Moers Pinksterweekend 8 juni 2019 


MPW website


Hemelvaartstoernooi 30 mei 2019 

Klik hier voor meer informatie

Foto album 
Sponsor 


maandag, 22 apr 2019 Aanvang 14:30 

-
Blauw Wit '81


Officieel leerbedrijf
Bij de technische commissie kunje terecht voor meer informatie (tc@blauwwit81.nl)


Plaatje 

Fc Knudde
Blauw Wit '81
Wedstrijd verslagen Jeugd
Seizoen:      Weergave:
zaterdag 13 april 2019
Jong Brabant JO10-5 - Blauw-Wit '81 JO10-1 : 1-8 (0-4)

R.K.V.V. Jong Brabant JO10-5 - v.v. Blauw-Wit '81 JO10-1

Dik verdiende winst voor Blauw-Wit na sterk duel tegen Jong Brabant  

Op een zonnige, maar berekoude zaterdagochtend verzamelen we om 08:00 uur bij Blauw-Wit. Zou het liggen aan de Koningsspelen van gisteren, of toch aan het vroege tijdstip; het team is uiterst tam en lijkt nog niet echt uitgeslapen. Goed, op naar Berkel-Enschot, want vandaag staat de uitwedstrijd tegen Jong Brabant op het programma. Nadat om 09:00 uur is afgetrapt, blijkt al snel dat we er zin in hebben vandaag. Vanaf de eerste minuut zit de vaart er in en volgen de aanvallen elkaar in rap tempo op. In de 2e minuut snelt Joep met een mooie actie op het doel af. Hij maakt het schitterend af en brengt de 0-1 op het scorebord.

Meteen erna krijgt Jasper een mooie kans, maar hij ziet de bal op de paal belanden. In de rebound probeert Yfke de bal alsnog af te maken, maar haar schot gaat net naast. Jasper krijgt opnieuw een mooie kans om van afstand uit te halen; z’n schot mist het doel op een haartje. In de 5e minuut weet Yfke de bal met een mooie pass bij Micha te brengen. Hij haalt uit, maar helaas, de bal scheert rakelings over het doel. Ook Joep probeert het nog een keer met een schot op doel, maar de keeper is in goede vorm en weet de bal te blokken. Ook het tweede schot van Joep weet de keeper knap te keren. In de 8e minuut krijgt Thijs de kans om van afstand uit te halen, maar ook deze bal wordt door de keeper goed gepakt. Blauw-Wit weet volop kansen te creëren, maar de afwerking is nog niet wat het zijn moet. Maar dan in de 11e minuut is het raak. Joep onderschept de bal en gaat er als een speer vandoor. Met een prachtig schot maakt hij de aanval af en brengt de stand op 0-2. Ook Jasper en Micha krijgen kansen op doel, maar de keeper is echt in goede doen en weet zijn ploeg menigmaal te redden. Onze Jasper is overigens ook in goede doen. De aanvoerdersband lijkt hem vleugels te geven, want in de 13e minuut brengt Jasper de stand, na een mooie combinatie met Joep en Sil, met een prachtig doelpunt op 0-3!

De eerste fase is het erg rustig voor onze keeper Tygo; de bal is nauwelijks op eigen helft geweest en de kou slaat dan snel op de benen. Om weer warm te worden, gaat Tygo het veld in en neemt Sil de keeperstrui over. Joep krijgt een mooie kans, maar de bal belandt op de paal. Ook Yfke probeert het nog een keer; de keeper weet de bal niet goed te controleren, waardoor deze nog bijna over de doellijn rolt. In de 17e minuut weet Joep de bal te onderscheppen en met mooie pass voor de voeten van Jasper te spelen. Jasper aarzelt geen moment en knalt de bal loeihard binnen, waardoor we met een dik verdiende 0-4 voorsprong de rust ingaan.

Het team heeft in de rust duidelijke aanwijzingen gekregen. Zouden ze deze goede flow vast kunnen houden en het doelsaldo nog verder kunnen uitbreiden? Het lijkt er op dat Jong Brabant ook zijn zinnen heeft gezet op een goede 2e helft, want het team komt fel uit de startblokken. Gelukkig weet Sil zijn doel schoon te houden en laat hij menigmaal zijn keeperskwaliteiten zien. Joep krijgt een mooie kans op doel, maar de bal gaat net naast. In de 28e minuut gaat Joep er na knap samenspel razendsnel met de bal vandoor. Hij haalt uit en brengt de stand met een prachtig doelpunt op 0-5! Een mooie hattrick is daarmee een feit, super gedaan Joep! Ook Tygo heeft de smaak te pakken. Via een mooi één-tweetje met Joep krijgt hij een kans op doel, maar schiet de bal helaas net naast. In de 32e minuut zien we een werkelijk schitterende actie van Jasper. Hij plukt de bal uit de lucht en met een fraaie volley knalt hij de bal richting doel. Ook hier zit de keeper er weer goed bij en dat is jammer voor ons, want de actie had absoluut meer verdiend. Thijs laat keer op keer zien dat hij in de verdediging onmisbaar is. In de 37e minuut wordt de corner van Jong Brabant door Thijs onderschept. Hij geeft de bal perfect mee aan Joep en met een schitterende loopactie en een prachtig doelpunt brengt Joep de stand op 0-6.

In de laatste time out wijst de trainer zijn team op het overspelen. Hij wil in het laatste kwart zien dat er eerst vijf keer overgespeeld wordt, voordat er een schot op doel komt. Daar gaat het team meteen mee aan de slag. Er wordt goed overgespeeld en dat leidt direct tot resultaat. In de 40e minuut brengt Tygo de stand met een prachtig doelpunt op 0-7. Jong Brabant probeert aan alle kanten een gaatje te vinden en dat lukt. In de 42e minuut is er dan eindelijk ook het doelpunt voor onze sportieve tegenstander: 1-7. We blijven echter alert en ook het overspelen wordt goed uitgevoerd. In de 44e minuut zien we een snelle en verre uittrap van Sil. Jasper neemt de bal mooi aan en met een prachtig schot brengt hij de stand op 1-8. Daarmee heeft ook Jasper zijn hattrick te pakken, super goed gedaan Jasper! Onze sterke verdediging zorgt er voor dat er in de laatste minuten niets meer wordt weggegeven. Als de laatste seconden wegtikken, probeert Jong Brabant met een afstandsschot nog onze doelman te verrassen. Maar Sil laat zich niet meer passeren en weet met een puike redding de bal te keren.

Met een 1-8 overwinning op zak en een welverdiend applaus van de supporters, verlaten we in opperbeste stemming het veld. Super gedaan allemaal!!

En o ja, ook al kun je zelf niet meespelen omdat je geblesseerd bent, dan nog kun je van toegevoegde waarde zijn voor je team. Want coachend vanaf de zijlijn wist Jaiden vandaag zijn ploeggenoten te motiveren, op te peppen en ook nog eens van goede aanwijzingen te voorzien. Top gedaan Jaiden!

Het was een mooie wedstrijd, waarin we super goed hebben samengespeeld en daardoor dik verdiend hebben gewonnen. De volgende wedstrijd is pas op 4 mei. Dan gaan we op bezoek bij TSV Gudok in Tilburg.zaterdag 6 april 2019
Blauw-Wit '81 JO10-1 - Uno Animo JO10-2 : 3-7 (2-3)

v.v. Blauw-Wit '81 JO10-1 – VV Uno Animo JO10-2

Teleurstellende nederlaag na gelijk opgaande strijd  

Vandaag staat de thuiswedstrijd tegen VV Uno Animo op het programma. Na de matige resultaten van de afgelopen weken gaan we er voor om vandaag een beter resultaat neer te zetten. En dat zal nog niet zo makkelijk zijn, want de ervaring leert dat Uno Animo voor ons altijd een lastige tegenstander is, waar we tot op heden nog nooit van hebben kunnen winnen. Na het blessureleed van de afgelopen weken is ons team vandaag gelukkig weer compleet. De wedstrijd begint om 10:30 uur en in de beginfase zien we duidelijk dat het initiatief bij de tegenstander ligt. In de 3e minuut wordt een mooie actie van het team uit Loon op Zand verdiend met een treffer beloond: 0-1. Nog geen minuut later staat het bijna weer gelijk, maar helaas schiet Yfke de bal, na een perfecte pass van Micha, net naast. In de snelle aanval die volgt, is het Uno Animo dat bijna tot scoren komt, maar Sil weet met een schitterende redding een doelpunt te voorkomen. Meteen volgt de uittrap, die door Micha perfect wordt aangenomen. Met een schitterende solo gaat hij in de 5e minuut op de doelman af en met een snoeiharde uithaal schiet hij de bal in de linkerbovenhoek genadeloos en snoeihard binnen: 1-1!

In de minuten die volgen, is het voor de supporters langs de lijn genieten geblazen. We zien goed samenspel en prachtige verdedigende acties van Tygo en Thijs.  We hadden met gemak weer op achterstand kunnen komen, maar deze twee zorgen er voor dat de bal niet bij onze doelman in de buurt komt. In de 10e minuut weet Jasper de bal perfect voor de voeten van Yfke te brengen, maar ze schiet helaas net naast. Een minuut later krijgt ze nog een kans als Sil de bal met een verre uittrap op Yfke speelt. Hoewel ze de bal prima aanneemt, gaat de bal helaas wederom net naast. Sil is in bloedvorm en weet met meerdere mooie reddingen de tegenstander van het lijf te houden. Door goed samen te werken weet het team in de 20e minuut uit een benarde situatie te ontsnappen en een zeker doelpunt te voorkomen. In de 23e minuut komen we dan jammer genoeg knullig op achterstand als de tegenstander na slecht wegwerken de bal eenvoudig binnen tikt: 1-2. Maar we geven niet op en in de 24e minuut zien we wederom een verre uittrap van Sil, die door Yfke mooi wordt aangenomen en met een prima pass bij Jasper wordt bezorgd. Die aarzelt geen moment en schiet de bal trefzeker binnen: 2-2. Het zou mooi zijn als we met deze stand de rust in kunnen, maar helaas leidt onnodig balverlies in de 25e minuut tot een doelpunt voor de tegenstander. We gaan met een 2-3 achterstand de rust in.

