MAAK KENNIS MET DE TECHNISCHE COMMISSIE!

MAAK KENNIS MET DE TECHNISCHE COMMISSIE!
16-02-2022 Trudy Verkleij

Zoals iedere vereniging heeft ook Blauw-Wit ’81 een groot aantal vrijwilligers die deelnemen in diverse commissies binnen de club. Deze commissies zijn noodzakelijk en belangrijk om alle activiteiten binnen de vereniging in goede banen te leiden. De komende weken stellen wij graag onze commissies nader aan jullie voor. We beginnen met de Technische Commissie.

Wie zitten er in de Technische Commissie en wat is hun functie?
Rob Claassen: voorzitter. Rob is dit seizoen nieuw bij de TC als voorzitter. Hij leidt de vergaderingen en voert verschillende taken binnen de TC uit.
Bart Netten, Johan Jansen en Pim Verboven: coordinatoren jeugd pupillen: Wij zijn aanspreekpunt op de trainingen voor de jongste jeugdteams. Wij kijken naar de trainingen, hoe de kinderen zich ontwikkelen en helpen waar nodig. Daarnaast is Bart ook leider van een jeugdteam, Pim is trainer en leider van een jeugdteam en Johan is vaak spelleider bij een van jeugdteams. Allemaal om onze en andermans kinderen dit leuke spelletje te leren en zorgen dat ze er plezier in hebben.
Rene Claassen: coordinator jeugd junioren en heren senioren (vervanger van Robert Verstijnen, die Heren 2 is gaan trainen, omdat er geen trainer was). Toen TC in deze vorm aantrad ben ik ingestapt, mede omdat onze 3 zoons alle 3 hier voetballen en ik vind dat daar dan ook iets tegenover moet staan in de vorm van vrijwilligerswerk, anders kan de club niet blijven bestaan. In de loop van al die jaren hebben we het technisch beleid ontwikkeld tot wat het nu is en omdat onze jongens na dit seizoen alle uit de jeugd zijn verdwenen, wordt het tijd om dit stokje over te dragen en zal er voor mij een einde komen aan het TC hoofdstuk. Ik hoop dat ook andere mensen zich realiseren dat er zonder vrijwilligers niets geregeld wordt. Verder zal er voor mij weer wel iets anders te doen zijn op de club bijvoorbeeld in het vlaggen van het 1ste als dat nodig is
Anika Huijben en Karlijn Broeders zijn de technische commissieleden voor beide dames teams. Elk jaar is het weer puzzelen om genoeg dames te krijgen voor de twee teams: een op zaterdag (5de klasse) en een op zondag (3de klasse). Ook proberen we de overgang van meiden naar dames soepel te laten verlopen. Onze grootste uitdaging de afgelopen periode was het vinden van een nieuwe trainer voor dames zondag en uiteindelijk is dit ons gelukt!
Marco van Zuijlen, Jeugdcoordinator, toekomstig Hoofd jeugd opleiding. Ik begeleid de trainers zodat zij betere trainingen kunnen geven wat hopelijk nog betere spelers en herkenbaar voetbal binnen Blauw-Wit ’81 gaat opleveren. Tevens zal ik proberen de trainingen voor ieders niveau en spelplezier aan te bieden, door vroegtijdig spelers in de juiste teams te plaatsen en te laten voetballen.
Trudy Verkleij: secretaris, maakt verslagen, regelt afspraken en bijeenkomsten, contact KNVB en manusje van alles.

Wat zijn de taken van de Technische Commissie?
De Technische Commissie van Blauw-Wit ’81 is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het voetbal voor de jeugd en senioren bij Blauw-Wit ’81. Sportiviteit en spelplezier staan hierbij centraal. De belangrijkste taken hierbinnen zijn het indelen van de teams, het begeleiden van trainers en leiders van de teams en er simpelweg voor zorgen dat alle spelers van onze club elke week kunnen trainen en in het weekend een wedstrijd kunnen spelen. Daarnaast is een belangrijke taak van de TC om elk jaar te zorgen voor genoeg nieuwe spelers en speelsters bij de jongste jeugd, zodat we altijd een mooie basis hebben waarmee we als club verder kunnen.

Zijn er nog vacatures binnen de commissie?
Voor volgend seizoen zijn we nog op zoek naar een coordinator van de oudste jeugd (JO13 t/m JO19) en eventueel een coordinator voor de senioren heren. Verder is er voor iedereen die graag mee wil denken over het voetbal plek bij de TC, in wat voor rol dan ook. Twijfel dus vooral niet om contact met ons op te nemen en misschien een keer aan te sluiten bij een vergadering!

Wat zijn voor dit seizoen belangrijke agendapunten op de commissietafel?
Vorig jaar hebben wij als TC het beleid van onze club voor de komende jaren op papier gezet. Nu is het belangrijk dat dit beleid ook in de praktijk wordt uitgevoerd. Dat is een van de belangrijkste punten van dit jaar, en we doen dit door de (jeugd)trainers binnen de club zo veel mogelijk te ondersteunen. Zo bieden we alle trainers oefenstof die gebruikt kan worden tijdens trainingen, en kan iedereen voor vragen altijd bij Marco terecht. Daarnaast organiseren we dit seizoen de zogenaamde ’train de trainer’ dagen, waarbij Marco samen met Sofus de Rooij een training organiseert waarin veel dingen terugkomen die trainers bij hun eigen teams kunnen gebruiken.
Daarnaast is Marco bezig met een opleiding bij de KNVB tot Hoofd Opleiding. Dit is een tweede belangrijk punt, en als TC proberen we Marco daarbij zoveel mogelijk te helpen.

Hoe ziet Blauw-Wit ’81 er volgens jullie over 10 jaar uit?
Wij hopen dat Blauw-Wit over 10 jaar nog steeds die gezellige en sociale club is waar iedereen elkaar kent.

Wat zouden jullie nog willen zeggen tegen onze leden, vrijwilligers en supporters?
We zijn blij dat we (bijna) allemaal weer kunnen voetballen! Zonder vrijwilligers draait onze club niet. Wij doen het graag om te zorgen dat iedereen kan voetballen en altijd terecht kan bij onze club. Schroom niet, ga het een keer doen, het is niet moeilijk en hoeft niet veel werk te zijn, maar alle beetjes helpen. Bijvoorbeeld: voor volgend seizoen zoeken we nog een scheidsrechter coordinator voor de jeugd. Een kleine taak, maar wel belangrijk. Neem contact op en we leggen uit wat er verwacht wordt.

Tot slot
Heb je een vraag voor de Technische Commissie, interesse in de vacatures of wil je als vrijwilliger iets betekenen voor deze commissie, spreek een van de commissieleden aan of stuur een mailtje naar tc@blauwwit81.nl