VRIJWILLIGER IN DE SCHIJNWERPER – Ramon Kemmeren

VRIJWILLIGER IN DE SCHIJNWERPER – Ramon Kemmeren
11-10-2023 Berry

Een leuk initiatief bij v.v. Blauw-Wit ’81! Elk kwartaal interviewen we een vrijwilliger die binnen onze mooie vereniging actief is. We stellen vragen over verschillende onderwerpen zoals de positieve punten van onze vereniging en de taken die hij/zij uitvoert. Een vereniging is ten slotte nergens zonder haar vrijwilligers!
Dit kwartaal is Ramon Kemmeren onze ‘Vrijwilliger in de Schijnwerper’. Hieronder maak je kennis met deze enthousiaste en trouwe vrijwilliger!

Naam
Ramon Kemmeren.

Woonplaats
De Moer.

Verliefd/verloofd/getrouwd/kinderen
Vrijgezel.

Werk/opleiding
Na mijn opleiding SVMT (stichting vakopleiding metaal) in Tilburg ben ik gaan werken bij metaalbedrijf Zijlmans in Berkel-Enschot. Daar heb ik 6 jaar gewerkt. Daarna heb ik 2,5 jaar bij Esch Conveyor in Waalwijk gewerkt, ook in de metaalsector. Vanaf mei dit jaar werk ik als glaszetter bij Baronie Glas in Breda.

Hobby’s
Motorrijden, autocross De Moer en voetbal.

Wat is jouw favoriete muziek?
Ik houd van allerlei muziek, behalve van klassieke muziek.

Waar kijk je graag naar op tv?
Ik kijk vooral naar Studio Sport en Formule 1.

Favoriete voetbalclub
PSV en RKC.

Favoriete speler
Die heb ik niet.

Wat is jouw vrijwilligerstaak bij Blauw-Wit?
Ik ben vlagger bij zondag Dames 1. Verder ben ik mede verantwoordelijk voor het materiaalbeheer.

Wanneer ben je vrijwilliger geworden?
Zo’n 15 jaar geleden, toen ben ik als assistent begonnen bij zondag Dames 2.

Waarom ben je vrijwilliger geworden?
Ik ben destijds gevraagd door mijn oom, John Kemmeren. Die was toen trainer van zondag Dames 2. Ik voetbalde toen zelf nog ook nog in de jeugd bij Blauw-Wit.

Hoeveel tijd ben je er aan kwijt?
Op dit moment gemiddeld 2 uur per week.

Wat is er leuk aan jouw vrijwilligerstaak?
Ik vind het vooral leuk om onderdeel te zijn van een team. Op het veld, maar ook in de 3e helft. De sociale aspecten van een kleine club, waar iedereen elkaar kent, spreken mij vooral aan.

Wat is er minder leuk aan?
Dat er soms dingen langs elkaar heen lopen omdat er niet goed of onvoldoende met elkaar wordt gecommuniceerd.

Wat is het leukste/mooiste wat je (als vrijwilliger) bij Blauw-Wit hebt meegemaakt?
In 2021 ben ik live in de uitzending van Omroep Brabant uitgeroepen tot “De Beste Materiaalman van Brabant”. Dat was een mooi moment, dat ik niet snel zal vergeten. Een ander mooi moment was in 2016 toen we met de zondag Dames 1 kampioen werden. Wijlen Peter Berende was toen trainer en ik assistent en vlagger. Dat was een heel mooi seizoen.

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die nog geen vrijwilligerstaak uitvoeren?
Kijk eens rond op de club en zie wat onze vrijwilligers allemaal doen. En ga dan bij jezelf na, wat jij voor de club kunt betekenen. Er is altijd iets, wat je kunt doen.

Wat vind jij de belangrijkste/positieve kenmerken van Blauw-Wit?
De saamhorigheid, die hoort bij een kleine vereniging en de gezelligheid met zondag Dames 1.

Hoe ziet Blauw-Wit er volgens jou over 10 jaar uit?
Hopelijk verandert er niet al te veel. Het is prima zo. Zolang de jeugd de weg naar Blauw-Wit blijft vinden, komt het allemaal wel goed.

Heb je nog suggesties of verbeterpunten?
Blijf communiceren met elkaar en voorkom langs elkaar heen praten.

Onze vorige ‘Vrijwilliger in de Schijnwerper’, Henri Beerens, heeft een vraag voor jou: “Beste Ramon, vanwege de verbouwing heb je ’t vrijwilligerswerk even op een lager pitje gezet. Ga je in de toekomst het vrijwilligerswerk weer volledig oppakken?”
Ik denk dat ik het wel prima vind zoals het nu gaat. Maar je weet nooit.

Welke vrijwilliger verdient volgens jou een bloemetje en wordt de volgende ‘Vrijwilliger in de Schijnwerper’? En wat zou je diegene willen vragen?
Ik wil graag Tibor Csizmazia voordragen. Tibor is trainer van zondag Dames 1. Hij is, samen met assistent René Kuijsten, nog niet zo lang bij onze club, maar past in mijn ogen prima bij Blauw-Wit. Mijn vraag: ‘Beste Tibor, je gaat al hard richting de pensioengerechtigde leeftijd. Kijk je ernaar uit om met pensioen te gaan en zou je daarna nog door willen gaan als trainer?

Beste Ramon, bedankt voor het leuke en gezellige interview, maar bovenal ontzettend bedankt voor jouw inzet als vrijwilliger voor onze mooie vereniging!

Heb jij na het lezen van dit interview ook zin om als vrijwilliger iets te betekenen voor onze mooie club? Stuur dan een mailtje naar vrijwilligers@blauwwit81.nl