De trainer geeft zijn team nog de nodige aanwijzingen en past de posities wat aan. Jaiden komt in het doel en Sil mag het veld op. Na de rust starten we prima en werken we goed samen. Sil en Thijs verdedigen er op los en ook Joep laat zien dat hij ook op dat vlak zijn mannetje staat. Met een geweldige actie weet hij de bal in de 34e minuut te onderscheppen en op Sil te spelen. Met een werkelijk schitterend schot, waar het effect vanaf druipt, krult Sil de bal het doel in. Het is 3-3 en we staan weer gelijk!

Het spel gaat over en weer en het is super spannend. In de 38e minuut weet Jaiden met een schitterende save een doelpunt te voorkomen. Een minuut later weet Jasper met een afstandsschot bijna de keeper te passeren; de bal gaat maar net naast. De bal is daarna snel aan de andere zijde van het veld en daar is dan in de 42e minuut ineens de voorsprong voor Uno Animo: 3-4. We geven nog wat gas met mooie doelpogingen van Joep en Tygo; de bal wil er alleen niet in. Helaas zien we ook steeds meer onnodige fouten en balverlies. Tot overmaat van ramp moet Jaiden vlak voor tijd helaas opnieuw geblesseerd het veld verlaten. We hopen uiteraard dat de blessure meevalt en wensen hem van harte beterschap. Zoals we de laatste weken al vaker hebben gezien, geven we het ook nu in de eindfase van de wedstrijd weer uit handen. Met nog drie tegendoelpunten in de laatste vier minuten eindigt de wedstrijd in een teleurstellende en afgetekende 3-7 nederlaag.

Het was een spannende wedstrijd met bij vlagen goed spel, maar helaas voor ons een teleurstellende uitslag. Na een geweldige eerste helft en een prima begin na de rust, hebben we het aan het einde van de tweede helft echt weggegeven. Werk aan de winkel, dus we gaan er maandag op de training weer keihard tegen aan, zodat we de volgende wedstrijd hopelijk wel aan het langste eind trekken. Volgende week woensdag spelen we de inhaalwedstrijd tegen BVV uit ’s-Hertogenbosch. We spelen thuis; de wedstrijd begint om 18:30 uur.zaterdag 23 maart 2019
Reeshof JO10-3 - Blauw-Wit '81 JO10-1 : 11-3 (4-3)

SV Reeshof JO10-3 - v.v. Blauw-Wit '81 JO10-1

Teleurstellende nederlaag na goed begin  

Vandaag reizen we af naar Tilburg om te spelen tegen het team van SV Reeshof. Na twee overwinningen en een gelijkspel gaan we proberen om ook deze wedstrijd een goed resultaat neer te zetten. Of dat gaat lukken, is nog maar de vraag, want ons team is vandaag behoorlijk gehavend. Sil is geblesseerd aan zijn enkel en Jaiden wordt gehinderd door een knieblessure en wordt daarom de eerste helft gespaard.

Voor aanvang van de wedstrijd wordt vandaag door alle teams een minuut stilte in acht genomen, ter nagedachtenis aan Rinke Terpstra, de voetbaltrainer van C.O.V. DESTO, die afgelopen maandag bij de verschrikkelijke aanslag op het 24 Oktoberplein in Utrecht om het leven kwam. 

Na dit indrukwekkend moment klinkt om 10:45 uur het 1e fluitsignaal. Beide teams gaan fel van start en we zien goed spel van beide kanten. SV Reeshof mag in de 6e minuut  het eerste doelpunt noteren, als een prima aanval doeltreffend wordt afgerond. We gaan er meteen weer tegenaan en nog geen minuut later weet Joep na goed doorzetten met een schitterend afstandsschot de gelijkmaker te scoren: 1-1. Het spel gaat over en weer en beide teams creëren de nodige kansen. Een mooie bal van Yfke gaat net naast en ook Micha is dicht bij een doelpunt. In de 12e minuut valt dan helaas toch het doelpunt bij de tegenpartij, wanneer de bal na een misverstand achterin ongelukkig over de doellijn rolt: 2-1.

In het 2e kwart beginnen we fel. Maar ook SV Reeshof weet een aantal maal door te breken. Onze verdediging heeft de zaakjes echter goed op orde en zorgt er voor dat onze keeper Tygo het redelijk rustig heeft. Joep gaat er regelmatig als een speer vandoor en in de 15e minuut weet hij de bal met een werkelijk schitterend afstandsschot achter de Tilburgse doelman te werken: 2-2. Thijs en Joep weten elkaar goed te vinden en bij vlagen wordt de bal prima overgespeeld. In de 18e minuut zien we daar een mooi voorbeeld van, waardoor Micha in positie wordt gebracht voor het doel; zijn schot gaat helaas net naast. De tegenstander heeft meer geluk en weet in de 19e minuut de 3-2 te scoren. We zien weer een mooi schot van Yfke, maar helaas weet de keeper de bal te stoppen. In de 24e minuut is het dan wel raak; Joep weet na een mooie aanval en een geweldige loopactie de bal perfect op doel af te maken: 3-3! Een loepzuivere hattrick voor Joep is daarmee een feit! Super gedaan Joep! Lang kunnen we er echter niet van genieten, want nog geen minuut later scoort de tegenstander een prachtig doelpunt, waardoor we met een 4-3 achterstand de rust in gaan.

In de rust geeft de trainer zijn team de nodige aanwijzingen en worden de posities wat aangepast. Jaiden komt, ondanks zijn pijnlijke knie, toch in het veld en neemt de keeperstrui over van Tygo. Wat een bikkel! We starten goed en spelen prima over. Jasper en Thijs verdedigen goed en Thijs bewijst keer op keer zijn waarde achterin. Met een geweldige loopactie snelt Tygo langs de lijn naar voren en geeft de bal op maat aan Joep. Het is jammer dat de keeper de bal goed weet te controleren, want de actie had zeker meer verdiend. De bal is daarna snel aan de andere kant van het veld en daar is dan ineens in de 30e minuut de tegengoal: 5-3. We geven daarna weer wat gas met mooie doelpogingen van Joep, maar de bal wil er gewoon niet meer in. Ook Micha ziet zijn schot in de 36e minuut net over het doel gaan. Jammer genoeg zien we ook steeds meer onnodige fouten en dat belooft weinig goeds voor het laatste kwart.

De trainer roept zijn team bij elkaar. Hij wijst ze op de onnodige fouten die gemaakt worden en spoort ze aan om er het laatste kwart nog vol voor te gaan. Maar als in de 40e minuut de 6-3 wordt genoteerd, lijkt er iets te knappen en is er geen houden meer aan. De doelpunten vliegen om onze oren en binnen no time wordt er nog eens drie keer door SV Reeshof gescoord. Stuk voor stuk prima doelpunten, waar niets op valt af te dingen. Met de 9-3 op het scorebord is het geloof in eigen kunnen totaal verdwenen. Tot overmaat van ramp krijgen we in de 48e minuut ook nog een eigen doelpunt voor onze kiezen: 10-3. In de laatste minuut weet SV Reeshof met een prachtig afstandsschot nogmaals te scoren, waardoor we de wedstrijd met een teleurstellende 11-3 nederlaag eindigen.

Het was een wedstrijd om snel te vergeten. Na een goed begin hebben we het in de tweede helft echt weggegeven. In dat opzicht was het vandaag een herhaling van de vorige wedstrijd, waarin we het ook in het laatste deel lieten liggen. Werk aan de winkel dus en maandag op de training er weer keihard tegen aan, zodat ons dit niet nog een keer gaat gebeuren. Volgende week zaterdag hebben we geen wedstrijd. De week er op spelen we thuis tegen VV Uno Animo uit Loon op Zand; de wedstrijd begint om 10:30 uur.


zaterdag 9 maart 2019
VOAB JO10-5 - Blauw-Wit '81 JO10-1 : 6-6 (0-5)

SV VOAB  JO10-5 - v.v. Blauw-Wit '81 JO10-1

Teleurstellend gelijkspel na wedstrijd met twee gezichten  

Na drie weken geen wedstrijd gespeeld te hebben, reizen we vandaag al vroeg af naar Goirle. Na twee overwinningen op rij gaan we proberen ook deze wedstrijd naar ons toe te trekken. Ons team is deze keer wel iets anders van samenstelling, want Jasper en Micha konden er helaas niet bij zijn. Ook Joep was een twijfelgeval omdat hij afgelopen nacht nog ziek was. Maar deze fanatieke voetballer sprong vanmorgen zijn bed uit met de mededeling: “Papa, ik ga gewoon voetballen”. Dirk van de JO10-2 vond het leuk om in te vallen, zodat hij ons team kon versterken. Bedankt Dirk!

Om 9:00 uur klinkt het 1e fluitsignaal. Zou ons team nog even wakker moeten worden op deze vroege ochtend? Nee hoor, ze gaan volle bak van start en in de 2e minuut heeft Yfke de 1e goal al te pakken: 0-1. Het team werkt hard en speelt goed over. Tygo geeft met een mooie voorzet de bal aan Yfke en ook deze weet ze mooi af te maken, zodat het in de 4e minuut al 0-2 staat. Tygo heeft de smaak te pakken, met een mooie pass weet hij Jaiden en Yfke voorin te vinden. Helaas kunnen ze het net niet afmaken. Jaiden werkt hard en ook Thijs heeft er zin in; hij geeft een mooie voorzet op maat voor Yfke en hoppa goal: 0-3! Een loepzuivere hattrick voor Yfke is binnen het 1e kwart een feit! Mede mogelijk gemaakt door goed samenspel van het gehele team. VOAB gaat meer druk zetten. Thijs en Sil verdedigen prima en ook Dirk, onze invaller, laat zijn keepers kunsten zien. Net voor de time-out weet hij met twee geweldige acties te bal uit zijn goal te houden!

