Mini oefentraining en thuistoernooitje mini’s geslaagd!

Mini oefentraining en thuistoernooitje mini’s geslaagd!
03-04-2019 Willem van Strien

Een gezellige drukte bij Blauw-Wit’81.

Afgelopen zaterdagochtend 30 maart 2019 was het een gezellige drukte bij Blauw-Wit’81 in De Moer. Om 9.30 uur een thuistoernooitje voor de mini’s van onze voetbalvereniging en om 11.00 uur een oefentraining voor nieuwe kinderen.

Het was de 3e keer dit voorjaar dat onze mini’s een toernooitje hebben gespeeld. Deze keer was het een ‘thuiswedstrijd’ en waren er 10 teampjes mini’s van verschillende clubs die meededen.

Het weer zat mee en het was een gezellige drukte met ruim 50 kinderen, hun ouders en de begeleiding van de verschillende clubs.

Tijdens een toernooitje worden er 4 wedstrijdjes van 12,5 minuut gespeeld, waarbij het belangrijkste doel is dat de kinderen plezier hebben in het voetbal. Na elk wedstrijdje bedanken de kleintjes hun tegenstander door een hand te geven.

Aan het einde van het toernooitje werden alle kindjes verwend met limonade en een lekkere appel.

Daarna startte om 11.00 uur een proeftraining voor mini’s. Er waren 17 kinderen in de leeftijd van 3 tot 6 jaar, waaronder 7 kinderen die al bij de mini’s voetballen bij Blauw-Wit’81.

De training was op een speelse manier met spelletjes, van de bal vooruit schoppen tot doelpunt scoren tot een klein wedstrijdje. Alle kinderen hadden er zin in en hadden veel plezier. Er waren ook kindjes die toch niet durfden, maar zeker een volgende keer meedoen!

Ook alle ouders, broertjes en zusjes vonden het erg leuk en klapten luid voor deze sterren!

Alle kinderen kregen aan het einde van de training een oorkonde en een waardebon voor meer trainingen, omdat ze zo goed hun best hadden gedaan.

De training werd begeleid door de trainers, Marco, Ruud en Jeanne. Veel dank voor jullie inzet!

De kinderen van de oefentraining hadden het prima naar de zin.

Mini’s van Blauw-Wit’81 in actie tijdens de wedstrijdjes.