VRIJWILLIGER IN DE SCHIJNWERPER – TIBOR CSIZMAZIA

VRIJWILLIGER IN DE SCHIJNWERPER – TIBOR CSIZMAZIA
30-03-2024 Berry

Een leuk initiatief bij v.v. Blauw-Wit ’81! Elk kwartaal interviewen we een vrijwilliger die binnen onze mooie vereniging actief is. We stellen vragen over verschillende onderwerpen zoals de positieve punten van onze vereniging en de taken die hij/zij uitvoert. Een vereniging is ten slotte nergens zonder haar vrijwilligers! 

Dit kwartaal is Tibor Csizmazia onze ‘Vrijwilliger in de Schijnwerper’. Hieronder maak je kennis met deze enthousiaste en trouwe vrijwilliger!

Naam
Tibor Csizmazia.

Woonplaats
Drunen.

Verliefd/verloofd/getrouwd/kinderen
Getrouwd met Marion. Samen hebben we twee zonen, Rowan en Wesley.

Werk/opleiding
Na de LTS ben ik meteen gaan werken bij de Bonth van Hulten in Nieuwkuijk. Ik doe daar service en onderhoud, waaronder bij het Noordbrabants Museum, bij scholen en bij bouwprojecten. Ik werk hier inmiddels al 46 jaar en ga volgend jaar met vervroegd pensioen.

Hobby’s
Voetballen; ik heb zelf bij RKDVC in Drunen gevoetbald en ben inmiddels al heel wat jaren actief als trainer. Verder houd ik van rikken en van wandelen met mijn twee honden.   

Wat is jouw favoriete muziek?
Ik houd van allerlei soorten muziek. Queen vind ik echt een hele goede band. Ik ga ook wel eens naar Nederlandstalige avonden en volgende week ga ik naar ‘Festival der Liebe’; een Duitstalige muziekshow met Jan Smit en Chantal Janzen in Ahoy.

Waar kijk je graag naar op tv?
Studio Sport en ESPN.

Favoriete voetbalclub
RKC Waalwijk en Ajax.

Favoriete speler
Ik heb niet echt een favoriete speler, maar Frenkie de Jong is wel een hele goede voetballer.

Wat is jouw vrijwilligerstaak bij Blauw-Wit?
Ik ben trainer/coach van de zondag Dames 1.

Wanneer ben je vrijwilliger geworden?
Vanaf 1990 tot 2014 heb ik bij RKDVC de jeugd getraind; van 2015-2017 de dames van RKDVC en van 2017-2018 de dames van RWB. Van 2018-2021 heb ik de dames van Nieuwkuijk getraind en sinds december 2021 ben ik trainer/coach van de zondag dames van Blauw-Wit ’81.

Waarom ben je vrijwilliger geworden?
Stilzitten is niets voor mij. Al vrij snel nadat ik in 2021 was gestopt bij Nieuwkuijk, ging het toch weer kriebelen. In TrainersMagazine zag ik de vacature bij Blauw-Wit en na het gesprek hier was er meteen de klik. Het is mooi om samen met een team ergens naartoe te werken en ik heb het hier goed naar mijn zin.

Hoeveel tijd ben je er aan kwijt?
Per week gemiddeld 12 uur.

Wat is er leuk aan jouw vrijwilligerstaak?
Het is leuk omdat ik er zelf heel veel plezier aan beleef. Dit heeft ook te maken met de sociale contacten en het met z’n allen napraten en een biertje drinken na de trainingen en wedstrijden.

Wat is er minder leuk aan?
In de winter is het minder leuk vanwege het slechte weer, de afmeldingen en de afgelastingen.   

Wat is het leukste/mooiste wat je (als vrijwilliger) bij Blauw-Wit hebt meegemaakt?
De feestjes en het Hemelvaarttoernooi, dat altijd heel goed wordt georganiseerd.

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die nog geen vrijwilligerstaak uitvoeren?
Kom eens kijken naar wat er allemaal op de club gebeurt en gedaan wordt en kijk dan ook eens naar wat je zelf kunt doen, in plaats van commentaar te leveren.

Wat vind jij de belangrijkste/positieve kenmerken van Blauw-Wit?
De saamhorigheid, die hoort bij een kleine vereniging en de gezelligheid met zondag Dames 1. 

Hoe ziet Blauw-Wit er volgens jou over 10 jaar uit?
Ik kan niet in de toekomst kijken, maar hopelijk verandert er niet al te veel. Het is prima zo. Zolang de jeugd de weg naar Blauw-Wit blijft vinden, komt het allemaal wel goed.

Heb je nog suggesties of verbeterpunten?
De kleedkamers en het ballenhok mogen beter. Vooral kleedkamer 3 en 4 zijn toe aan een opknapbeurt en het ballenhok zou ook wel vernieuwd en groter mogen worden.

Onze vorige ‘Vrijwilliger in de Schijnwerper’, Ramon Kemmeren, heeft een vraag voor jou: “Beste Tibor, je gaat al aardig richting de pensioengerechtigde leeftijd. Kijk je er naar uit om met pensioen te gaan en zou je daarna nog door willen gaan als trainer?”
Ik kijk er heel erg naar uit. Niet zozeer voor het werk, maar wel voor de mentaliteit van sommige jonge gasten. Daar krijg ik steeds meer moeite mee. Of ik na mijn pensioen trainer blijf, daar ga ik dan eens op mijn gemak over nadenken.  

Welke vrijwilliger verdient volgens jou een bloemetje en wordt de volgende ‘Vrijwilliger in de Schijnwerper’? En wat zou je diegene willen vragen?
Ik wil graag Tessa Verbunt voordragen. Tessa is een zeer gemotiveerde speler en ook als lid van de Technische Commissie draagt zij haar steentje bij aan de ontwikkeling van de damestak van Blauw-Wit. Mijn vraag: “Beste Tessa, wat is jouw ambitie in het voetbal; zou je op een hoger niveau willen voetballen?”

Beste Tibor, bedankt voor het leuke en gezellige interview, maar bovenal ontzettend bedankt voor jouw inzet als vrijwilliger voor onze mooie vereniging!

Heb jij na het lezen van dit interview ook zin om als vrijwilliger iets te betekenen voor onze mooie club? Stuur dan een mailtje naar vrijwilligers@blauwwit81.nl