In het 2e kwart begint VOAB fel. Maar onze verdediging en keeper zijn super alert. Joep is in het veld gekomen en geeft meteen flink gas. De bal komt regelmatig voorin en in de 14e minuut weet Tygo de bal er heerlijk in te tikken: 0-4. Joep en Tygo weten elkaar veelvuldig te vinden en kaatsen prima over. Thijs blijft fel en geeft de tegenstanders geen kans. Meerdere malen zien we hem de bal prima afpakken zodat hij hem weer naar voor kan knallen. We zien weer een schot op goal van Yfke maar helaas weet de keeper deze te pakken. In de 19e minuut is het weer wel raak; Tygo scoort de 0-5. Meteen daarna is VOAB gevaarlijk, maar gelukkig belandt de bal in het zijnet. Al snel zijn we weer aan de andere kant van het veld. Corner voor Blauw-Wit; Tygo neemt hem en hij weet Thijs prima te vinden. Thijs knalt op goal, maar de keeper heeft de bal te pakken. We zien weer een mooie loopactie van Joep en een mooie pass richting Yfke. Helaas kan ze er net niet bij. Dirk keept nog steeds prima en communiceert ook goed met zijn verdediging.

Met een heerlijke 0-5 voorsprong gaan we de rust in. Het zou super zijn als we dit vast kunnen houden. De trainer geeft zijn team nog wat aanwijzingen en past de posities wat aan. Blauw-Wit start goed en speelt prima over. Sil en Jaiden verdedigen goed en Thijs laat zien dat hij ook voorin zijn mannetje staat. Met een geweldige loopactie snelt hij langs de lijn naar voren. Het is zonde dat de verdediger van VOAB de bal weet te onderscheppen. Ook bij zijn intrap twijfelt hij niet en weet hij door een mooie lange bal de keeper bijna te passeren. De bal is daarna snel aan de andere zijde van het veld en daar is dan ineens de tegengoal 1-5 in de 32e minuut. Blauw-Wit geeft weer wat extra gas met mooie doelpogingen van Joep en Thijs; de bal wil er alleen niet in. Jammer genoeg zien we ook steeds meer onnodige fouten.

Het lijkt erop alsof de koppies er niet helemaal meer bij zijn. Ineens weet VOAB weer uit te breken en daardoor ontstaat in de 34e minuut de 2-5. Meteen daarna zorgen Sil en Tygo weer voor flink wat druk voorin en daardoor ontstaat de verdiende 2-6 voor Joep in de 37e minuut. Jaiden en Sil doen hun best in de verdediging, maar dan is daar toch nog de 3-6 voor VOAB, net voor de laatste time-out.

De trainer roept zijn team bij elkaar. Hij wijst ze op de onnodige fouten die gemaakt worden. Kom op, nog even wakker blijven en samenwerken. Ons team begint fel, maar toch weet VOAB al snel onze goal weer te bereiken. Gelukkig laat Dirk weer een geweldige redding zien, we zijn erg blij met zijn keepwerk. Zelfs de supporters van de tegenpartij prijzen onze keeper. Joep weet meteen weer druk te zetten maar schiet helaas net over. In de 42e minuut is het voor VOAB wel raak: 4-6. De concentratie van ons team wordt met de minuut minder. Zeker wanneer Sil met een spectaculaire val neergaat, het team lijkt even te vergeten dat ze aan het voetballen zijn. Kom op, nog even volhouden! Tygo gaat goed door op de keeper maar de verdediger helpt zijn keeper en de bal wordt weggewerkt. In de 44e minuut is er een corner voor VOAB  en de bal word erin getikt: 5-6. De spanning is om te snijden nu het einde nadert. VOAB krijgt steeds meer vertrouwen maar bij Blauw-Wit gaan de koppies hangen met als gevolg de zure gelijkmaker in de 47e minuut. Er komt weer een klein beetje hoop wanneer er door VOAB hands gemaakt wordt, penalty!

Deze goal is Joep vandaag helaas niet gegund; zijn bal gaat net naast. Blauw-Wit probeert er in de laatste minuten nog alles aan te doen, maar het is helaas te laat.

Het was een wedstrijd met twee gezichten. Na een geweldige eerste helft hebben we het in de tweede helft echt weggegeven. We nemen dit mee als wijze les en gaan er maandag op de training weer hard tegen aan, zodat ons dit niet nog een keer zal gebeuren. Volgende week zaterdag spelen we thuis tegen BVV uit ’s-Hertogenbosch; de wedstrijd begint om 10:30 uur.zaterdag 16 februari 2019
Blauw-Wit '81 JO10-1 - GSBW JO10-2 : 8-3 (2-1)


v.v. Blauw-Wit '81 JO10-1 – GSBW JO10-2

Dik verdiende winst voor Blauw-Wit na sterk duel tegen GSBW  

 

Op een zonnige zaterdagochtend verzamelen we om 10:00 uur bij Blauw-Wit. Vandaag staat de wedstrijd tegen GSBW uit Goirle op het programma, een voor ons nog onbekende tegenstander. De zon geeft ons team energie, we hebben er super veel zin in!

Nadat om 10:30 uur is afgetrapt, snelt Joep meteen met een mooie actie op het doel af. Helaas kan hij het niet afmaken. Meteen erna krijgt Jasper een aantal mooie kansen. Jammer genoeg gaan er twee rakelings langs het doel en de derde heeft de keeper te pakken. Joep volgt Jasper weer op met een schot op de keeper en nog een 2e schot gaat er ook naast. Blauw-Wit schudt GSBW meteen wakker doordat ze volop kansen weten te creëren. De eerste zes minuten is het rustig voor onze keeper Jaiden en voor de verdediging, want de bal is nog niet op eigen helft geweest. Toch komen er daarna ook kansen voor GSBW. Thijs en Sil verdedigen weer prima en Jaiden laat zijn keeperskwaliteiten zien. In de 10e minuut weet een speler van de tegenpartij door te breken. Sil snelt er achteraan en tikt hem tegen zijn voet. Er volgt een penalty voor GSBW. Jaiden zat er goed bij, maar krijgt de bal net niet te pakken.

Met een 0-1 achterstand gaan we de eerste time out in. De trainer pept zijn spelers op en vol goede moed gaan ze er weer tegenaan. Tygo geeft een mooie voorzet aan Jasper, die de bal meteen richting het doel jaagt. Jammer genoeg heeft de keeper hem te pakken. Er volgen nog mooie acties van Sil en Joep. Ook Micha en Yfke krijgen de smaak te pakken. Joep krijgt meerdere kansen, maar komt de keeper nog niet voorbij en ook Yfke lukt het niet; ze knalt de bal op de paal.

Maar dan in de 20e  minuut is het eindelijk raak. Joep bezorgt Blauw-Wit hun o, zo verdiende goal: 1-1! Meteen na de aftrap weet Joep de bal weer te onderscheppen en met een loeihard schot knalt hij de bal vol in de kruising, BAM 2-1! Micha krijgt ook nog een mooie kans, maar de bal belandt op de lat. Met een welverdiende 2-1 voorsprong gaan we de rust in.

Het team heeft in de rust duidelijke aanwijzingen gekregen. Zouden ze deze goede flow vast kunnen houden en hun doelpuntensaldo uit kunnen breiden? Het lijkt er op dat GSBW ook zijn zinnen heeft gezet op een goede 2e helft. Gelukkig weet Jaiden zijn doel schoon te houden. In de 28e  minuut gaat Tygo er razendsnel met de bal vandoor. Hij haalt flink uit, maar raakt de paal. Gelukkig laat hij zijn koppie niet hangen en geeft hij vrij snel daarna de bal na een mooie pass met Yfke mee. Ze haalt meteen uit, maar schiet de bal over. Wanneer de bal weer voor Tygo zijn voeten belandt, snelt hij weer richting doel. Helaas wordt hij onderuit gehaald. Er volgt een vrije trap en Micha gaat hem nemen. Geconcentreerd kijkt hij naar de bal en daarna naar het doel en…BOEM, met een harde knal jaagt hij de bal in de goal: 3-1!

Thijs en Sil staan hun mannetje in de verdediging; die twee kom je zomaar niet voorbij. Thijs houdt voor niemand in en knalt de ballen hard naar voren. Sil weet met zijn snelheid en felheid de tegenstander meerdere malen te verrassen. Net voor de 2e time out heeft Jasper nog een mooie kans, maar de bal gaat er net niet in. In de laatste time out wijst de trainer zijn team op het overspelen. Hij wil in het laatste kwart zien dat er vier keer overgespeeld wordt, voordat er een schot op het doel komt.

Daar gaat het team meteen mee aan de slag. Er wordt goed overgespeeld, alle spelers zetten zich voor 200% in. Jasper dribbelt een corner in, ziet een gaatje en twijfelt geen moment. Hij mag in de 41e minuut de 4-1 op zijn naam schrijven. Daardoor krijgt hij de smaak te pakken. Na goed overspelen en mooi loopwerk weet hij een minuut later ook de 5-1 te scoren, top! Weer wordt er goed gekaatst. Joep naar Jasper en Jasper naar Micha. Met een mooi schot zet hij de stand in de 44e minuut op 6-1. Na een handsbal van de keeper weet GSBW na een vrije trap de stand op 6-2 te zetten. Maar ook Tygo en Yfke tikken goed over. De bal komt meerde malen voorin en daardoor weet Micha in de 48e minuut de 7-2 te scoren. Twee minuten later maakt Joep er 8-2 van. In de 51e minuut weet GSBW de doelman te passeren: 8-3. Thijs en Sil zorgen door hun mooi verdedigend werk ervoor dat Jaiden in zijn doel niet veel te doen heeft. Totdat Sil een overtreding maakt, maar dat overkomt iedere goede verdediger. Helaas wordt daardoor de bal in de 52e minuut weer op de stip gelegd. Jaiden gaat er goed voor staan en met een mooie duik weet hij de bal te pakken! Snel daarna volgt het laatste fluitsignaal, gevolgd door een welverdiend applaus van de supporters. Top gedaan allemaal!!

