Moers Pinksterweekend 8 juni 2019 


MPW website


Hemelvaartstoernooi 30 mei 2019 

Klik hier voor meer informatie

Foto album 
Sponsor 


zondag, 28 okt 2018 Aanvang 14:30 

Blauw Wit '81
Verslagen
-
Hoge Vucht


Officieel leerbedrijf
Bij de technische commissie kunje terecht voor meer informatie (tc@blauwwit81.nl)


Cruijfiaans 

"Elk voordeel hep z'n nadeel!"
Blauw Wit '81
Wedstrijd verslagen Jeugd
Seizoen:      Weergave:
maandag 22 oktober 2018
Blauw-Wit '81 JO10-1 - VCB JO10-1 : 9-0 (3-0)

v.v. Blauw-Wit '81 JO10-1 – VCB JO10-1

Glansrijke overwinning voor Blauw-Wit na zinderend duel tegen VCB

Vanavond stond de inhaalwedstrijd tegen VCB uit Biezenmortel op het programma. In de vorige wedstrijden was al duidelijk een stijgende lijn te bespeuren en wie weet zou dat vanavond zomaar eens tot succes kunnen leiden. Nadat om 18:30 uur het eerste fluitsignaal heeft geklonken, zien we meteen dat het initiatief aan onze zijde ligt. We beginnen sterk en weten de tegenstander goed onder druk te zetten. De felheid leidt meteen tot een aantal mooie kansen, maar de scherpte is er nog niet helemaal en de schoten van Micha en Jasper missen net het doel. In de 7e minuut is het wel raak en na een prachtige aanval weet Joep vanaf de rechterflank de bal diagonaal het net in te jagen: 1-0. Nog geen minuut later valt het tweede doelpunt wanneer Jasper na mooi samenspel uithaalt en de stand op 2-0 weet te brengen. VCB probeert meteen iets terug te doen, maar de bal verdwijnt helaas voor hen net naast het doel. Sil en Thijs verrichten zoals altijd prima verdedigend werk en weten de tegenstander goed van het doel af te houden. Keeper Tygo heeft daardoor een vrij rustige eerste helft, maar blijft attent en weet de ballen, die wel doorkomen, prima te pareren. In de 19e minuut wordt een prachtige aanval beloond en weet Jaiden met een schitterend afstandsschot de ruststand op 3-0 te brengen.

Tijdens de rust zien we dat de trainer zijn team de nodige tactische tips en aanwijzingen meegeeft. Ook zien we dat Tygo zijn keeperstrui aan Sil overdraagt om zo ook de nodige speelminuten mee te pakken. De wisseling in het team en de aanwijzingen van de trainer hebben succes, want er komt nog meer dynamiek in het spel. Het leidt tot een aantal mooie aanvallen, waardoor de druk stukje bij beetje meer wordt opgevoerd. In de 25e minuut wordt een overtreding van Blauw-Wit met een penalty afgestraft. Maar Sil is koelbloedig en weet de penalty te stoppen. Meteen volgt een snelle aanval van onze zijde, die met een schitterend schot door Jaiden wordt afgerond: 4-0. Een mislukte uittrap van VCB leidt er toe dat Joep in de 31e minuut de 5-0 kan binnen tikken. Nog geen minuut later is het opnieuw raak voor Joep en scoort hij de 6-0. Daarmee is een regelrechte hattrick voor onze Joep een feit. VCB geeft niet op en blijft er ondanks de achterstand voor gaan. Met keihard werken en goed samenspel is VCB een aantal malen dicht bij een doelpunt. Afronden op de goal is echter een vak apart en vanavond wil de bal er gewoonweg niet in.

