Vrijwilliger in de schijnwerper: Sjef de Rooij

Vrijwilliger in de schijnwerper: Sjef de Rooij
23-09-2021 Berry

Een leuk initiatief bij v.v. Blauw-Wit ’81! Elk kwartaal interviewen we een vrijwilliger die binnen onze mooie vereniging actief is. We stellen vragen over verschillende onderwerpen zoals de positieve punten van onze vereniging en de taken die hij/zij uitvoert. Een vereniging is ten slotte nergens zonder haar vrijwilligers! Dit kwartaal is SJEF DE ROOIJ onze ‘Vrijwilliger in de Schijnwerper’. Hieronder maak je kennis met deze enthousiaste en markante vrijwilliger!

Naam:
Sjef de Rooij.

Woonplaats:
De Moer.

Verliefd/verloofd/getrouwd/kinderen:
Al 45 jaar getrouwd met Corry. Samen hebben we drie zoons: Sofus, Joery en Eltjo en drie schoondochters. En we hebben zes kleinkinderen en twee bonus kleinkinderen. Sinds 1985 wonen we hier in De Moer en hebben we hier onze kampeerboerderij ’t Moertje.

Werk/opleiding:
Na de lagere school in Tilburg ben ik naar een kostschool in Oss gegaan. Na de ULO en de HBS heb ik een tijdje als boekhouder gewerkt, maar dat was het niet voor mij. Uiteindelijk ben ik bij jongensdorp De Widdonck in Heibloem (Limburg) terecht gekomen en heb ik in Sittard mijn Mbo- en Hbo-diploma groepswerker gehaald. Ik heb er ruim 40 jaar als jeugdhulpverlener gewerkt.

Hobby’s:
Mijn werk is altijd mijn hobby geweest. En ik heb tot mijn 65e gevoetbald. Verder houd ik van wandelen en fietsen.

Wat is jouw favoriete muziek?
Deep Purple, Pink Floyd, Eric Clapton en Joe Cocker.

Waar kijk je graag naar op tv?
Ik kijk niet veel tv, af en toe een voetbalwedstijd. Ik hou wel van goeie films, zoals bijvoorbeeld die van Bud Spencer en Terence Hill of films met Tom Hanks.

Favoriete voetbalclub:
Waar plezier wordt gemaakt en eerlijk voetbal wordt gespeeld.

Favoriete speler:
Depay, Wijnaldum en Van Dijk vind ik goede spelers.

Wat is jouw vrijwilligerstaak bij Blauw-Wit?
Lijnen trekken, samen met Tiny Klijn. In het verleden heb ik ook een aantal jaren de meiden getraind. Verder was ik ook vrijwilliger bij het Moers Pinksterweekend en hielp ik mee bij de opbouw van het Hemelvaarttoernooi.

Wanneer ben je vrijwilliger geworden?
Met lijnen trekken ben ik zo’n 8 jaar geleden begonnen.

Waarom ben je vrijwilliger geworden?
Ik ben destijds door Berry Verheijden gevraagd om Gerrit Klijs op te volgen. Daar heb ik toen nog les van gehad om goed lijnen te kunnen trekken ? En het is gewoon leuk om te doen.

Hoeveel tijd ben je er aan kwijt?
Gemiddeld zo’n 2 à 3 uur in de week, meestal op donderdag.

Wat is er leuk aan jouw vrijwilligerstaak?
Het is altijd gezellig, samen met Tiny Klijn.

Wat is er minder leuk aan?
Als ’t regent, want dan lukt ’t niet om lijnen te trekken. En het zou fijn zijn als de ballenkarren de doorgang naar het materiaalhok niet zouden blokkeren.

Wat is het leukste/mooiste wat je (als vrijwilliger) bij Blauw-Wit hebt meegemaakt?
Aan de jaren als trainer bij de meiden heb ik hele mooie herinneringen. Bij mijn afscheid kreeg ik toen een mooie fotocollage en zoals je ziet, heb ik die nog steeds. Dat was een mooie tijd.

Ook herinner ik me nog een wedstrijd tegen Zouavia uit Tilburg. Vanuit de corner kreeg ik de bal van Johan Jansen. Ik haalde uit en begon meteen te juichen, nog voordat de bal het doel in ging, want ik wist gewoon dat ie er in zou gaan. Johan Jansen zei toen: “Dit heb ik nog nooit meegemaakt; iemand die al begint te juichen voordat ie het doelpunt heeft gemaakt”. We hebben er toen hard om kunnen lachen.

Wat me ook altijd bijblijft en wat heel speciaal is, is dat ik samen met mijn drie zoons een seizoen lang in het 2e elftal heb gespeeld. Dat is toch iets unieks.

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die nog geen vrijwilligerstaak uitvoeren?
Ga het gewoon doen! Je krijgt er veel meer voor terug, dan je er in stopt.

Wat vind jij de belangrijkste/positieve kenmerken van Blauw-Wit?
De saamhorigheid binnen de club; iedereen is gelijk. En er valt altijd wat te lachen.

Hoe ziet Blauw-Wit er volgens jou over 10 jaar uit?
Ik hoop dat ik dat meemaak, want dan vieren we het 50-jarig jubileum en daar wil ik natuurlijk wel bij zijn. Verder hoop ik dat Blauw-Wit op deze plek blijft zitten en dat de club op termijn niet hoeft te verhuizen. Want het is toch mooi om als club zo midden in het dorp te zitten.

Heb je nog suggesties of verbeterpunten?
Het zou mooi zijn als er wat meer opslagruimte voor materiaal zou kunnen komen.

Onze vorige “Vrijwilliger in de Schijnwerper”, Johan van Dorst, heeft een vraag voor jou: “Beste Sjef, zie jij jezelf, als je straks achter de rollator loopt, ook nog lijnen trekken bij Blauw-Wit?”
Als er dan een verharde rollatorbaan langs de lijnen komt, dan ga ik dat zeker doen! ?

Welke vrijwilliger verdient volgens jou een bloemetje en wordt de volgende “Vrijwilliger in de Schijnwerper”?
Van Tiny Klijn mocht ik hem niet nomineren, dus dat doe ik dan ook maar niet. Wie ik wel voordraag, is Ad Beerens! Ad is vanaf het begin al betrokken bij de club en is dat nog steeds. Mijn vraag: “Beste Ad, kun jij zovast tijd vrij maken in jouw agenda om voor de club een nieuw materiaalhok te metselen?”

Beste Sjef, bedankt voor het leuke en gezellige interview, maar bovenal ontzettend bedankt voor jouw inzet als vrijwilliger voor onze mooie vereniging!

Heb jij na het lezen van dit interview ook zin om als vrijwilliger iets te betekenen voor onze mooie club? Stuur dan een mailtje naar vrijwilligers@blauwwit81.nl.