Het was een mooie wedstrijd, waarin we super goed hebben samengespeeld en daardoor dik verdiend hebben gewonnen. De volgende wedstrijd is pas op 9 maart. Dan gaan we op bezoek bij SV VOAB in Goirle. We hebben de smaak goed te pakken, dus we gaan er voor om ook daar een mooi resultaat neer te zetten

 zaterdag 9 februari 2019
Willem II JO10-2 - Blauw-Wit '81 JO10-1 : 4-6 (3-3)

Willem II JO10-2 - v.v. Blauw-Wit '81 JO10-1

Knappe overwinning voor Blauw-Wit na spannend duel tegen Willem II  

Vandaag staat de eerste wedstrijd na de winterstop op het programma. We gaan op bezoek bij Willem II in Tilburg. Op papier een lastige tegenstander, waar we vorig seizoen nog dik van verloren. Maar goed, vandaag zou het zomaar eens anders kunnen zijn. De wedstrijd begint om 10:15 uur en op het koude en winderige veld zien we dat in de beginfase het initiatief aan onze zijde ligt.  In de 1e minuut is het al bijna raak als de bal via Joep net naast het doel verdwijnt. Nog geen minuut later zijn we wederom dicht bij een doelpunt; het schot van Jasper gaat helaas net naast. Ondanks het sterke begin is het de tegenstander die als eerste tot scoren weet te komen. In de 5e minuut kijken we tegen een 1-0 achterstand aan. Het spel gaat redelijk gelijk op en beide teams creëren de nodige kansen. Willem II is gelukkiger in de afronding en in de 14e minuut wordt de stand op 2-0 gebracht.

We laten het er niet bij zitten en gaan op zoek naar de tegentreffer. In de 16e minuut is het raak. Na een schitterende actie weet Joep de bal met een fraai schot achter de Tilburgse doelman te werken: 2-1. Nog geen minuut later is het opnieuw raak wanneer Joep de bal met een schitterend schot tegen de rechterbovenhoek knalt. Via de doelpaal ketst de bal achter de doelman en we staan weer op gelijke hoogte: 2-2. In de 18e minuut lijkt Willem II regelrecht op een doelpunt af te stevenen, maar Tygo weet met een mooie redding de bal te stoppen. We spelen sterk en proberen de tegenstander onder druk te zetten. Goed verdedigend werk van Thijs, in combinatie met de felheid van Syl en Joep, leidt tot een aantal mooie kansen. In de 23e minuut geeft Joep de bal op maat aan Yfke. Die aarzelt geen moment en schiet de bal trefzeker binnen: 2-3. In de 25e minuut leidt onnodig balverlies tot een tegendoelpunt, waardoor we 3-3 de rust in gaan.

Na de rust weet Willem II meteen op voorsprong te komen. In de 26e minuut wordt de bal vanuit de corner voor het doel gebracht. In plaats van de bal weg te werken, verdwijnt hij achter onze keeper en kijken we tegen een 4-3 achterstand aan. Ondanks de achterstand blijven we fel in de duels, spelen we goed samen en dat leidt tot prima aanvallen en mooie spelmomenten. 

In de 29e minuut weet Joep de bal, na een schitterende solo, op machtige wijze binnen te schieten: 4-4.  Daarmee is een regelrechte hattrick voor onze Joep een feit. 

We krijgen volop kansen, maar in de afronding laten we het toch nog te veel liggen. Micha is tot twee maal toe dicht bij een doelpunt en ook Joep (op de paal) en Jasper (in het zijnet) zijn er dicht bij. Stuk voor stuk mooie pogingen die absoluut meer hadden verdiend. Thijs en Jaiden verrichten prima verdedigend werk en weten de tegenstander goed van het doel af te houden. Syl heeft daardoor een vrij rustige tweede helft, maar blijft attent en weet in de 38e minuut een gevaarlijk schot van Willem II prima te pareren.

Met het gelijkspel op het scorebord en nog 10 minuten op de klok stijgt de spanning met de minuut. Het zal toch niet zo zijn dat we de wedstrijd nog uit handen gaan geven? De trainer spoort zijn spelers aan om er ook de laatste minuten nog vol voor te gaan. De aanmoedigingen hebben succes en in de 47e minuut wordt de inzet beloond als Micha na knap doorzetten de bal genadeloos het doel in jaagt: 4-5! Drie goals maken in een voetbalwedstrijd is al een prestatie op zich, maar onze Joep deed daar vandaag nog een schepje bovenop en scoort in de 49e minuut zijn vierde doelpunt op rij, wanneer hij bij de uittrap van Willem II de bal weet te onderscheppen en het vervolgens schitterend op doel afwerkt: 4-6. Super gedaan Joep! In de laatste minuten probeert Willem II nog met man en macht tot scoren te komen, maar helaas voor het sportieve team leidt de inzet niet meer tot een verandering op het scorebord. Onder luid applaus van de meegereisde supporters langs de zijlijn wordt de 4-6 overwinning gevierd.

Het was een mooie, spannende wedstrijd, waarin we als team hebben laten zien, dat we steeds beter in staat zijn om in een wedstrijd tot het einde toe door te zetten en er voor te gaan. Aan inzet en doorzettingskracht was vandaag geen gebrek en de overwinning was dan ook dik verdiend en meer dan terecht.  Een dikke pluim dus voor team, trainer en leiding; super goed bezig allemaal! Volgende week zaterdag spelen we thuis tegen GSBW uit Goirle. Dan gaan we proberen om de stijgende lijn door te zetten en wellicht opnieuw de winst te pakken.zaterdag 1 december 2018
NEO '25 JO10-2 - Blauw-Wit '81 JO10-1 : 8-6 (2-4)

N.E.O. ’25 JO10-2 - v.v. Blauw-Wit '81 JO10-1

Blauw-Wit na ruime voorsprong in tweede helft toch nog ten onder

Vandaag staat de uitwedstrijd tegen N.E.O. ‘25 uit Waalwijk op het programma. Geen gemakkelijke tegenstander, maar met de prima resultaten van de afgelopen weken in ons  achterhoofd, zijn we er op gebrand om ook vandaag een mooie wedstrijd op de mat te leggen. Nadat om 09:30 uur het eerste fluitsignaal heeft geklonken, trappen we af en binnen 10 seconden staan we al op voorsprong, als Jaiden na een mooie aanval met een prachtig schot de Waalwijkse doelman passeert: 0-1. Zo, is dat even een lekkere binnenkomer! We beginnen sterk en weten de tegenstander goed onder druk te zetten. De felheid leidt meteen tot een aantal mooie kansen, maar de scherpte is er nog niet helemaal en de schoten van Joep en Yfke missen net het doel. In de 8e minuut komt de bal na een verre uittrap van Sil voor de voeten van Yfke. Die aarzelt geen moment en schiet de bal trefzeker binnen: 0-2. Nog geen minuut later is het opnieuw raak als Joep na een mooie aanval de bal met een fraaie lob over de keeper tilt: 0-3. Sil heeft het in de beginfase vrij rustig, maar moet in de 13e minuut vol aan de bak als N.E.O. uitbreekt en recht op het doel afgaat. Met een schitterende redding weet Sil te voorkomen dat de thuisploeg tot scoren komt. In de 14e en 15e minuut is het wel raak en scoort N.E.O. twee doelpunten op rij: 2-3. In de 16e minuut is Yfke na een mooie aanval dicht bij een doelpunt, maar de bal gaat helaas net naast.  Direct daarna zijn we, na een prima door Tygo genomen corner, opnieuw dicht bij een doelpunt.  In de 24e minuut is het wel raak. Na een mooie aanval, krijgt de Micha de kans om van afstand een poging op doel te wagen. Het scheelde niet veel, maar de bal had gelukkig net genoeg snelheid om via binnenkant paal over de doellijn te rollen: 2-4. Thijs, onze vaste waarde achterin, verricht zoals altijd prima verdedigend werk en weet de tegenstander goed van het doel af te houden, waardoor we de voorsprong kunnen vasthouden en met 2-4  de rust in gaan.

Na de rust merken we meteen dat de tegenstander sterker het veld op is gekomen. Ondanks dat de druk wordt opgevoerd, weet N.E.O. een aantal opgelegde kansen niet direct te benutten. Met een katachtige redding weet Sil in de 26e minuut de aansluitingstreffer te voorkomen. In de 27e minuut is de aansluiting helaas wel een feit als N.E.O. na gestuntel achterin op 3-4 komt. We lijken de kluts ineens volledig kwijt en krijgen binnen een paar minuten nog twee doelpunten om onze oren. Na een ruime voorsprong kijken we in de 34e minuut ineens tegen een 5-4 achterstand aan. In de 35e minuut komen we weer op gelijke hoogte. Na een prachtige aanval, opgezet door Joep, legt Jasper de bal terug naar Micha, die op fantastische wijze weet te scoren: 5-5. Niet veel later komt N.E.O. vrij voor het doel en wordt in de 38e minuut de stand op 6-5 gebracht. Binnen 5 minuten is het opnieuw twee keer raak en komen we op een 8-5 achterstand te staan. De wedstrijd glipt uit onze handen en dat besef lijkt ook langzaam bij het team in te dalen. We proberen nog iets terug te doen, maar een mooi schot van Jasper verdwijnt helaas net naast het doel. Sil moet nog vol aan de bak, want de aanvallen van N.E.O. volgen elkaar nu in rap tempo op. Hoewel de energie ver op is en de kou ook parten lijkt te spelen, blijven we er voor gaan en blijven we het proberen. Met succes, want in de 48e minuut schiet Jaiden, na een prima voorzet van Joep, zijn tweede doelpunt binnen: 8-6. In de laatste minuten proberen we nog met man en macht tot scoren te komen, maar het zit er vandaag helaas niet meer in en we eindigen de wedstrijd met een 8-6 nederlaag.

