Droevig bericht: dames 1 trainer Peter Berende onverwacht overleden

Droevig bericht: dames 1 trainer Peter Berende onverwacht overleden
10-03-2021 Berry

Ons bereikte het droevige bericht, dat Peter Berende, trainer van zondag team dames 1, op zondag 7 maart jl. onverwacht is overleden. Peter is slechts 51 jaar geworden.

Peter was verknocht aan voetbal en was sinds de zomer van 2016 trainer van het zondag team dames 1. Meteen in zijn eerste seizoen werd hij met zijn dames kampioen en werd er gepromoveerd. Peter was inmiddels bezig aan zijn 5e seizoen als trainer bij Blauw-Wit, maar door corona lag het voetbal helaas al een tijdje stil en zagen we elkaar de afgelopen periode niet of nauwelijks. Peter stond bekend om zijn gedreven en positieve manier van coachen, eerlijk, met veel passie en daarbij ook nog met gevoel voor humor. Peter had een sterke eigen mening en die stak hij zeker niet onder stoelen of banken, maar hij bedoelde het altijd opbouwend en positief.

Peter voelde zich enorm thuis bij Blauw-Wit en had een brede interesse voor de club.
Hij was niet alleen trainer, maar ook bijvoorbeeld scheidsrechter bij het mini-voetbaltoernooi. Hij was al een tijdje bezig met een scheidsrechtercursus, maar door corona lag ook dit stil.

Peter was ook iemand die onze jeugd een warm hart toedroeg. Er werd nooit vergeefs een beroep op hem gedaan. Bij de startdag, de afsluitdag, de bingo-avonden; hij stond meteen voor je klaar en hielp altijd. Hij stond ook heel sterk voor een betere verbinding tussen de jeugd en de senioren, vroeg altijd: “Is er zondag nog een Pupil van de Week bij de dames?” Dat die verbinding er kwam, vond hij heel belangrijk en daarom was hij ook blij dat er vorig jaar een meisjesteam werd opgericht. Hij vroeg altijd hoe de wedstrijden waren gegaan.

Naast het voetbal was Peter een trouwe vrijwilliger. Bij het Moers Pinksterweekend stond hij steevast het hele weekend achter de bar. En als er in de kantine gevraagd werd om een nieuw fust te halen, dan deed hij dat, vaak samen met zijn maatje Ramon. Peter hield van gezelligheid, de derde helft en de feestjes gingen niet gauw aan hem voorbij en dan genoot hij met volle teugen.

Peter zei altijd: “Als ik stop als trainer bij de dames, dan blijf ik iets doen bij Blauw-Wit; ik ga hier nooit meer weg”. Het is ongelooflijk verdrietig dat zijn woorden op deze abrupte manier waarheid zijn geworden. We verliezen in Peter een clubman in hart en nieren. We koesteren de fijne en mooie herinneringen aan Peter, die voor altijd bij ons zullen blijven.

Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn vrouw Carola en zijn kinderen Sanne en Nils. Wij wensen hen alle sterkte om dit verlies te dragen en het verdriet een plaats te geven.

Bestuur en leden v.v. Blauw-Wit ‘81