VRIJWILLIGER IN DE SCHIJNWERPER – Henri Beerens

VRIJWILLIGER IN DE SCHIJNWERPER – Henri Beerens
11-06-2023 Berry

Een leuk initiatief bij v.v. Blauw-Wit ’81! Elk kwartaal interviewen we een vrijwilliger die binnen onze mooie vereniging actief is. We stellen vragen over verschillende onderwerpen zoals de positieve punten van onze vereniging en de taken die hij/zij uitvoert. Een vereniging is ten slotte nergens zonder haar vrijwilligers!
Dit kwartaal is Henri Beerens onze ‘Vrijwilliger in de Schijnwerper’. Hieronder maak je kennis met deze enthousiaste en trouwe vrijwilliger!

Naam
Henri Beerens

Woonplaats
Kaatsheuvel

Verliefd/verloofd/getrouwd/kinderen
Getrouwd met Heidi en we hebben twee zonen: Jaiden (13) voetbalt in de JO14 en Justin (11) voetbalt in de JO11.

Werk/opleiding
Toen ik eindelijk van de middelbare school (Lagere Agrarische School) af was, ben ik gaan werken bij Van Wijlen in Sprang-Capelle en daarnaast een dag in de week naar school naar de MAS (was voor de leerkrachten beter). Vervolgens ben ik bij Wout de Rooij in Waalwijk gaan werken en daar heb ik de machinisten opleiding mogen volgen. Toen is het bedrijf overgenomen door Van Kaathoven en ben ik naar Verhagen in Kaatsheuvel verhuisd. Daarna een paar jaar bij Bax in Roosendaal en bij Baas BV in Waddinxveen gewerkt. Daar heb ik mijn diploma vakman buisleiding (fitter) gehaald en ben na een paar jaar samen met mijn uitvoerder en ploeg naar Marconie Oranje verhuisd. Omdat de afstand mij ging opbreken, ben ik naar Rasenberg in Dongen gegaan en daar heb ik mijn diploma uitvoerder kabels en leidingen gehaald. Sinds 2019 werk ik bij de gemeente Goirle als coördinator ondergrondse infrastructuur en beheerder openbare verlichting.

Hobby’s
Mijn hobby’s zijn voetbal en de autocross in De Moer. Ook heb ik buiten Blauw-Wit nog wat ander vrijwilligerswerk waar ik mee bezig ben zoals verkeersregelaar, oproep bij reanimatie en ik ben penningmeester van de Sportraad Loon op Zand.

Wat is jouw favoriete muziek?
Ik houd vooral van hardstyle en Nederlandstalige muziek. Ook staat Fairytale Festival elk jaar op de agenda.

Waar kijk je graag naar op tv?
Ik kijk vooral naar Studio Sport, Formule 1 en soms een actiefilm.

Favoriete voetbalclub
Bij de profclubs is dat Ajax en RKC. Bij de amateurs is dat natuurlijk Blauw-Wit ’81.

Favoriete speler
Frenkie de Jong is een fantastische speler om naar te kijken hoe hij mooie passes geeft.

Wat is jouw vrijwilligerstaak bij Blauw-Wit?
Ik zit sinds 2016 in de Jeugdcommissie en sinds 2017 als voorzitter. Sinds vorig jaar ben ik coördinator van de Vrijwilligerscommissie. Ik ben ook lid van de Jeugdkampcommissie en ben trainer van jeugdteam(s). Op zaterdag fluit ik zo af en toe een wedstrijdje en als het druk is ben ik ook niet te beroerd om in de kantine mee te helpen.

Wanneer ben je vrijwilliger geworden?
Toen ik nog in de jeugd bij Blauw-Wit speelde, was het normaal om vrijwilligerstaken uit te voeren. Van opruimen van het complex tot spullen verzamelen voor de rommelmarkt van Moers Pinksterweekend enz.
Het waren kleine vrijwilligerstaken, maar daar begin je mee en dan bouw je het uit tot hoe ver je het zelf aan kunt.