Het was een spannende wedstrijd, met een sterke eerste helft, maar een bijzonder matige tweede. De uitslag was dan ook enigszins teleurstellend. In de tweede helft hebben we het laten liggen en dat is jammer, want er had zeker meer in gezeten vandaag. Dus volgende week maandag dubbelhard trainen en dan zaterdag weer vol aan de bak in de thuiswedstrijd tegen v.v. DESK. Dan beginnen we gewoon weer opnieuw en hopelijk is de winst in de laatste wedstrijd voor de winterstop wel voor ons.


zaterdag 24 november 2018
Blauw-Wit '81 JO10-1 - Dongen JO10-2 : 4-3 (3-1)

v.v. Blauw-Wit '81 JO10-1 – v.v. Dongen JO10-2

Knappe overwinning voor Blauw-Wit na spannend duel tegen Dongen  

Vandaag staat de thuiswedstrijd tegen v.v. Dongen op het programma. Na de goede resultaten van de afgelopen weken zijn we er op gebrand om ook vandaag een mooi resultaat neer te zetten. En dat zal nog niet zo makkelijk zijn, want de ervaring leert dat v.v. Dongen voor ons altijd een lastige tegenstander is, waar we tot op heden nog nooit van hebben kunnen winnen. Maar goed, vandaag zou het zomaar eens anders kunnen zijn. De wedstrijd begint om 10:30 uur en in de beginfase zien we meteen dat het initiatief aan onze zijde ligt.  In de 1e minuut is het al bijna raak als Yfke, na een perfecte voorzet van Joep, de bal net naast het doel ziet verdwijnen. Nog geen minuut later is het wel raak. Vanaf grote afstand weet Joep met een schitterend schot de bal achter de Dongense doelman te werken: 1-0. In de 3e minuut een herhaling van de 1e minuut; mooie aanval, maar helaas geen doelpunt. We spelen sterk en weten de tegenstander goed onder druk te zetten. De felheid leidt tot een aantal mooie kansen, die de tegenstander dwingt om alle zeilen bij te zetten. Het team van v.v. Dongen komt er vooralsnog niet aan te pas en door het vele balverlies komen de spelers ook niet echt in de wedstrijd. In de 9e minuut komt de bal na een verre uittrap van Jaiden voor de voeten van Yfke. Die aarzelt geen moment en schiet de bal trefzeker binnen: 2-0. In de 10e minuut wederom een herhaling van de 1e minuut, met dien verstande dat de rollen dit maal zijn opgedraaid; voorzet Yfke, schot Joep en weer net naast. We krijgen volop kansen, maar in de afronding laten we het toch nog te veel liggen. Aan de andere kant; de keeper van Dongen is werkelijk in topvorm en het is zeker ook zijn verdienste dat zijn team niet verder op achterstand staat. In de 17e minuut zien we een werkelijk schitterende aanval, mooi samenspel en een prachtige afronding door Joep: 3-0. In de 19e minuut leidt onnodig balverlies tot een tegendoelpunt: 3-1. Jasper is tot twee maal toe dicht bij een doelpunt en ook Micha is er dicht bij. Stuk voor stuk mooie pogingen die absoluut meer hadden verdiend. Thijs en Sil verrichten zoals altijd prima verdedigend werk en weten de tegenstander goed van het doel af te houden. Jaiden heeft daardoor een vrij rustige eerste helft, maar blijft attent en weet in de 22e minuut een gevaarlijk schot van Dongen prima te pareren, waardoor we met een 3-1 voorsprong de rust in gaan.

Na de rust is het spelbeeld niet veel anders. Met Tygo op doel en Jaiden in de aanval kan het team gaan proberen om de voorsprong verder uit te bouwen. Tygo moet naarmate de tweede helft vordert vol aan de bak als Dongen een aantal malen gevaarlijk voor het doel weet te komen. Maar de alerte keeper houdt stand en laat zich niet zomaar passeren. We blijven fel in de duels, spelen goed samen en dat leidt tot prima aanvallen en mooie spelmomenten. In de 39e minuut kan Thijs na een snelle uitbraak op de keeper af. Zijn snoeiharde schot gaat helaas net naast. Dongen probeert meteen iets terug te doen en dat lukt, want met een mooi doelpunt wordt de stand in de 40e minuut op 3-2 gebracht. In de 45e minuut brengt Dongen na een mooie aanval de stand op 3-3. Met het gelijkspel op het scorebord en nog vijf minuten op de klok stijgt de spanning met de minuut. Het zal toch niet zo zijn dat we de wedstrijd nu nog uit handen gaan geven? De trainer spoort zijn spelers aan om er ook de laatste minuten nog vol voor te gaan. De aanmoedigingen hebben succes en in de 47e minuut wordt de inzet beloond als Jaiden na knap doorzetten vanaf de rechterflank de bal genadeloos het doel in jaagt: 4-3! In de 48e minuut lijkt Dongen regelrecht op een doelpunt af te stevenen, maar Tygo weet met een mooie redding de bal te stoppen. In de laatste minuten probeert Dongen nog met man en macht tot scoren te komen, maar helaas voor het sportieve team leidt de inzet niet meer tot een verandering op het scorebord. Met de 4-3 overwinning “in the pocket” verlaten we in opperbeste stemming het veld.

Het was een mooie, spannende wedstrijd, waarin we als team hebben laten zien, dat we steeds beter in staat zijn om in een wedstrijd tot het einde toe door te zetten en er voor te gaan. Aan inzet en doorzettingskracht was vandaag geen gebrek en de overwinning was dan ook dik verdiend en meer dan terecht.  Een dikke pluim dus voor team, trainer en leiding; super goed bezig allemaal! Volgende week zaterdag gaan we op bezoek bij N.E.O.’25 in Waalwijk. Dan gaan we proberen om de stijgende lijn door te zetten en wellicht opnieuw de winst te pakken.zaterdag 17 november 2018
Gudok JO10-5 - Blauw-Wit '81 JO10-1 : 2-2 (2-2)

Knap gelijkspel na spannend duel

TSV Gudok JO10-5 - v.v. Blauw-Wit '81 JO10-1

Vandaag vertrekken we al vroeg richting Tilburg om daar te spelen tegen het team van TSV Gudok. Onder een stralend herfstzonnetje warmen we ons op voor de wedstrijd. De wedstrijd begint om 9:45 uur en we beginnen sterk. Doordat we de tegenstander goed onder druk zetten, moet de verdediging vol aan de bak. Dit leidt in de 3e minuut tot een overtreding op Jaiden. De vrije trap, die volgt, wordt door Jaiden werkelijk schitterend binnen geschoten: 0-1.

Ondanks het sterke begin valt door onnodig balverlies in de 6e minuut al snel de gelijkmaker: 1-1. Met een mooie aanval van Micha proberen we meteen iets terug te doen, maar de bal verdwijnt helaas net naast het doel. Een slordige uittrap in de 11e minuut wordt door Gudok genadeloos afgestraft en dan kijken we ineens onnodig tegen een 2-1 achterstand aan. Nog geen minuut later komen we weer langszij, wanneer Yfke, op aangeven van Joep, de bal fraai weet binnen te tikken. Het scheelde niet veel, maar gelukkig had de bal net genoeg vaart om over de doellijn te rollen. Hoe dan ook, het doelpunt telt en we staan verdiend op 2-2; een mooi cadeautje voor de dame die afgelopen dinsdag haar 9e verjaardag vierde. Thijs en Tygo verrichten prima verdedigend werk en doen er alles aan om de tegenstander van het doel af te houden. Gudok weet een aantal malen goed door te breken, maar met prima reddingen weet Sil het doel schoon te houden, waardoor we met een 2-2 stand de rust ingaan.

Tijdens de rust zien we dat de trainer zijn team de nodige tactische tips en aanwijzingen meegeeft. Na de rust is het spelbeeld niet veel anders. We zien over en weer een aantal mooie aanvallen, maar de scherpte in de afronding ontbreekt. In de 28e minuut is Jasper dicht bij een doelpunt, wanneer hij na een prachtige aanval, de bal net langs het doel ziet verdwijnen. Ook Jaiden komt bijna tot scoren, als zijn schot, na een mooie voorzet van Jasper, net over de doellat scheert. Naarmate de wedstrijd vordert, zakt de energie een beetje weg bij onze spelers. De snelheid en felheid ontbreken en dat is jammer, zeker nu we zien dat het samenspel en spelinzicht wel steeds beter worden. Zowel Tygo als Thijs doen er alles aan om het de tegenstander moeilijk te maken en dat lukt prima. Met een schitterende redding weet Sil in de 31e minuut een doelpunt te voorkomen. In de 35e minuut zien we tot twee maal toe mooie aanvallende acties van Thijs, maar de scherpte in de afronding is er jammer genoeg net niet. Het kan nog alle kanten op en dat maakt dat het super spannend is. In de 37e minuut zijn we dicht bij de voorsprong als Joep, na een mooie pass van Jaiden, de bal net niet kan binnen schieten. Micha en Joep staan ook verdedigend hun mannetje en geven de tegenstander weinig kans om door te dringen.

In de laatste minuten volgen de aanvallen elkaar in rap tempo op, maar deze leiden, ondanks de luide aanmoedigingen vanaf de zijlijn, niet meer tot een verandering op het scorebord. Met een zwaar bevochten 2-2 gelijkspel op zak, eindigen we de wedstrijd.  

