jaar twee veulens fokken. Daarnaast is voetbal een grote hobby. Tot mijn 26e heb ik zelf gevoetbald, maar toen ik boer werd, ben ik daarmee gestopt. Met een eigen bedrijf kun je het je niet veroorloven om blessures op te lopen. Ik ben toen wel een scheidsrechter cursus gaan volgen en ben circa 33 jaar scheidsrechter en ook zoโ€™n 8 jaar grensrechter bij Blauw-Wit geweest. Ik ga zoveel als mogelijk naar mijn kinderen en kleinkinderen kijken bij Blauw-Wit. Ook naar de wedstrijden van het eerste elftal ga ik regelmatig kijken. Verder ben ik bezig met het opzetten van wandelvoetbal voor 60-plussers bij Blauw-Wit. Helaas ligt dat vanwege corona nu even stil, maar ik hoop wel dat we daar snel mee kunnen beginnen. Er zijn al 12 aanmeldingen, dus de animo is er.

Wat is jouw favoriete muziek?
Ik houd van verschillende soorten muziek. Roy Orbison en Jim Reeves vind ik goed, maar ook Golden Earring en The Beatles. Het nummer The Yellow Rose van Johnny Lee en Lane Brody draai ik vaak en de tekst heeft voor mij een bijzondere betekenis.

Waar kijk je graag naar op tv?
Ik kijk veel sport: voetbal en Formule 1. En we kijken vaak naar de quiz โ€˜2 voor 12โ€™. Vaak hebben Ria en ik het woord dan al opgelost voordat alle letters er staan.

Favoriete voetbalclub:
Dat is natuurlijk v.v. Blauw-Wit โ€™81.

Favoriete speler
Ik heb niet echt een favoriete speler. Frenkie de Jong en Virgil van Dijk zijn wel erg goed. Ik heb wel een minst favoriete speler. Dat is Tom Beugelsdijk van Sparta. Wat is dat een onsportieve speler.

Wat is jouw vrijwilligerstaak bij Blauw-Wit?
Ik doe veldonderhoud en zorg er voor dat de kleedkamers en de scheidsrechter kamer op maandag weer schoon en stofvrij zijn. Ik doe dat samen met Jos van den Hoven en Bart Dilven. Op dinsdag gaat de grote container aan straat en op donderdag de andere.

Wanneer ben je vrijwilliger geworden?
Ik ben vanaf de oprichting al betrokken bij Blauw-Wit en doordat mijn kinderen en kleinkinderen hier voetballen ben ik ook altijd betrokken gebleven.

Waarom ben je vrijwilliger geworden?
Vanwege de betrokkenheid bij de club. En alle contacten die je hier opdoet en de waardering die je krijgt, dat zijn de mooie dingen die het werk als vrijwilliger speciaal maken.

Hoeveel tijd ben je er aan kwijt?
Gemiddeld zoโ€™n 5 uur in de week.

Wat is er leuk aan jouw vrijwilligerstaak?
Dat je betrokken blijft bij de club en ook steeds weer nieuwe mensen leert kennen. De sociale aspecten zijn heel belangrijk voor mij.

Wat is er minder leuk aan?
Het veld controleren als het regent, maar dan zijn we ook zo klaar, haha. En als er op maandag weer een hoop zand op het afvoerputje is geveegd. Dan denk ik echt, snappen mensen nou echt niet dat je dat er naast moet vegen en niet erin.

Wat is het leukste/mooiste wat je (als vrijwilliger) bij Blauw-Wit hebt
meegemaakt?
De feestelijke opening van de nieuwe kantine in 1999. Dat was een heel mooi en speciaal moment, vooral omdat ik de kantine zelf mee heb gebouwd en we dat grotendeels met vrijwilligers hebben gedaan.
Ook het kampioenschap en de promotie van het eerste elftal van de 5e naar de 4e klasse is een mooie herinnering. Ik was grensrechter bij die wedstrijd en ik weet nog goed dat we met zโ€™n allen in de bus als kampioen terug naar De Moer kwamen.

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die nog geen vrijwilligerstaak
uitvoeren?
Bij een kleine vereniging als Blauw-Wit is het zo belangrijk dat we het samen doen. Dus raak betrokken bij de club en ga iets doen. Het is niet alleen belangrijk, maar vooral ook heel gezellig.

Wat vind jij de belangrijkste/positieve kenmerken van Blauw-Wit?
De samenwerking met iedereen, zowel binnen als buiten het veld. De mentaliteit bij onze club is goed en daar mogen we heel trots op zijn.

Hoe ziet Blauw-Wit er volgens jou over 10 jaar uit?
Ik hoop dat we dan nog steeds op deze plek zitten en dat er genoeg leden blijven bijkomen uit De Moer, Dongen-Vaart en omstreken. Blauw-Wit is mooi zoals het is; er hoeft voor mij niet heel veel te veranderen.

Heb je nog suggesties of verbeterpunten?
Het zou fijn zijn als we tijdens onze werkzaamheden een bakkie koffie of thee zouden kunnen drinken. De kantine is gesloten als wij er zijn, maar misschien kan er in de scheidsrechter kamer een koffieapparaatje of een waterkoker worden weggezet. Dat zou fijn zijn.

Onze vorige โ€œVrijwilliger in de Schijnwerperโ€, Sjef de Rooij, heeft een
vraag voor jou: “Beste Ad, kun jij zovast tijd vrij maken in jouw agenda
om voor de club een nieuw materiaalhok te metselen?โ€
Haha, dat komt goed Sjef! Ik heb de stenen al besteld! Ik moet meteen terugdenken aan toen we de kantine aan het metselen waren en dat we met Sjef en Tiny Klijn de nieuwe bar hadden opgehaald. Die hebben we toen met zโ€™n allen op de middenstip gezet en daar hebben we toen met alle vrijwilligers een lekker pilske gedronken. Mooie herinnering!

Welke vrijwilliger verdient volgens jou een bloemetje en wordt de
volgende โ€œVrijwilliger in de Schijnwerperโ€? En wat zou je diegene willen
vragen?
Ik wil graag Jos van den Hoven voordragen. Jos is vanaf het begin al betrokken bij Blauw-Wit en heeft in al die jaren heel veel voor de club gedaan en betekend.
Mijn vraag: โ€œBeste Jos, wil jij mij meehelpen om het wandelvoetbal op te zetten bij Blauw-Wit?โ€.

Beste Ad, bedankt voor het leuke en gezellige interview, maar bovenal ontzettend bedankt voor jouw inzet als vrijwilliger voor onze mooie vereniging!

Heb jij na het lezen van dit interview ook zin om als vrijwilliger iets te betekenen voor onze mooie club? Stuur dan een mailtje naar vrijwilligers@blauwwit81.nl.