Vrijwilliger in de schijnwerper: Gerard Kennekens

Vrijwilliger in de schijnwerper: Gerard Kennekens
21-04-2019 Berry
In Geen categorie

Een leuk nieuw initiatief bij Blauw-Wit! Elk kwartaal interviewen we een vrijwilliger die binnen onze mooie vereniging actief is. We stellen vragen over verschillende onderwerpen zoals de positieve punten van onze vereniging en de taken die hij/zij uitvoert. Een vereniging is ten slotte nergens zonder haar vrijwilligers! Dit kwartaal is Gerard Kennekens onze eerste ‘Vrijwilliger in de Schijnwerper’ Hieronder maak je kennis met deze enthousiaste en spontane vrijwilliger!

Naam:
Gerard Kennekens.

Woonplaats: 
De Moer.

Verliefd/verloofd/getrouwd: 
Getrouwd met Connie. Samen hebben we drie kinderen: Marjolein, Ruud en Alwin.

Werk/opleiding:
Productiemedewerker in de microbiële preparaten en meststoffen.

Hobby’s: 
Toneelspelen bij toneelvereniging ’t Moers Verzetje.

Wat is jouw favoriete muziek?
Meat Loaf en Racoon maken goede muziek. Ook zijn we laatst naar een prachtig concert geweest van Paul Simon.

Waar kijk je graag naar op tv? 
Ik kijk graag naar The Passion, Boer zoekt Vrouw en naar nieuws- en actualiteitenprogramma’s.

Favoriete voetbalclub: 
v.v. Blauw-Wit ’81. Ik heb hier zelf ook 13 jaar met veel plezier gevoetbald.

Favoriete speler:
Ik heb niet echt een favoriete speler, maar wel veel waardering voor de harde werkers onder de voetballers, zoals Johan Neeskens, Ruud Krol, Berry van Aerle en Jan Wouters.

Wat is jouw vrijwilligerstaak bij Blauw-Wit? 
Als consul controleer ik namens de KNVB de speelvelden op bespeelbaarheid en beoordeel ik of het veilig en verantwoord is om de officiële wedstrijden te spelen. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor het beregenen van de velden.

Wanneer ben je vrijwilliger geworden?
In 2006 ben ik als vrijwilliger begonnen, dus ik doe het nu zo’n 13 jaar.

Waarom ben je vrijwilliger geworden? 
Ik had altijd al veel waardering voor de mensen die hier als vrijwilliger hun steentje bijdragen en toen ik voor deze taak werd gevraagd, was ik blij dat ik nu zelf iets voor de club kon betekenen, zeker ook omdat Marjolein en Ruud destijds allebei bij Blauw-Wit voetbalden.

Hoeveel tijd ben je er aan kwijt?
Dat wisselt heel erg. Vorig jaar hadden we een hele droge periode en moesten de velden nagenoeg dagelijks worden beregend. Per dag ben je daar dan al gauw 1 tot 1,5 uur mee bezig. Het inspecteren van de velden is vooral nodig in de herfst- en winterperiode, als het slecht weer is. Dit kost niet veel tijd; je moet er alleen wel even vroeg je bed voor uit.

Wat is er leuk aan jouw vrijwilligerstaak?
Het leuke is dat ik er altijd weer trots op ben als de velden er mooi en groen bij liggen. Ik heb zelf een agrarische achtergrond en ook daarom is het leuk om hiermee bezig te mogen zijn.

Wat is er minder leuk aan?
Ik vind het eigenlijk altijd wel leuk, maar als ik toch iets moet noemen, dan is het wel dat het in de droge zomers best druk kan zijn en dat je weinig sociale contacten hebt, omdat ik het werk vaak alleen doe.

Wat is het leukste/mooiste wat je (als vrijwilliger) bij Blauw-Wit hebt meegemaakt? 
Mijn leukste herinnering is dat ik na 10 jaar voetballen bij Blauw-Wit eindelijk mijn eerste goal mocht maken. Als linksback kwam ik weinig voorin, dus dat ene doelpunt is mij altijd bijgebleven.

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die nog geen vrijwilligerstaak uitvoeren?
Er is altijd iets wat je kunt doen. Kijk vooral naar de taken die je leuk vindt of waar je goed in bent en draag op die manier ook een steentje bij. Je krijgt er veel waardering voor terug.

Wat vind jij de belangrijkste/positieve kenmerken van Blauw-Wit?
Dat Blauw-Wit als kleine club in een klein dorp van regionale betekenis is en een club is waar iedereen zich thuis voelt.

Hoe ziet Blauw-Wit er volgens jou over 10 jaar uit? 
Als ik zie hoeveel jeugd er ook de afgelopen periode weer bij is gekomen, ziet de toekomst van Blauw-Wit er wat mij betreft goed uit. Als deze aanwas blijft en ook de vrijwilligers zich blijven inzetten, zoals ze dat nu doen, dan zie ik de toekomst positief tegemoet.

Welke vrijwilliger verdient volgens jou een bloemetje en wordt de volgende “Vrijwilliger in de Schijnwerper”? 
Zonder twijfel, Riet Verstijnen. Riet is ook al heel lang vrijwilliger bij Blauw-Wit. Zo verzorgt zij samen met haar man Jan onder meer het schilderwerk van de gebouwen.

Gerard, bedankt voor het meewerken aan dit interview, maar bovenal ontzettend bedankt voor jouw inzet als vrijwilliger voor onze mooie vereniging!

Heb jij na het lezen van dit bericht ook zin om als vrijwilliger iets te betekenen voor onze mooie club? Stuur dan een mailtje naar bestuur@blauwwit81.nl.

Je kunt uiteraard ook persoonlijk contact opnemen met een van de bestuursleden.