VRIJWILLIGER IN DE SCHIJNWERPER: JEANNE SCHOENMAKERS

VRIJWILLIGER IN DE SCHIJNWERPER: JEANNE SCHOENMAKERS
25-09-2019 Jolanda Rijken

Een leuk nieuw initiatief bij Blauw-Wit! Elk kwartaal interviewen we een vrijwilliger die binnen onze mooie vereniging actief is. We stellen vragen over verschillende onderwerpen zoals de positieve punten van onze vereniging en de taken die hij/zij uitvoert. Een vereniging is ten slotte nergens zonder haar vrijwilligers!

Dit kwartaal is Jeanne Schoenmakers onze ‘Vrijwilliger in de Schijnwerper’. Hieronder maak je kennis met deze enthousiaste en spontane vrijwilliger!

Naam:
Jeanne Schoenmakers.

Woonplaats:
De Moer.

Verliefd/verloofd/getrouwd:
Getrouwd met Peter. Samen hebben we tweezonen: Niels en Chris.

Werk/opleiding:
Van jongs af aan ben ik werkzaam geweest in het agrarisch bedrijf van mijn ouders. Hier wonen wij nu nog steeds. Na mijn agrarische opleiding in Boxtel ben ik in het bedrijf blijven werken en heb ik het bedrijf overgenomen van mijn ouders. Van kippen zijn we overgeschakeld naar zeugen en die hebben we tot het eind gehouden.

Hobby’s:
Mijn grootste hobby is muziek en muziek maken. Ik speel saxofoon bij muziekvereniging De Moer, een kleine, gezellige vereniging. We zouden graag nog wat leden aan onze vereniging toevoegen. Ook voetbal is een van mijn hobby’s. Ik heb zelf van mijn 13e tot mijn 21e bij Blauw-Wit gespeeld en vind het leuk om nu als vrijwilliger mijn steentje te kunnen bijdragen.

Wat is jouw favoriete muziek?
De muziek van Tina Turner vind ik geweldig, vooral het nummer ‘Proud Mary’ is een van mijn favorieten.
Daarnaast houd ik vooral van Nederpop muziek en vind ik het leuk om naar concerten te gaan. Ik ben vorig jaar naar Ed Sheeran geweest en binnenkort ga ik naar Van Dik Hout.

Waar kijk je graag naar op tv?
Ik kijk graag naar een leuke kennisquiz of een romantische film.

Favoriete voetbalclub:
PSV en natuurlijk ook v.v. Blauw-Wit ’81.

Favoriete speler:
Ik heb niet echt een favoriete speler.

Wat is jouw vrijwilligerstaak bij Blauw-Wit?
Als wedstrijdsecretaris zorg ik voor het verzetten van wedstrijden en het regelen van vriendschappelijke wedstrijden. Ik ben ook betrokken bij de rijderslijsten. En ik ben een tijdje trainster geweest van de B-meiden, F-jeugd en de mini’s.

Wanneer ben je vrijwilliger geworden?
Ongeveer 6 jaar geleden ben ik begonnen als wedstrijdsecretaris. Als speelster hielp ik uiteraard ook mee als dat nodig was.

Waarom ben je vrijwilliger geworden?
Ik ben gevraagd en ik vond het ook leuk om iets voor de club te kunnen betekenen.

Hoeveel tijd ben je er aan kwijt?
Dat wisselt heel erg. De pieken zitten vooral aan het begin van het seizoen en voor de vakanties. Ik ben er wel elke week even mee bezig.

Wat is er leuk aan jouw vrijwilligerstaak?
Het leuke is dat je in contact komt met mensen op de club. Ook het contact met wedstrijdsecretarissen van andere clubs vind ik leuk.

Wat is er minder leuk aan?
In deze tijd gaan heel veel zaken digitaal. In mijn geval via Sportlink. Dat maakt ook dat alles wat afstandelijker wordt en dat is jammer.

Wat is het leukste/mooiste wat je (als vrijwilliger) bij Blauw-Wit hebt meegemaakt?
Mijn leukste herinnering is het bekerkampioenschap van de A1 jeugd in 2016. Een unieke gebeurtenis. Onze Chris speelde in het team, dat toen de beker won. De halve finale zal me altijd bijblijven, want die was eigenlijk nog mooier dan de finale. Ook het kampioenschap van de B-meiden, waar ik destijds leidster was, was een heel mooi moment en zal ik nooit vergeten.

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die nog geen vrijwilligerstaak uitvoeren?
Vele handen maken licht werk! Kijk vooral naar de taken die je leuk vindt of waar je goed in bent en draag op die manier ook een steentje bij. Er is altijd iets wat je kunt doen.

Wat vind jij de belangrijkste/positieve kenmerken van Blauw-Wit?
Dat Blauw-Wit een gemoedelijke, kleine club is waar iedereen zich thuis voelt. Omdat het een kleine club is, zijn de lijntjes kort. Als er iets geregeld moet worden, is het zo voor mekaar.

Hoe ziet Blauw-Wit er volgens jou over 10 jaar uit?
Ik hoop dat er niet veel verandert. Het is goed, zoals het nu is. Als de aanwas van de jeugd blijft, zoals dat nu het geval is, dan gaat Blauw-Wit een mooie toekomst tegemoet.

Welke vrijwilliger verdient volgens jou een bloemetje en wordt de volgende “Vrijwilliger in de Schijnwerper”?
Ik wil graag René Claassen voordragen. René is ook al heel lang vrijwilliger bij Blauw-Wit en je kunt altijd een beroep op hem doen.

Jeanne, bedankt voor het leuke interview, maar bovenal ontzettend bedankt voor jouw inzet als vrijwilliger voor onze mooie vereniging!

Heb jij na het lezen van dit interview ook zin om als vrijwilliger iets te betekenen voor onze mooie club? Stuur dan een mailtje naar bestuur@blauwwit81.nl.
Je kunt uiteraard ook persoonlijk contact opnemen met een van de bestuursleden.