VRIJWILLIGER IN DE SCHIJNWERPER – NOL BROEDERS

VRIJWILLIGER IN DE SCHIJNWERPER – NOL BROEDERS
06-08-2022 Anton Beerens

Een leuk initiatief bij v.v. Blauw-Wit ’81! Elk kwartaal interviewen we een vrijwilliger die binnen onze mooie vereniging actief is. We stellen vragen over verschillende onderwerpen zoals de positieve punten van onze vereniging en de taken die hij/zij uitvoert. Een vereniging is ten slotte nergens zonder haar vrijwilligers!

Dit kwartaal is NOL BROEDERS onze ‘Vrijwilliger in de Schijnwerper’. Hieronder maak je kennis met deze enthousiaste en trouwe vrijwilliger!

Naam:
Nol Broeders (67 jaar).

Woonplaats:
De Moer.

Verliefd/verloofd/getrouwd/kinderen:
Getrouwd met Trina; samen hebben we vier zoons (Arno, Marc, Paul en Rob) en bijna vijf kleinkinderen.

Werk/opleiding:
Ik ben gestart met een technische opleiding waarna een opleiding in bedrijfsvoering, bedrijfsbeheer en als projectmanager. Sinds september vorig jaar ben ik met pensioen. Daarvoor heb ik 48 jaar bij Ardagh Glass in Dongen gewerkt. In 1973 ben ik daar als monteur begonnen en de laatste 12 jaar heb ik als projectmanager gewerkt. Ik heb daar altijd met veel plezier gewerkt en dat moet ook wel, want anders houd je het geen 48 jaar vol.

Hobby’s:
Klussen, werkzaamheden rond huis, lekker bezig zijn. Ik houd niet van stil zitten en er is altijd wel wat te doen. Verder het organiseren van het Moers Pinksterweekend en scheidsrechter zijn bij Blauw-Wit.

Wat is jouw favoriete muziek?
Nederlandstalig. Buiten het Nederlandstalige vind ik Helen Shapiro een goede zangeres; “Queen for Tonight” vind ik een mooi nummer.

Waar kijk je graag naar op tv?
Ik ben geen echte tv liefhebber maar kijk wel regelmatig naar sport- en actualiteitenprogramma’s. Ik houd graag bij wat er in de wereld gebeurt.

Favoriete voetbalclub:
Feyenoord! De eerste Nederlandse club die de Champions League won.

Favoriete speler:
Mijn favoriete spelers zijn teamspelers die altijd doorgaan en niet opgeven en zorgen dat het team tot goede resultaten komt.

Wat is jouw vrijwilligerstaak bij Blauw-Wit?
De organisatie van het Moers Pinksterweekend en scheidsrechter bij de senioren. Vanaf het begin ben ik al betrokken bij de organisatie van het Moers Pinksterweekend. Dit jaar organiseerden we het Moers Pinksterweekend voor de 38e keer. Wat ooit begon als een kleine rommelmarkt om wat extra inkomsten voor de club te genereren, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een prachtig mooi tweedaags evenement. Toen ik ongeveer 50 jaar was, ben ik scheidsrechter geworden bij de senioren, vooral op zondag. Dit doe ik dus inmiddels al zo’n 17 jaar en nog steeds met veel plezier.

Wanneer ben je vrijwilliger geworden?
Bij het oprichten van Blauw-Wit ’81 in 1981.

Waarom ben je vrijwilliger geworden?
Om de club te helpen en de uitdaging te zoeken en om samen iets te bereiken.

Hoeveel tijd ben je er aan kwijt?
Door het jaar heen heel veel.

Wat is er leuk aan jouw vrijwilligerstaak?
De uitdaging, zie het Moers Pinksterweekend. Proberen om het samen met de organisatie elk jaar beter te doen. En het werken met jongeren om de ervaringen te delen. Als scheidsrechter is de uitdaging om met 22 spelers aan de wedstrijd te beginnen en met 22 spelers te eindigen.

Wat is er minder leuk aan?
Dat er altijd mensen zijn die het beter zeggen te kunnen, maar vervolgens geen verantwoording durven te nemen; geen hand uitsteken of zelf niet te durven te fluiten.

Wat is het leukste/mooiste wat je (als vrijwilliger) bij Blauw-Wit hebt meegemaakt?
In 2019 heb ik, geheel onverwacht, een lintje gekregen voor de jaren als vrijwilliger bij de club. Met een smoes werd ik toen nietsvermoedend naar Blauw-Wit gelokt. Ik had niets in de gaten, tot de deur van de kantine openging en daar al mijn familie, vrienden en bekenden van de club ineens voor me stonden. Dat was een heel mooi en bijzonder moment en dat zal me altijd bijblijven.

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die nog geen vrijwilligerstaak uitvoeren?
Neem de verantwoordelijkheid en neem een vrijwilligerstaak. Begin met een kleine taak, kijk hoe het bevalt en probeer ervan te leren. Het is goed voor je ontwikkeling en je leert op een andere manier mensen kennen.

Wat vind jij de belangrijkste/positieve kenmerken van Blauw-Wit?
Een gezellige, welvarende, regelmatig vernieuwende en uitdagende dorpsclub.

Hoe ziet Blauw-Wit er volgens jou over 10 jaar uit?
Ik denk dat het dan nog steeds een gezellige dorpsclub is.

Heb je nog suggesties of verbeterpunten?
Vrijwilliger bijeenkomsten organiseren. Ik denk dat er best veel mensen zijn die meer zouden willen betekenen voor de club. Het zou goed zijn om daar als club wat meer aandacht aan te geven, want extra handjes zijn altijd welkom. En nieuwe vrijwilligers brengen ook weer nieuwe ideeën mee. Dus structureel investeren in vrijwilligers en vooral ook de vrijwilligers blijven waarderen.

Onze vorige ‘Vrijwilliger in de Schijnwerper’, Jos van den Hoven, heeft een vraag voor jou: “Beste Nol, wat is jouw drijfveer om al zo lang vrijwilliger te zijn bij Blauw-Wit?”
Beste Jos, mijn drijfveer is vooral de uitdaging blijven zoeken. Ik kan niet stil zitten en blijf proberen om zaken te verbeteren, vernieuwen en veranderen, want stilstand is achteruitgang.

Welke vrijwilliger verdient volgens jou een bloemetje en wordt de volgende ‘Vrijwilliger in de Schijnwerper’? En wat zou je diegene willen vragen?
Ik wil graag Trudy Verkleij voordragen. Trudy is ook al lange tijd vrijwilliger en verzet via verschillende commissies veel vrijwilligerswerk voor onze club. Mijn vraag: “Beste Trudy, waar haal jij de tijd en energie vandaan om zo veel vrijwilligerswerk te doen?

Beste Nol, bedankt voor het leuke en gezellige interview, maar bovenal ontzettend bedankt voor jouw inzet als vrijwilliger voor onze mooie vereniging! Heb jij na het lezen van dit interview ook zin om als vrijwilliger iets te betekenen voor onze mooie club? Stuur dan een mailtje naar vrijwilligers@blauwwit81.nl