Blauw-Wit ’81 1 – Berkdijk Za 1: 3-1

16-09-2019 Anton Beerens

Blauw-Wit effectief tegen Berkdijk Zaterdag 1 (fotoalbum)

Voor de neutrale toeschouwer uit de gemeente Loon op Zand stond er zaterdagmiddag 14 september een heerlijke derby op het programma. Blauw-Wit ’81 – Berkdijk voor de beker. Op het sportcomplex van Blauw-Wit werden de Rood-Zwarten van de Kegelaer ontvangen voor een treffen in de poulefase van de beker.

Berkdijk start direct fel na de aftrap. Een gruwelijke kans na de omschakeling bij balverlies van Blauw-Wit. Joep v/d Hurk wordt getorpedeerd in de aanval en kan door op snelheid richting het Moerse doel. Binnen een minuut spelen had Joep de wedstrijd voor Berkdijk gelijk in het voordeel kunnen poeieren, maar de poging gaat over.

Aan de andere kant is het Frank van Beek, voor Blauw-Wit, die de thuisploeg op voorsprong zet. Goalie Roy Trommelen is geklopt als Frank de bal in de verre hoek weet te prikken. Appèl voor buitenspel wordt door de scheids niet gehonoreerd en het doelpunt van Blauw-Wit wordt in de boeken geschreven.

Na een kleine 5 minuten voetballen is het Frank van Halewijn die geblesseerd het veld verlaat voor de Fido, door de weeks beter bekend als Menno Oosterwaal.

Het is de thuisploeg dat bijna de 2-0 op het scorebord zet na een gruwelijke voorzet op Bart van Beek. De voorzet op Bart is net te scherp voor hem om op het Rood-Zwarte doel te koppen. De bal verdwijnt over de zijlijn.

Het is Berkdijk dat via de geroutineerde middenvelder Jorg Snoeren de bal diep geeft op cultheld Joep v/d Hurk. Joep kan door richting het Blauw-Witte doel maar komt net te kort. Een minuut later is het de kwal van Thom Koot die de bal op gruwelijke wijze in de bovenhoek vlamt.

Blauw-Wit – Berkdijk is weer in evenwicht na een 17 minuten voetballen.

Na ruim een half uur spelen is de stand nog steeds gelijk en weet Berkdijk de jonge goden uit De Moer het leven zuur te maken. Beide ploegen houden elkaar in evenwicht en de duels onderling worden scherp ingezet. Berkdijk weet Blauw-Wit met technisch voetbal de stand op gelijke hoogte te houden. Aan de andere kant is het Blauw-Wit wat conditioneel sterker is dan Berkdijk en daarmee de ploeg op zaterdag van de Kegelaer op het hoofdveld in De Moer alle hoeken van het veld laat zien.

Na een half uur voetballen is het Blauw-Wit met een geweldige kans voor Bart van Beek. De poging van Van Beek zeilt richting het haantje van de heilige Sint Joachim en de kans is verkeken. Op slag van rust als het zweet in menig Rood-Zwart speler in de nek gutst krijgt Blauw-Wit een vrije trap op een meter of twintig van het Berkdijkse doel. Het is Roy Trommelen die de indraaiende vrije trap van Blauw-Wit weet te keren.

Met een 1-1 ruststand gaan beide ploegen aan de thee. Na de rust is Blauw-Wit gelijk dichtbij een nieuwe voorsprong. Een gruwelijke pegel van Blauw-Wit zeilt over Roy Trommelen en spat uiteen op de deklat van Berkdijk. Na 60 minuten voetballen is het vrije trappen specialist Ricky Maton die zijn haar nog ff goed doet en klaar staat voor de vrije bal. Ricky neemt zijn aanloop en jankt de bal richting het uitverkochte terras in De Moer.

Een uitbraak van Berkdijk in de omschakeling zorgt er bijna voor dat Joep v/d Hurk op een haar na de voorsprong mist. De bal van Joep gaat slechts 10 centimeter naast het doel van Blauw-Wit. Even later volgt een corner voor Berkdijk. Deze wordt hoog in de zestien geslingerd, daar waar Benno van Woensel zijn knoest tegenaan kan drukken. De bal gaat niet over de doellijn en de poging van Van Woensel gaat niet door.

In de laatste 10 minuten is het Blauw-Wit dat de ploeg van de Kegelaer kapot speelt. Het wordt in de 85e minuut 2-1 in het voordeel van Blauw-Wit door Remco Boerema en even later wordt de 3-1 voor Blauw-Wit binnen gevlamd. Het is Bas Jansen van Blauw-Wit die de eindscore op het bord zet.

Blauw-Wit pakt drie punten tegen het vernieuwde Berkdijk Zaterdag team.