Jubileum niet ongemerkt voorbij v.v. Blauw-Wit ’81 bestaat 40 jaar!

Jubileum niet ongemerkt voorbij v.v. Blauw-Wit ’81 bestaat 40 jaar!
11-02-2021 Anton Beerens

Beste Blauw-Witters,

Vandaag, 11 februari 2021, is het precies 40 jaar geleden dat v.v. Blauw-Wit ‘81 officieel als vereniging is opgericht. Vandaag vieren we ons 40-jarig bestaan. Alle Blauw-Witters, supporters en iedereen die Blauw-Wit een warm hart toedraagt, van harte gefeliciteerd! Een mooie mijlpaal voor onze vereniging en zeker eentje die niet ongemerkt voorbij is gegaan.

Speciaal voor ons jubileumjaar hebben wij ons alom bekende clublogo in een mooi jubileumjasje gestoken en proberen we op die manier het jubileumgevoel alvast over te brengen. Een speciale jubileumcommissie is begin vorig jaar enthousiast aan de slag gegaan met de voorbereidingen om het jubileum groots te vieren, maar door de coronamaatregelen is dat nu helaas niet mogelijk. Maar we laten ons zich niet uit het veld slaan, want één ding is zeker; dat feestje gaat er komen! En daar kijken we met z’n allen nu al naar uit.

Ontstaan Blauw-Wit ’81

Blauw-Wit ’81 is rond 1925 ontstaan en bestaat dus al langere tijd. Het begon met voetballen op weilandjes, waarbij aansluiting werd gezocht bij bestaande clubs in de regio. In 1970 werd het eerste bestuur gevormd en eigenlijk bestaat de vereniging dus al ruim 50 jaar. Van 1970 tot en met 1973 werd een ‘wilde’ competitie gespeeld met verschillende andere clubs in de regio. Medio 1973 werd er aansluiting gezocht bij de bond, toen nog onder de vlag van Uno Animo uit Loon op Zand, maar wel spelend in De Moer.

            
Sportcomplex anno 1981                                       Sportcomplex anno 2021

Sinds 1981 is Blauw-Wit ’81 een zelfstandige voetbalvereniging, met zowel seniorenteams als damesteams en jeugdteams. En nu bestaat onze vereniging dus officieel 40 jaar.

40 jaar Blauw-Wit, 40 jaar lid: jubilarissen gehuldigd!

Voor 20 van onze leden is het vandaag ook een speciale dag, want zij zijn vanaf de oprichtingsdatum al lid van onze mooie club. Dat verdient natuurlijk een felicitatie. De afgelopen dagen is het bestuur op pad gegaan om al deze leden van het eerste uur te verrassen met een bezoekje, een felicitatie en een mooi aandenken: een prachtig glazen beeldje met daarop ons mooie clublogo en de naam van de jubilaris.

Jos van den Hoven, Ton de Bruijn, Jan Verstijnen, Johan Broeders, Wim Cleijn, Marcel Jansen, Mari Kroot, Ton van Os, Toon van Rooi, Adrie Siemons, Sjef Verboven, Ad van Beek, Toon de Bie, Jos de Bie, Erik den Boer, Nol Broeders, Leo Habraken, John Kemmeren, Johan Verheijden en Robert Verstijnen:

Bedankt voor jullie trouwe lidmaatschap en voor alles wat jullie voor onze club betekenen!

   
Bestuurslid Berry Verheijden overhandigt jubileumbeeldje aan Jos van den Hoven

 Jubileumvlag in top!

Ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan, is vanmiddag op ons sportpark een speciale jubileumvlag gehesen. De vlag werd gehesen door onze twee oudste leden, Jos van den Hoven en Ton de Bruijn. In de vlag wordt het 40-jarig jubileum gesymboliseerd. Met de jubileumvlag in top markeren we dit bijzondere moment en spreken we de hoop uit dat we snel met z’n allen op ons jubileum kunnen proosten.

   
Jos van den Hoven en Ton de Bruijn hijsen jubileumvlag

Wat gebeurde er nog meer vandaag?

Niet alleen vandaag, maar ook de afgelopen dagen stond ons jubileum volop in de belangstelling. Zoals jullie wellicht wel hebben gezien, hebben de lokale en regionale media er volop aandacht aan besteed. Naast mooie artikelen in de kranten en op social media, is onze voorzitter Peter Jansen vanochtend geïnterviewd door radiozender Langstraat FM en was er vanmiddag een filmcrew van Langstraat Media aanwezig bij het hijsen van de jubileumvlag.

Ook ontvingen we speciaal voor onze verjaardag een persoonlijke felicitatievideo van de wethouder Sport van de gemeente Loon op Zand, Frank van Wel. Een heel attent en super leuk gebaar van onze wethouder. Al met al een mooie jubileumdag vandaag, met memorabele momenten en volop aandacht voor onze mooie club.


Filmcrew Langstraat Media

Jubileumfeest in 2022

De plannen voor de uitgebreide viering van het 40-jarig jubileum staan helaas nog even de ijskast. Vanwege het coronavirus is het niet verantwoord om dit seizoen het jubileum groots te vieren, maar de presentatie van het jubileumlogo, het huldigen van de jubilarissen en het hijsen van de jubileumvlag vormen de opmaat naar een prachtig jubileumfeest dat vooralsnog een jaartje wordt doorgeschoven naar 2022.

Onze zevenkoppige jubileumcommissie heeft een super gaaf jubileumprogramma opgezet, dat garant staat voor een mooie jubileumviering en een feest zal zijn voor iedereen. Wij kijken er dan ook nu al met heel veel zin naar uit om volgend jaar het jubileumfeest op fantastische wijze samen met al onze leden, sponsors en vrijwilligers te kunnen vieren.

Proost!

Wat hadden we vandaag graag met jullie op onze verjaardag willen proosten. Helaas is dat nu niet mogelijk. Laten we hopen dat we dit snel alsnog kunnen doen, want één ding is zeker; dat feestje gaat er komen!

Wij kijken er met z’n allen nu al naar uit.

Met vriendelijke groet,

Bestuur v.v. Blauw-Wit ‘81

 

Meer foto’s en video’s van de huldiging van de jubilarissen en het hijsen van de jubileumvlag zijn te vinden op onze website en op onze Facebook- en Instagrampagina.

Link felicitatie wethouder Frank van Wel

Link fotoalbum 40 jarig jubileum

Geluidsopname interview Peter Jansen