Sofus de Rooij nieuwe hoofdtrainer Blauw-Wit ’81

Sofus de Rooij nieuwe hoofdtrainer Blauw-Wit ’81
08-01-2020 Berry

Blauw-Wit ‘81 is zeer trots te kunnen melden dat Sofus de Rooij de nieuwe hoofdtrainer wordt voor het 1e elftal voor de komende seizoenen. Het is een 2-jarig contract met een optie voor verlenging voor één jaar.

Momenteel is Sofus de Rooij voor ‘t derde jaar hoofdtrainer van fusieclub FC Tilburg, dat uitkomt in de 2e klasse. Sofus zijn ouders wonen in De Moer en zelf heeft hij zijn eerste voetbalstapjes bij Blauw-Wit ‘81 gezet toen hij 6 of 7 was en heeft er gevoetbald tot 2008. Ook als trainer is hij gestart Blauw-Wit ‘81 bij de jonge jeugd.

Sofus kiest bewust voor een stabiele en rustige dorpsvereniging op een iets lager niveau, dan voor een stadsclub op hoger niveau, waar ieder jaar veel spelerswisselingen zijn. Belangrijkste voor Sofus is het plezier dat hij haalt uit het werken met een stabiele en gemotiveerde spelersgroep en daarmee beter worden. Blauw-Wit ‘81 is een stabiele 4e klasser. Het niveauverschil gaat af en toe wel een uitdaging zijn denkt hij en hij zal soms een stapje terug moeten doen, maar dat is niet erg.

De doelstelling voor Sofus bij Blauw-Wit ’81 is de lijn door te trekken die de laatste 3 jaar onder Joey Verhoeven is ingezet. Het maximale uit de huidige groep halen op fysiek en tactisch vlak en zowel de groep als spelers individueel nog te verbeteren, zodat Blauw-Wit mee kan doen voor promotie naar de 3e klasse. Ook wordt het zijn taak om de jeugdspelers voor te bereiden op het doorstromen naar het 1e elftal.

Dit betekend dus dat Blauw Wit ’81 op het einde van dit seizoen na 3 seizoenen afscheid neemt van de huidige hoofdtrainer Joey Verhoeven, die het zeer goed heeft gedaan bij Blauw-Wit ‘81. Het 1e elftal heeft flinke stappen gemaakt onder zijn leiding en vorig seizoen de nacompetitie heeft gehaald voor promotie naar de 3e klasse. Iets wat dit seizoen zeker ook nog gehaald kan worden.