Jeugd van Blauw-Wit ’81 ziet Nederland winnen van Noord Ierland

Jeugd van Blauw-Wit ’81 ziet Nederland winnen van Noord Ierland
13-10-2019 Berry

Als kind voetballen bij Blauw wit -81 is natuurlijk het aller-leukste wat er is. En als je niet zelf aan het voetballen bent, dan kijk je naar voetbal. En wat is er leuker dan het aanmoedigen van de sterren van het Nederlands elftal  op tv? Juist, er bij zijn, in het stadion!

Wie gaat er mee…

… naar de kwalificatiewedstrijd Nederland – Noord Ierland? Dat was in mei de vraag aan de leden van de jeugd van Blauw wit ’81. Er werden 57 kaartjes gekocht voor de spelers en diverse ouders. Voor vele jeugdspelers was dit de eerste keer om naar een wedstrijd van het Nederlands elftal te gaan. En dan nog wel met allemaal vriendjes van de club.

Met de bus

Een bus werd geregeld en vertrok donderdag om 18.30 uur vanuit De Moer richting De Kuip. Als je naar het Nederlands elftal gaat, dan ga je natuurlijk in het oranje. Voor de origineelste outfit was een prijsje. De winnaars waren Tycho en Loes, die er prachtig uit zagen.

De wedstrijd

Waar de wedstrijd moeizaam op gang kwam, was de tweede helft prachtig. De spelers van Blauw-wit ’81 zaten allemaal bij elkaar in het familievak, schuin achter het doel waar de winnende goals gemaakt werden. Er werd gejuicht en gezongen. Wat een sfeer!

Na de wedstrijd werden de spelers rond middernacht weer moe en enthousiast teruggebracht naar De Moer. Gelukkig was het nog maar 1 schooldagje voor de herfstvakantie. Die vakantie startte goed met een superleuke voetbal clinic van TopSkills.