Het was een mooie, spannende en gelijkwaardige wedstrijd met veel kansen voor beide teams. Een dikke pluim voor onze kanjers, want er is hard gewerkt, mooi gescoord en tot het einde geknokt. En dat het niet alleen leuk is om een meid in je team te hebben, maar soms ook erg handig, bleek na afloop van de wedstrijd in de kleedkamer. Het jongensteam dat daar op dat moment aan het douchen was, schrok zo van deze dame, dat ze meteen de douche uit vlogen en niet wisten hoe snel ze zich aan moesten kleden J De lol zat er sowieso goed in vandaag, want na een waterballet in de douche en een zakje chips van de jarige, keerden we uiteindelijk in opperbeste stemming huiswaarts. Volgende week spelen we thuis tegen V.V. Dongen; nieuwe ronde, nieuwe kansen!zaterdag 10 november 2018
Blauw-Wit '81 JO10-1 - RKDVC JO10-6 : 2-7 (1-0)

v.v. Blauw-Wit '81 JO10-1 – RKDVC JO10-6

JO10-1 in tweede helft ten onder tegen sterker RKDVC

Vandaag staat de thuiswedstrijd tegen RKDVC uit Drunen op het programma. Geen gemakkelijke tegenstander, maar met de mooie resultaten van de afgelopen weken in ons  achterhoofd, zijn we er op gebrand om ook vandaag een mooie wedstrijd op de mat te leggen. Nadat om 10:30 uur het eerste fluitsignaal heeft geklonken, zien we meteen dat het initiatief aan onze zijde ligt. We beginnen sterk en weten de tegenstander goed onder druk te zetten. De felheid leidt meteen tot een aantal mooie kansen, maar de scherpte is er nog niet helemaal en de schoten van Sil en Micha missen net het doel. In de 14e minuut zien we dat Micha ook in de verdediging zijn mannetje staat, als hij een aanval van RKDVC goed weet af te wenden. Keeper Tygo heeft het in de beginfase vrij rustig, maar moet in de 15e minuut vol aan de bak als RKDVC uitbreekt en recht op het doel afgaat. Met een schitterende redding weet Tygo te voorkomen dat de bezoekers op voorsprong komen. In de 17e minuut is Jaiden na een mooie aanval dicht bij een doelpunt, maar zijn uithaal treft helaas net geen doel. In de 19e minuut is het wel raak. Na een prachtige aanval, opgezet door Sil en Yfke, legt Micha de bal terug naar Joep, die nagenoeg vanaf de middenlijn op fantastische wijze weet te scoren: 1-0. We spelen sterk en weten de tegenstander goed onder druk te zetten. Jasper, Sil en Thijs verrichten zoals altijd prima verdedigend werk en weten de tegenstander goed van het doel af te houden, waardoor we de voorsprong kunnen vasthouden en met een 1-0 de rust in gaan.

Na de rust merken we meteen dat de tegenstander sterker de kleedkamer is uitgekomen. Ondanks dat RKDVC de druk opvoert, weten zij een aantal opgelegde kansen niet direct te benutten. In de 30e minuut is Joep wel dicht bij een doelpunt, maar zijn schot ketst helaas af op de doellat. In dezelfde minuut krijgt Joep opnieuw een mooie kans om te scoren, maar de bal wil er maar niet in. Niet veel later komt RKDVC vrij voor het doel en wordt in de 32e minuut de stand op 1-1 gebracht. Nog geen minuut later is het opnieuw raak en komen we op een 1-2 achterstand te staan. We proberen meteen iets terug te doen, maar een mooi schot van Micha verdwijnt helaas net naast het doel. Tygo moet in de loop van de tweede helft vol aan de bak, want de aanvallen van RKDVC volgen elkaar nu in rap tempo op. In de 36e minuut met succes en dan wordt het 1-3. Joep weet in de 38e minuut met een prachtige pass Yfke te bereiken, maar haar schot op doel gaat jammer genoeg net naast. RKDVC weet vervolgens een aantal malen gevaarlijk voor het doel te komen en dat leidt in de 40e, 41e en 44e minuut tot drie tegendoelpunten: 1-6. Hoewel we blijven proberen, zien we dat de energie er vandaag niet helemaal is. In de 46e minuut wordt een handsbal van RKDVC door de oplettende scheids niet door de vingers gezien. De vrije trap, die daarop volgt, wordt door Joep genomen en met een werkelijk schitterend schot brengt hij de stand op 2-6.

In de 48e minuut brengt RKDVC na een mooie aanval de stand op 2-7. In de 48e minuut is Thijs nog dicht bij een doelpunt als hij op aangeven van Joep de bal net niet kan binnen schieten.  In de laatste minuten proberen we nog met man en macht tot scoren te komen, maar het zit er vandaag helaas niet in en we eindigen de wedstrijd met een 2-7 nederlaag.

Het was een taaie, enigszins teleurstellende wedstrijd, met een goede eerste helft, maar een bijzonder matige tweede. De energie ontbrak vandaag een beetje en dat is jammer, maar kan een keer gebeuren. Dus volgende week eerst maar eens lekker twee keer trainen, de energielevels aanvullen en dan zaterdag weer vol aan de bak tegen TSV Gudok in Tilburg. Dan beginnen we gewoon weer opnieuw en hopelijk is de winst dan wel voor ons.zaterdag 3 november 2018
Blauw-Wit '81 JO10-1 - SVSSS JO10-3 : 6-2 (4-1)

v.v. Blauw-Wit '81 JO10-1 – SvSSS JO10-3

Opnieuw de winst voor Blauw-Wit na spannend duel tegen SvSSS

Vandaag staat de thuiswedstrijd tegen SvSSS uit Udenhout op het programma. Met de winst en het gelijkspel van vorige week op zak, zijn we er op gebrand om ook vandaag een mooi resultaat neer te zetten. De wedstrijd begint om 10:30 uur en in de eerste minuten zien we dat het spel redelijk gelijk op gaat. We beginnen met Jaiden op doel en die hoeft zich in de beginfase niet te vervelen want SvSSS komt meerdere malen gevaarlijk voor de goal. Maar Jaiden is goed bij de les en weet met een paar mooie reddingen het doel schoon te houden. In de 8e minuut wordt een mooie aanval van SvSSS met een doelpunt beloond: 0-1.  We proberen meteen iets terug te doen en zoeken vol de aanval. Tygo is tot twee maal toe dicht bij een doelpunt en ook Micha is er dicht bij wanneer hij met een schitterend schot vanaf de middellijn de bal bijna de kruising weet in te jagen. Stuk voor stuk mooie pogingen die absoluut meer hadden verdiend. In de 12e minuut is het dan wel raak. Op aangeven van Joep passt Yfke de bal naar Micha, die geen moment twijfelt en de bal genadeloos achter de Udenhoutse doelman jaagt: 1-1. 

We spelen sterk en weten de tegenstander goed onder druk te zetten. De felheid leidt tot een aantal mooie kansen, die de tegenstander dwingt om alle zeilen bij te zetten. In de 17e minuut brengt Joep uit een corner de bal op maat bij Micha die ogenschijnlijk met gemak de 2-1 binnen schiet. In de 19e minuut is het opnieuw raak. Na een prachtige aanval speelt Yfke de bal naar Joep, die schitterend afrondt en de stand op 3-1 brengt. De individuele klasse van Joep wordt nog eens onderstreept als hij in de 23e minuut na een mooie snelle actie er voor zorgt dat de 4-1 op het scorebord kan worden bijgeschreven.

Jasper, Thijs en Sil verrichten zoals altijd prima verdedigend werk en weten de tegenstander goed van het doel af te houden. Jaiden heeft daardoor een vrij rustige eerste helft, maar blijft attent en weet in de 24e minuut een gevaarlijk schot van SvSSS prima te pareren, waardoor we met een 4-1 voorsprong de rust in gaan.

Na de rust zien we dat de trainer enkele wijzigingen in het team heeft aangebracht. Met Sil op doel en Jaiden in de aanval kan het team gaan proberen om de voorsprong nog verder uit te bouwen. Sil moet in het begin van de tweede helft vol aan de bak als SvSSS een aantal malen gevaarlijk voor het doel weet te komen. Maar de alerte keeper houdt stand en laat zich niet zomaar passeren. We blijven fel in de duels, spelen goed samen en dat leidt tot prima aanvallen en mooie spelmomenten. In de 35e minuut kan Joep na een snelle uitbraak op de keeper af. Zijn snoeiharde schot ketst af op de paal, maar belandt regelrecht voor de voeten van Yfke. Die aarzelt geen moment en in de rebound weet zij de aanval succesvol af te ronden: 5-1. SvSSS probeert meteen iets terug te doen, maar de bal verdwijnt helaas voor hen net naast het doel. Tygo weet met zijn snelle loopacties meerdere malen dicht voor het doel te komen, maar de schoten gaan helaas net naast. Ook Joep is dicht bij een doelpunt, maar de bal verdwijnt jammer genoeg in het zijnet. In de 36e minuut brengt SvSSS na een mooie aanval de stand op 5-2. In de 41e minuut is Jaiden dicht bij een doelpunt als hij op aangeven van Joep de bal net niet kan binnen schieten. In de 43e minuut wordt de inzet wel beloond als Jaiden na knap doorzetten vanaf de linkerflank de bal genadeloos het doel injaagt: 6-2.

Met de ruime voorsprong op het scorebord zien we dat de trainer wat met de opstelling schuift, zodat ook Thijs en Jasper de aanval kunnen zoeken. Beiden zijn dicht bij een doelpunt, maar de scherpte is er jammer genoeg net niet. In de 48e minuut lijkt SvSSS regelrecht op een doelpunt af te stevenen, maar Sil weet met een snelle reflex de bal op miraculeuze wijze over de lat te tillen. In de laatste minuten probeert SvSSS nog met man en macht tot scoren te komen, maar helaas voor het sportieve team leidt de inzet, niet meer tot een verandering op het scorebord. Met de 6-2 overwinning in the pocket verlaten we in opperbeste stemming het veld.

Het was een mooie wedstrijd, waarin we als team hebben laten zien, dat we ongelooflijk mooie stappen aan het maken zijn. Aan inzet en spelplezier was vandaag geen gebrek en de overwinning was dan ook dik verdiend en meer dan terecht.  Een groot compliment ook voor onze trainer Henri, die er met zijn inzet en toewijding in korte tijd in is geslaagd om er, samen met Johan, niet alleen een echt, maar ook een hecht team van te maken. Een dikke pluim dus voor team, trainer en leiding; super goed bezig allemaal, ga zo door kanjers!!