Waarom ben je vrijwilliger geworden?
Ik vind het heel erg leuk om dingen op te pakken en uit te zetten en het is leuk om met mensen te werken die je anders niet zo veel ziet op de club.

Hoeveel tijd ben je er aan kwijt?
Het is heel verschillend. De ene week ben ik meer tijd kwijt dan de andere, maar gemiddeld zeker zo’n 12 uur per week.

Wat is er leuk aan jouw vrijwilligerstaak?
Blije gezichten van de kinderen, dat wil zeggen dat ze veel plezier hebben en genieten van de training of van een activiteit.

Wat is er minder leuk aan?
Ik zou het niet weten.

Wat is het leukste/mooiste wat je (als vrijwilliger) bij Blauw-Wit hebt meegemaakt?
Afgelopen seizoen (2021-2022) zijn we met de zaterdag heren 2 kampioen geworden. Het was een gaaf seizoen en een mooi kampioensfeestje.

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die nog geen vrijwilligerstaak uitvoeren?
Meld je aan voor iets wat jou leuk lijkt. Er zijn genoeg leuke vacatures (zie website Blauw-Wit ‘81) en geef ook aan hoeveel tijd je eraan wilt besteden. Hiermee houd je het overzichtelijk en dan is de drempel ook niet hoog. Er zijn genoeg andere vrijwilligers die je willen en kunnen helpen als dat nodig is. Je krijgt er veel waardering voor terug en het maakt je trots als je iets voor de club en voor een ander kan betekenen.

Wat vind jij de belangrijkste/positieve kenmerken van Blauw-Wit?
Als er een activiteit georganiseerd wordt, dan zie je dat er altijd mensen opstaan om mee te helpen en om het mee op te pakken.

Hoe ziet Blauw-Wit er volgens jou over 10 jaar uit?
Ik hoop dat de club er over 10 jaar nog hetzelfde uitziet. Wat mij betreft hoeft er niet veel te veranderen.

Heb je nog suggesties of verbeterpunten?
Blijf eerlijk tegen elkaar en zit je ergens mee, zeg het dan tegen die persoon en zoek samen naar een oplossing. Hiermee voorkom je dat het probleem groter wordt.

Onze vorige ‘Vrijwilliger in de Schijnwerper’, Ad van Beek, heeft een vraag voor jou: “Beste Henri, jij doet veel vrijwilligerswerk bij Blauw-Wit; zijn er nog baantjes, die jij nog niet hebt gedaan, maar die je in de toekomst wellicht wel graag zou willen doen?”
Toen ik bij Berkdijk speelde, ben ik begonnen als trainer bij de G-kids. Het vraagt veel energie, maar het is zo mooi om te zien hoe deze kids voetbal beleven. Plezier staat echt voorop en dat is geweldig om te zien. Dit zou ik graag nog eens willen opzetten bij Blauw-Wit.

Welke vrijwilliger verdient volgens jou een bloemetje en wordt de volgende ‘Vrijwilliger in de Schijnwerper’? En wat zou je diegene willen vragen?
Ik wil graag Ramon Kemmeren voordragen. Ramon loopt al heel wat jaren mee bij Blauw-Wit. Hij heeft veel wedstrijden gefloten, was leider/trainer bij de dames en vlagger bij Heren 1. Mijn vraag: ‘Beste Ramon, vanwege de verbouwing heb je ’t vrijwilligerswerk even op een lager pitje gezet. Ga je in de toekomst het vrijwilligerswerk weer volledig oppakken?

Beste Henri, bedankt voor het leuke en gezellige interview, maar bovenal ontzettend bedankt voor jouw inzet als vrijwilliger voor onze mooie vereniging!

Heb jij na het lezen van dit interview ook zin om als vrijwilliger iets te betekenen voor onze mooie club? Stuur dan een mailtje naar vrijwilligers@blauwwit81.nl