Stijn van Beek ontvangt Koen Loonen Wisseltrofee

Stijn van Beek ontvangt Koen Loonen Wisseltrofee
24-05-2023 Berry
Wat een mooi en bijzonder moment voor onze JO14 jeugdspeler Stijn van Beek. Zondag mocht hij tijdens de Afsluitdag de “Koen Loonen Wisseltrofee” in ontvangst nemen. Deze bijzondere trofee werd in 2018 voor het eerst uitgereikt door de naamgever, wijlen Koen Loonen. Vorig jaar werd de trofee uitgereikt aan Thijs Verboven. Wat was hij er vandaag graag bij geweest om de trofee uit te reiken aan zijn teammaatje Stijn, maar Thijs is nog herstellende van een pittige behandeling en kon er daarom helaas niet bij zijn vandaag. Thijs had speciaal voor Stijn een mooie brief geschreven:

“Beste Stijn,

Gefeliciteerd met deze trofee. Ikzelf weet wat een eer het is om deze te krijgen. Ik vind het super dat jij hem nu krijgt. Zeker nadat je uit mijn naam dit jaar een actie bent gestart voor het Prinses Maximacentrum. Wat was dat mooi van jou. Geniet van de trofee en dit moment. Ik hoop snel weer samen te kunnen voetballen.
Groetjes van Thijs”

De trofee werd namens Thijs uitgereikt door de voorzitter van de technische commissie, Rob Claassen. Als er iemand deze trofee dit seizoen verdient, is het Stijn. Toen begin dit seizoen de teamindeling bekend werd, was dat een behoorlijke tegenvaller voor Stijn. Toch is hij met 100% inzet en vol positiviteit aan het seizoen begonnen en heeft hij zich ook nog extra voor de club ingezet. Hij volgde de KNVB cursus spelbegeleider/pupillenscheidsrechter en op 17 november vorig jaar behaalde hij zijn diploma. Bij thuiswedstrijden van de jongste jeugd is Stijn present om de wedstrijden te begeleiden. Vroeg uit je bed komen om wedstrijden te fluiten, terwijl je zelf ’s middags pas hoeft te voetballen. Dat toont niet alleen spirit, maar ook de bereidheid om je in te spannen voor de club en een stapje extra te zetten. De vrijwilligers van de toekomst worden hier geboren.
In de manier waarop hij met teleurstelling omgaat en deze weet om te zetten en zich weet in te zetten, heeft hij incasseringsvermogen, aanpassingsvermogen, doorzettingsvermogen en ultieme positiviteit laten zien. Met de door hem voor Thijs opgezette actie voor het Prinses Maximacentrum heeft Stijn ware teamspirit en kameraadschap getoond. Niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten, in goede en slechte tijden er zijn voor elkaar.

Daarmee is hij een voorbeeld voor ons allemaal en kan deze speciale trofee op geen mooiere plek terecht komen als bij hem.
Onder luid applaus van het publiek en van zijn teamgenoten nam Stijn, zichtbaar verrast en met een lach van oor tot oor, de mooie aanmoedigingsprijs in ontvangst.
Hopelijk zien we Stijn over een aantal jaren schitteren in ons eerste elftal. Proficiat Stijn met deze mooie trofee en heel veel succes, samen met jouw team, in het nieuwe seizoen!????