Zaterdag spelen we opnieuw thuis en ontvangen we RKDVC uit Drunen. Dan gaan we proberen om de stijgende lijn voort te zetten en wellicht opnieuw de winst te pakken.


zaterdag 27 oktober 2018
WSC JO10-3 - Blauw-Wit '81 JO10-1 : 3-3 (2-2)

WSC JO10-3 - v.v. Blauw-Wit '81 JO10-1

Knap gelijkspel na spannend duel

Vandaag reizen we af naar Waalwijk om daar te spelen tegen het team van WSC. In de vorige wedstrijden was al duidelijk een stijgende lijn te bespeuren en na de winst van afgelopen maandag is het team er op gebrand om ook vandaag weer een mooi resultaat neer te zetten. Met het herfstzonnetje in ons gezicht en de regenboog strak aan de lucht kan het bijna niet anders dan dat er een mooie wedstrijd in het verschiet ligt. Nadat om 10:30 uur het eerste fluitsignaal heeft geklonken, zien we meteen dat beide teams goed aan elkaar gewaagd zijn. We beginnen sterk en weten de tegenstander goed onder druk te zetten. De felheid leidt meteen tot een aantal mooie kansen, maar de scherpte is er nog niet helemaal en de schoten van Tygo en Yfke missen net het doel. De verdediging is prima op orde en door de inzet van Thijs en Sil weten we de tegenstander goed van het doel af te houden. In de 14e minuut komen we onverwacht en onverdiend op achterstand als door een misverstand achterin de bal knullig over de doellijn rolt: 1-0. Maar we herpakken ons meteen en nog geen minuut later schiet Jasper, na een mooie combinatie van Joep en Yfke, met een schitterend afstandsschot de gelijkmaker binnen: 1-1. Binnen een minuut is het opnieuw raak wanneer Yfke, na een op maat gegeven voorzet van Joep, uithaalt en de stand op 1-2 weet te brengen. De aanvallen volgen elkaar in rap tempo op en in de minuten die volgen, zijn ook Joep en Tygo beide dicht bij een doelpunt. Even later lijkt de gelijkmaker in de maak te zijn,  maar Tygo weet op magistrale wijze de bal van de doellijn te redden. In de 20e minuut weet WSC een mooie aanval met een doelpunt te bekronen. De gelijkmaker is dan een feit en we gaan met 2-2 de rust in.

Tijdens de rust zien we dat Jaiden zijn keeperstrui aan Tygo overdraagt, zodat ook hij de nodige speelminuten kan meepakken. Na de rust is het spelbeeld niet veel anders. De teams zijn aan elkaar gewaagd en het spel gaat over en weer. Het leidt tot een aantal mooie aanvallen, waardoor de druk stukje bij beetje wordt opgevoerd. In de 30e minuut leidt een matige uittrap door het midden er toe dat WSC de bal meteen kan onderscheppen en op doel kan afmaken: 3-2.

Meteen volgt een snelle aanval van onze zijde. Met een schitterende loopactie langs de lijn brengt de Joep de bal bij Jaiden, die met een schitterend schot bijna de gelijkmaker weet te scoren. Nog geen minuut later is het dan wel raak als Yfke, op aangeven van Joep, keihard de gelijkmaker binnen schiet: 3-3. WSC geeft niet op en komt meermaals gevaarlijk voor het doel. Maar Tygo laat zich niet passeren en weet met een mooie save de voorsprong voor WSC te voorkomen. Met keihard werken en goed samenspel zijn we een aantal malen dicht bij een doelpunt. In de 45e minuut zoekt Thijs zijn weg in de aanval en probeert hij met een schitterend afstandsschot de Waalwijkse doelman te passeren. Wat hadden we hem dit doelpunt graag gegund en als we hem er in hadden kunnen schreeuwen, was dat zeker gelukt. Maar helaas voor onze harde werker en top verdediger belandt het schitterende schot keihard op de paal. In de laatste minuten wordt met man en macht geprobeerd om de winnende goal te maken. Jaiden en Joep zijn er nog heel dicht bij, maar ondanks het harde werken, wordt er niet meer gescoord.  Met een zwaar bevochten 3-3 gelijkspel op zak sluiten we de wedstrijd af.

Het was een mooie week voor onze kanjers, want na de klinkende overwinning van afgelopen maandag, konden we vandaag een hard bevochten gelijkspel bijschrijven. En hoewel er wellicht meer in had gezeten, kunnen we toch tevreden zijn, want er is super hard gewerkt, goed gespeeld, mooi gescoord en tot het einde geknokt. De laatste weken zien we dat onze spelers steeds vrijer worden in het spel, beter samen spelen en elkaar steeds makkelijker weten te vinden. Het leidt tot mooie wedstrijden en elke week zien we dat het team beter en hechter wordt. Ga zo door kanjers! Volgende week spelen we thuis tegen het team van SVSSS uit Udenhout. Dan gaan we proberen om de stijgende lijn voort te zetten en opnieuw een mooi resultaat neer te zetten.maandag 22 oktober 2018
Blauw-Wit '81 JO10-1 - VCB JO10-1 : 9-0 (3-0)

v.v. Blauw-Wit '81 JO10-1 – VCB JO10-1

Glansrijke overwinning voor Blauw-Wit na zinderend duel tegen VCB

Vanavond stond de inhaalwedstrijd tegen VCB uit Biezenmortel op het programma. In de vorige wedstrijden was al duidelijk een stijgende lijn te bespeuren en wie weet zou dat vanavond zomaar eens tot succes kunnen leiden. Nadat om 18:30 uur het eerste fluitsignaal heeft geklonken, zien we meteen dat het initiatief aan onze zijde ligt. We beginnen sterk en weten de tegenstander goed onder druk te zetten. De felheid leidt meteen tot een aantal mooie kansen, maar de scherpte is er nog niet helemaal en de schoten van Micha en Jasper missen net het doel. In de 7e minuut is het wel raak en na een prachtige aanval weet Joep vanaf de rechterflank de bal diagonaal het net in te jagen: 1-0. Nog geen minuut later valt het tweede doelpunt wanneer Jasper na mooi samenspel uithaalt en de stand op 2-0 weet te brengen. VCB probeert meteen iets terug te doen, maar de bal verdwijnt helaas voor hen net naast het doel. Sil en Thijs verrichten zoals altijd prima verdedigend werk en weten de tegenstander goed van het doel af te houden. Keeper Tygo heeft daardoor een vrij rustige eerste helft, maar blijft attent en weet de ballen, die wel doorkomen, prima te pareren. In de 19e minuut wordt een prachtige aanval beloond en weet Jaiden met een schitterend afstandsschot de ruststand op 3-0 te brengen.

Tijdens de rust zien we dat de trainer zijn team de nodige tactische tips en aanwijzingen meegeeft. Ook zien we dat Tygo zijn keeperstrui aan Sil overdraagt om zo ook de nodige speelminuten mee te pakken. De wisseling in het team en de aanwijzingen van de trainer hebben succes, want er komt nog meer dynamiek in het spel. Het leidt tot een aantal mooie aanvallen, waardoor de druk stukje bij beetje meer wordt opgevoerd. In de 25e minuut wordt een overtreding van Blauw-Wit met een penalty afgestraft. Maar Sil is koelbloedig en weet de penalty te stoppen. Meteen volgt een snelle aanval van onze zijde, die met een schitterend schot door Jaiden wordt afgerond: 4-0. Een mislukte uittrap van VCB leidt er toe dat Joep in de 31e minuut de 5-0 kan binnen tikken. Nog geen minuut later is het opnieuw raak voor Joep en scoort hij de 6-0. Daarmee is een regelrechte hattrick voor onze Joep een feit. VCB geeft niet op en blijft er ondanks de achterstand voor gaan. Met keihard werken en goed samenspel is VCB een aantal malen dicht bij een doelpunt. Afronden op de goal is echter een vak apart en vanavond wil de bal er gewoonweg niet in.

Met de 6-0 op het scorebord zien we dat onze spelers steeds vrijer worden in het spel; we zijn feller in de duels, spelen beter samen en dat leidt tot goede aanvallen en mooie spelmomenten. In de 36e minuut kan Yfke na een snelle uitbraak alleen op de keeper af en weet zij de aanval vakkundig af te ronden: 7-0. Drie goals maken in een voetbalwedstrijd is al een prestatie op zich, maar onze Joep deed daar vandaag nog een schepje bovenop en scoort in de 38e minuut zijn vierde doelpunt op rij: 8-0. Met de ruime voorsprong op het scorebord zien we dat ook Thijs zijn weg in de aanval mag gaan zoeken. Samen met Jaiden en Tygo weet hij een aantal malen goed door te dringen en de verdediging van VCB behoorlijk onder druk te zetten. In de 40e minuut zien we dat Micha, na een op maat gegeven pass van Yfke, kan uithalen en met een prachtig afstandsschot de 9-0 binnenschiet. VCB probeert met man en macht nog tot scoren te komen, maar helaas voor het sportieve team leidt de inzet, ondanks de luide aanmoedigingen vanaf de zijlijn, niet meer tot een verandering op het scorebord.

Het was een mooie, spannende wedstrijd met veel kansen voor beide teams. Het geluk was vandaag eindelijk aan onze zijde en onze kanjers gingen dan ook terecht en dik verdiend met de winst aan de haal. Trainer Henri Beerens was na afloop dik tevreden en ongelooflijk trots op zijn spelers, want er is super hard gewerkt, goed gespeeld, mooi gescoord en tot het einde geknokt. Ook VCB trainer Mark van Iersel was, ondanks de nederlaag, in zijn nopjes, want aan inzet en spelplezier was vanavond geen gebrek en dat is uiteindelijk waar het allemaal om draait. Een dikke pluim dus voor beide teams; super goed gedaan kanjers!! Onder het genot van een lekker drankje en een zakje chips voor beide teams werd een mooie voetbalavond tot zijn einde gebracht. Zaterdag gaan we op bezoek bij WSC in Waalwijk. Dan gaan we proberen om de stijgende lijn voort te zetten en wellicht opnieuw de winst te pakken. Het zou zo maar kunnen gebeuren!

