VRIJWILLIGER IN DE SCHIJNWERPER: RIET VERSTIJNEN

VRIJWILLIGER IN DE SCHIJNWERPER: RIET VERSTIJNEN
23-06-2019 Jolanda Rijken

VRIJWILLIGER IN DE SCHIJNWERPER

RIET VERSTIJNEN

Een leuk nieuw initiatief bij Blauw-Wit! Elk kwartaal interviewen we een vrijwilliger die binnen onze mooie vereniging actief is. We stellen vragen over verschillende onderwerpen zoals de positieve punten van onze vereniging en de taken die hij/zij uitvoert. Een vereniging is ten slotte nergens zonder haar vrijwilligers! Dit kwartaal is Riet Verstijnen onze ‘Vrijwilliger in de Schijnwerper’. Hieronder maak je kennis met deze enthousiaste en spontane vrijwilliger!

Naam:
Riet Verstijnen.

Woonplaats: 
De Moer.

Verliefd/verloofd/getrouwd: 
Al 50 jaar getrouwd met Jan. Samen hebben we drie kinderen: Paul, Liesette en Robert.

Werk/opleiding:
Van jongs af aan ben ik in de gezinsverzorging werkzaam geweest bij Gezinszorg Brabant.

Hobby’s: 
Tuinieren, kleding maken en puzzelen.

Wat is jouw favoriete muziek?
Ik houd vooral van Nederlandstalige muziek en zou graag nog eens naar een concert gaan van André Rieu. Zijn muziek en de sfeer tijdens zijn concerten is geweldig.

Waar kijk je graag naar op tv? 
Jan en ik kijken graag en veel naar sportprogramma’s. Voetbal, wielrennen en handbal zijn dan de sporten waar we graag naar kijken.

Favoriete voetbalclub: 
Ajax en natuurlijk ook v.v. Blauw-Wit ’81. De thuiswedstrijden proberen we zo veel mogelijk te zien en Jan gaat ook geregeld mee naar de uitwedstrijden kijken.

Favoriete speler:
Frenkie de Jong vind ik een hele goede speler.

Wat is jouw vrijwilligerstaak bij Blauw-Wit? 
Jan en ik doen allerlei klusjes bij Blauw-Wit. Het varieert van het schilderwerk van de gebouwen tot schoonmaakwerk en van het wassen van de tenues van het 4e elftal tot het meehelpen bij het Moers Pinksterweekend en andere evenementen.

Wanneer ben je vrijwilliger geworden?
Omstreeks 1985 ben ik als vrijwilliger begonnen, dus ik doe het nu zo’n 34 jaar.

Waarom ben je vrijwilliger geworden? 
Je rolt er vanzelf in en ik vond het ook leuk om iets voor de club te kunnen betekenen, zeker ook omdat de kinderen destijds allemaal bij Blauw-Wit voetbalden.

Hoeveel tijd ben je er aan kwijt?
Dat wisselt heel erg. Het schilderen en klussen is vooral buiten het voetbalseizoen en in de vakanties. Deze vakantie staat er ook weer wat schilderwerk op de planning. Het wassen van de tenues is tijdens het voetbalseizoen een wekelijkse bezigheid. Het Moers Pinksterweekend is twee avonden per jaar.

Wat is er leuk aan jouw vrijwilligerstaak?
Het leuke is dat ik er altijd weer trots op ben als alles weer netjes en zuiver is. En ik vind het heel leuk om het samen met Jan te doen.

Wat is er minder leuk aan?
Ik vind het eigenlijk altijd wel leuk. Als het niet leuk zou zijn, dan zou ik het niet doen.

Wat is het leukste/mooiste wat je (als vrijwilliger) bij Blauw-Wit hebt meegemaakt? 
Mijn leukste herinneringen zijn de kampioenschappen van de kinderen. Dat waren hele mooie momenten, die me altijd bij zullen blijven.

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die nog geen vrijwilligerstaak uitvoeren?
Kijk vooral naar de taken die je leuk vindt of waar je goed in bent en draag op die manier ook een steentje bij. Er is altijd iets wat je kunt doen. En kies voor de persoonlijke benadering bij het zoeken naar nieuwe vrijwilligers. Maak mensen enthousiast. Dat werkt veel beter dan een oproep op de website of het sturen van een email.

Wat vind jij de belangrijkste/positieve kenmerken van Blauw-Wit?
Dat Blauw-Wit een gemoedelijke, kleine club is waar iedereen zich thuis voelt. Het plezier en het samen doen, is belangrijker dan het resultaat. Daarom is Blauw-Wit ook zo van belang voor de gemeenschap; het haalt en houdt mensen bij elkaar.

Hoe ziet Blauw-Wit er volgens jou over 10 jaar uit? 
Ik zie de toekomst van Blauw-Wit positief tegemoet. Met de nieuwbouw in De Moer en Dongen-Vaart, blijft de aanwas van de jeugd en als ook de vrijwilligers zich blijven inzetten, zoals ze dat nu doen, dan gaat Blauw-Wit een mooie toekomst tegemoet.

Welke vrijwilliger verdient volgens jou een bloemetje en wordt de volgende “Vrijwilliger in de Schijnwerper”?
Ik wil graag Jeanne Schoenmakers voordragen. Jeanne is ook al heel lang vrijwilliger bij Blauw-Wit. Zo verzorgt zij onder meer het wedstrijdsecretariaat van de jeugd en is ze ook geregeld als EHBO’er actief bij evenementen.

Riet, bedankt voor het leuke interview, maar bovenal ontzettend bedankt voor jouw inzet als vrijwilliger voor onze mooie vereniging!

 

Heb jij na het lezen van dit interview ook zin om als vrijwilliger iets te betekenen voor onze mooie club? Stuur dan een mailtje naar bestuur@blauwwit81.nl. Je kunt uiteraard ook persoonlijk contact opnemen met een van de bestuursleden.