Blauw-Wit ’81 bekroont 40 jarig jubileum met fantastisch jubileumweekend

Blauw-Wit ’81 bekroont 40 jarig jubileum met fantastisch jubileumweekend
22-06-2022 Anton Beerens

Het was het wachten meer dan waard!

Op 11 februari 2021 bestond v.v. Blauw-Wit ’81 officieel 40 jaar! Vorig jaar konden we deze mijlpaal maar beperkt vieren, maar dit jaar kon dat gelukkig wel. En het was het wachten meer dan waard, want het werd een fantastisch weekend. Met een prachtig programma, dat zich afgelopen weekend over drie dagen uitsmeerde, werd het een geweldig feest voor iedereen die Blauw-Wit een warm hart toedraagt.

Foto albums:

Jeugdprogramma
Op vrijdagavond barstte het jubileumweekend los met een spetterend sport- en spelprogramma voor de oudere jeugd. Onder zomerse omstandigheden genoot onze jeugd ook van een heerlijke BBQ en konden later op de avond de beentjes van de vloer tijdens de discoavond. Op zaterdag was het de beurt aan de jongste jeugd. Ook voor hen was er een super leuk sport- en spelprogramma met een aantal leuke (voetbal)spellen, een stormbaan en een buikschuifbaan. En het was natuurlijk niet zo gek dat vooral de waterattracties in trek waren. Dit zorgde voor heerlijke verkoeling en er was voor iedereen genoeg lekkers te eten en te drinken. Onder de stralende zon was het zowel voor de deelnemers als voor de begeleiders genieten geblazen.

Feestavond
Zaterdagavond ging het dak eraf tijdens de feestavond in ’t Maoske. Zanger Rob Grijsbach verzorgde een daverend optreden en de zaal ging compleet uit zijn dak toen hij samen met DJ Yeroen een speciale 2022 versie van het clublied ten gehore bracht.
De feestavond was voor de Jubileumcommissie een uitgelezen moment om het bestuur van Blauw-Wit ’81 in het zonnetje te zetten. Ons bestuur zet zich al vele jaren in voor de club en de mooie woorden, bloemen en het daverende applaus waren dan ook dik verdiend. Het bestuur was zichtbaar verrast en dat is niet zo vreemd, want het is over het algemeen nog niet zo makkelijk om voor deze heren iets geheim te houden.

Receptie en jubileumwedstrijd

Op zondag stonden de receptie en de jubileumwedstrijd op het programma. Na een woord van welkom door onze voorzitter Peter Jansen, was wethouder Suzan Mandemakers in haar speech vol lof over onze mooie vereniging en had zij namens het college van burgemeester en wethouders van Loon op Zand een mooie oorkonde meegenomen voor de 20 Blauw-Wit leden, die al vanaf de oprichting lid zijn van onze club. Een attent gebaar voor deze leden van het eerste uur, waarvoor nogmaals hartelijk dank! Ook KNVB afgevaardigde Martien Elshout had louter lovende woorden voor onze vereniging, die hij in het land vaak als voorbeeld gebruikt voor hoe mooi en goed het bij een kleine club geregeld kan zijn. Martien had namens de KNVB nog een leuke attentie meegenomen; een speciaal whiteboard dat straks een mooie plek in onze gerenoveerde bestuurskamer zal krijgen.

Als laatste was het woord aan mede-oprichter van Blauw-Wit ’81, Jos van den Hoven. Zoals alleen hij dat kan, blikte Jos terug op 40 jaar Blauw-Wit en met enige kwinkslag legde hij nog eens fijntjes uit dat je als kleine dorpsclub soms ook een beetje eigenwijs moet zijn om dingen (bij de gemeente) voor mekaar te krijgen. Wethouder Mandemakers kon er hartelijk om lachen en daarmee werd het officiële deel van de receptie afgerond.
De jubileumwedstrijd die volgde was een ware lust voor het oog. De oud Blauw-Wit heren namen het op tegen de oud Blauw-Wit dames. Een mooi weerzien van vele oud gedienden die de afgelopen 40 jaar bij onze club hebben gevoetbald. Het fanatisme droop ervan af en ook al viel de regen zo af en toe met bakken uit de lucht, het spelplezier was er niet minder om en het was een vermakelijk schouwspel dat uiteindelijk nipt door de heren werd gewonnen.
Nadat iedereen zich had opgefrist, werd er in een bomvolle kantine onder het genot van een hapje en een drankje en met lekkere muziek van onze DJ Ruud van Gerven nog gezellig nageborreld.

Om nooit te vergeten!
Beste Blauw-Witters, wij kijken terug op een werkelijk FANTASTISCH jubileumweekend!! Het was onwijs gaaf om het feest nu eindelijk met al onze leden, oud leden, vrijwilligers en sponsoren te kunnen vieren. Het was het wachten meer dan waard en het is een jubileumweekend om nooit te vergeten!
Een dik compliment en woord van dank aan alle vrijwilligers die met z’n allen hieraan een bijdrage hebben geleverd!

Een dik compliment en woord van dank aan alle vrijwilligers die met z’n allen hieraan een bijdrage hebben geleverd! DANK JULLIE WEL!