 


zaterdag 6 oktober 2018
Uno Animo JO10-3 - Blauw-Wit '81 JO10-1 : 6-4 (5-0)

v.v. Uno Animo JO10-3 - v.v. Blauw-Wit '81 JO10-1

Vandaag vertrekken we al vroeg richting Loon op Zand om daar te spelen tegen het team van v.v. Uno Animo. Onder een stralend herfstzonnetje warmen we ons op voor de wedstrijd. Nadat om 9:00 uur het eerste fluitsignaal heeft geklonken, zien we meteen dat het initiatief aan onze zijde ligt. We beginnen sterk en weten de tegenstander goed onder druk te zetten. Ondanks het sterke begin vallen de eerste twee doelpunten door onnodige fouten en onoplettendheid bij Uno Animo: 2-0. Met een snelle aanval van Micha proberen we meteen iets terug te doen, maar de bal verdwijnt helaas net naast het doel. Thijs en Tygo verrichten prima verdedigend werk en doen er alles aan om de tegenstander van het doel af te houden. Uno Animo weet een aantal malen goed door te breken, maar met prima reddingen weet Jaiden het doel schoon te houden. In de 15e en 18e en 20e minuut is het helaas wel raak, waardoor we met een 5-0 achterstand de rust ingaan.

Tijdens de rust zien we dat de trainer zijn team de nodige tactische tips en aanwijzingen meegeeft. Ook zien we dat Jaiden zijn keeperstrui aan Jasper overdraagt. Het blijkt een gouden zet te zijn. Want als na de rust het fluitsignaal klinkt, krijgt Jaiden meteen de bal van Joep aangespeeld en weet hij na een machtige solo het eerste doelpunt voor Blauw-Wit te scoren: 5-1. De wisseling in het team en de aanwijzingen van de trainer hebben succes, want we zien een totaal ander team op het veld staan. Het leidt tot een aantal mooie aanvallen, waardoor de druk stukje bij beetje meer wordt opgevoerd. In de 26e minuut zien we een prachtige aanval van onze zijde, die met een schitterend schot door Jaiden wordt afgerond: 5-2. We zijn veel feller in de duels, spelen beter samen en dat leidt tot goede aanvallen en mooie spelmomenten. Drie goals maken in een voetbalwedstrijd is al een prestatie op zich, maar onze Jaiden deed daar vandaag nog een schepje bovenop. Binnen 10 minuten weet hij voor de derde keer het net te vinden en schiet hij in de 29e minuut na een prachtige aanval de 5-3 binnen. Een loepzuivere hattrick is een feit en dat is nog eens een mooi cadeautje voor de speler die gisteren zijn 9e verjaardag vierde. 

Met drie doelpunten op rij is de spanning in een klap terug in de wedstrijd. Zowel Tygo als Thijs doen er alles aan om het de tegenstander moeilijk te maken en dat lukt prima. Met een schitterende redding weet Jasper in de 31e minuut een doelpunt te voorkomen.

In de 32e minuut zien we een snelle en doeltreffende aanval van Uno Animo en wordt de stand op 6-3 gebracht. Het kan nog alle kanten op en dat maakt dat het super spannend is. Na een schitterende pass van Jaiden komt Yfke vrij voor de goal en weet zij met een prachtig schot in de 34e minuut tot scoren te komen: 6-4. De doelpunten zorgen voor nog meer energie binnen het team, maar ook Uno Animo blijft er voor gaan. In de 38e minuut is Yfke opnieuw dicht bij een doelpunt als zij de bal keihard op de doelpaal ziet landen. De aanvallen volgen elkaar in rap tempo op, maar leiden, ondanks de luide aanmoedigingen van de 12e man langs de zijlijn, niet meer tot een verandering op het scorebord.

Het was een mooie, spannende en gelijkwaardige wedstrijd met veel kansen voor beide teams. Het geluk was vandaag, helaas voor ons, aan de zijde van de tegenstander en Uno Animo ging dan ook met de winst aan de haal. Maar een dikke pluim voor beide teams, want er is super hard gewerkt, mooi gescoord en tot het einde geknokt. Volgende week spelen we thuis tegen VCB uit Biezenmortel. Nieuwe ronde, nieuwe kansen!


zaterdag 29 september 2018
OJC Rosmalen JO10-7 - Blauw-Wit '81 JO10-1 : 6-1 (3-0)

OJC Rosmalen JO10-7 - v.v. Blauw-Wit '81 JO10-1

Uitslapen was er vandaag niet bij, want om 07:45 uur vertrokken we al richting Rosmalen om daar te spelen tegen het team van OJC. Met onze laatste wedstrijd, die dik werd verloren, nog vers in het geheugen, hopen we dat het vandaag wat beter zal gaan. De wedstrijd begint om 09:00 uur en we merken meteen dat de teams goed aan elkaar gewaagd zijn. Hoewel in de beginfase het initiatief net wat meer aan onze zijde ligt, valt in de 5e minuut het eerste doelpunt helaas bij OJC: 1-0. Onze spelers nemen het initiatief en met een aantal snelle aanvallen en mooie schoten van Jasper, Yfke en Joep wordt de doelman van OJC op scherp gezet. Maar de doelman is heel goed bij de les en laat zien dat hij zich niet zomaar laat passeren. Door goed verdedigend werk, goede uittrappen en mooie aanvallen wordt de tegenpartij veel op de eigen speelhelft gehouden. Na 10 minuten komt OJC wat beter in de wedstrijd. Beter samenspel leidt meteen tot een aantal kansen voor ons doel en binnen een paar minuten wordt er twee keer gescoord: 3-0. In de 21e minuut brengt Tygo met een prima actie de bal bij Joep. Joep haalt uit en de bal gaat maar net naast het doel. Twee minuten later brengt Jaiden met een verre uittrap de bal bij Yfke, maar ook haar schot gaat net naast. Afmaken op doel is een vak apart en onze spelers blijven dat lastig vinden. We gaan met een 3-0 achterstand de rust in.

Na de rust is het spelbeeld niet veel anders. Thijs en Sil zijn fel  in de duels en dat leidt opnieuw tot een aantal mooie aanvallen. Joep en Jaiden zijn beide dicht bij een doelpunt, maar de bal wil er maar niet in. De tegenstander heeft meer geluk en dat leidt tot doelpunten in de 34e en 38e minuut. In de 39e minuut is Jaiden opnieuw dicht bij een doelpunt, maar de keeper van OJC is goed in vorm en weet zijn doel schoon te houden. Het is mooi om te zien dat we ten opzichte van vorige week veel beter samen spelen. Het team werkt hard en Thijs en Sil verrichten prima verdedigend werk. In de 45e minuut zien we een mooie aanval van OJC, die perfect wordt afgerond: 6-0. Ondanks de achterstand geven we niet op en blijven we er voor gaan. We weten de druk, al dan niet onder invloed van de aanmoedigingen vanaf de zijlijn, nog meer op te voeren. En dat werpt zijn vruchten af, want na een mooie steekpass van Yfke weet Jasper in de 46e minuut met een prachtig schot de bal het doel in te jagen: 6-1! Het doelpunt zorgt voor nog meer energie binnen het team, maar ook OJC blijft er voor gaan. De aanvallen volgen elkaar in rap tempo op, maar leiden niet meer tot een verandering op het scorebord.

Het was een mooie, spannende wedstrijd met veel kansen voor beide teams. Het geluk was vandaag, helaas voor ons, net wat meer aan de zijde van de tegenstander. Maar we mogen absoluut trots zijn op onze kanjers, want er is super hard gewerkt, goed gespeeld, mooi gescoord en tot het einde geknokt. De trainer was na afloop dan ook dik tevreden en super trots op zijn spelers. Volgende week gaan we op bezoek in Loon op Zand bij v.v. Uno Animo. Dan beginnen we gewoon weer opnieuw en hopelijk is de winst dan wel voor ons.zaterdag 22 september 2018
Blauw-Wit '81 JO10-1 - Nieuwkuijk JO10-1 : 0-13 (0-1)

v.v. Blauw-Wit '81 JO10-1 - RKVV Nieuwkuijk JO10-1

Vandaag spelen we onze eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. We spelen thuis tegen het team van RKVV Nieuwkuijk; de wedstrijd begint om 10:30 uur. Het begin is erg sterk. We zijn goed in de duels en weten elkaar prima te vinden. Het spel gaat gelijk op en we zien mooie aanvallende acties van Joep. Jaiden en Thijs verrichten prima verdedigend werk. In de 18e minuut wordt er niet goed opgelet en valt het eerste doelpunt: 0-1. In de 21e minuut weet Tygo met een prachtige redding een doelpunt te voorkomen. Meteen daarna een mooie aanval, gevolgd door een snoeihard schot van Joep, dat helaas op de paal belandt. Tot de rust gaat het spel over en weet. Er wordt niet meer gescoord, waardoor we met een 0-1 de rust ingaan.

Na de rust zien de tegenstander steeds vaker op onze speelhelft. Een mooie aanval van Nieuwkuijkse zijde leidt in 28e minuut tot een doelpunt: 0-2. Micha en Yfke doen hun best om de tegenstander van de goal af te houden en Thijs en Jaiden verrichten prima werk in de verdediging. Als team hebben we echter moeite om elkaar te vinden en het lijkt of we het in de loop van de 2e helft op conditie afleggen. De tegenpartij heeft dat duidelijk beter op orde en komt in korte tijd vier keer tot scoren: 0-6. Een mooie aanval van Joep leidt bijna tot een doelpunt, maar de bal belandt opnieuw op de paal. In de 36e minuut leidt een door Jasper opgezette aanval tot een mooi schot van Micha, maar de bal wil er gewoon niet in. Nieuwkuijk heeft meer geluk en komt opnieuw vier maal tot scoren: 0-10. De achterstand zowel op het scorebord, als qua conditie leidt er toe dat het team het lijkt op te geven. De tegenstander profiteert en weet nog drie maal te scoren: 0-13. Gelukkig zien we aan het einde van de wedstrijd nog een kleine opleving, een mooie aanval van Jaiden, een goed schot, maar helaas geen doelpunt als beloning. Met een 0-13 stand op het scorebord wordt de wedstrijd afgefloten.

Het was een taaie, teleurstellende wedstrijd, een goede eerste helft, maar een bijzonder matige tweede. Op conditie valt nog veel te winnen en daar zullen we komende tijd hard aan moeten werken. Er waren zeker ook kansen voor ons team, maar het geluk ontbrak om deze te benutten. De kop is er af zullen we maar zeggen en we gaan hard trainen om ons spel te verbeteren. Op naar de volgende wedstrijd!!