Met de 6-0 op het scorebord zien we dat onze spelers steeds vrijer worden in het spel; we zijn feller in de duels, spelen beter samen en dat leidt tot goede aanvallen en mooie spelmomenten. In de 36e minuut kan Yfke na een snelle uitbraak alleen op de keeper af en weet zij de aanval vakkundig af te ronden: 7-0. Drie goals maken in een voetbalwedstrijd is al een prestatie op zich, maar onze Joep deed daar vandaag nog een schepje bovenop en scoort in de 38e minuut zijn vierde doelpunt op rij: 8-0. Met de ruime voorsprong op het scorebord zien we dat ook Thijs zijn weg in de aanval mag gaan zoeken. Samen met Jaiden en Tygo weet hij een aantal malen goed door te dringen en de verdediging van VCB behoorlijk onder druk te zetten. In de 40e minuut zien we dat Micha, na een op maat gegeven pass van Yfke, kan uithalen en met een prachtig afstandsschot de 9-0 binnenschiet. VCB probeert met man en macht nog tot scoren te komen, maar helaas voor het sportieve team leidt de inzet, ondanks de luide aanmoedigingen vanaf de zijlijn, niet meer tot een verandering op het scorebord.

Het was een mooie, spannende wedstrijd met veel kansen voor beide teams. Het geluk was vandaag eindelijk aan onze zijde en onze kanjers gingen dan ook terecht en dik verdiend met de winst aan de haal. Trainer Henri Beerens was na afloop dik tevreden en ongelooflijk trots op zijn spelers, want er is super hard gewerkt, goed gespeeld, mooi gescoord en tot het einde geknokt. Ook VCB trainer Mark van Iersel was, ondanks de nederlaag, in zijn nopjes, want aan inzet en spelplezier was vanavond geen gebrek en dat is uiteindelijk waar het allemaal om draait. Een dikke pluim dus voor beide teams; super goed gedaan kanjers!! Onder het genot van een lekker drankje en een zakje chips voor beide teams werd een mooie voetbalavond tot zijn einde gebracht. Zaterdag gaan we op bezoek bij WSC in Waalwijk. Dan gaan we proberen om de stijgende lijn voort te zetten en wellicht opnieuw de winst te pakken. Het zou zo maar kunnen gebeuren!

 


zaterdag 6 oktober 2018
Uno Animo JO10-3 - Blauw-Wit '81 JO10-1 : 6-4 (5-0)

v.v. Uno Animo JO10-3 - v.v. Blauw-Wit '81 JO10-1

Vandaag vertrekken we al vroeg richting Loon op Zand om daar te spelen tegen het team van v.v. Uno Animo. Onder een stralend herfstzonnetje warmen we ons op voor de wedstrijd. Nadat om 9:00 uur het eerste fluitsignaal heeft geklonken, zien we meteen dat het initiatief aan onze zijde ligt. We beginnen sterk en weten de tegenstander goed onder druk te zetten. Ondanks het sterke begin vallen de eerste twee doelpunten door onnodige fouten en onoplettendheid bij Uno Animo: 2-0. Met een snelle aanval van Micha proberen we meteen iets terug te doen, maar de bal verdwijnt helaas net naast het doel. Thijs en Tygo verrichten prima verdedigend werk en doen er alles aan om de tegenstander van het doel af te houden. Uno Animo weet een aantal malen goed door te breken, maar met prima reddingen weet Jaiden het doel schoon te houden. In de 15e en 18e en 20e minuut is het helaas wel raak, waardoor we met een 5-0 achterstand de rust ingaan.

Tijdens de rust zien we dat de trainer zijn team de nodige tactische tips en aanwijzingen meegeeft. Ook zien we dat Jaiden zijn keeperstrui aan Jasper overdraagt. Het blijkt een gouden zet te zijn. Want als na de rust het fluitsignaal klinkt, krijgt Jaiden meteen de bal van Joep aangespeeld en weet hij na een machtige solo het eerste doelpunt voor Blauw-Wit te scoren: 5-1. De wisseling in het team en de aanwijzingen van de trainer hebben succes, want we zien een totaal ander team op het veld staan. Het leidt tot een aantal mooie aanvallen, waardoor de druk stukje bij beetje meer wordt opgevoerd. In de 26e minuut zien we een prachtige aanval van onze zijde, die met een schitterend schot door Jaiden wordt afgerond: 5-2. We zijn veel feller in de duels, spelen beter samen en dat leidt tot goede aanvallen en mooie spelmomenten. Drie goals maken in een voetbalwedstrijd is al een prestatie op zich, maar onze Jaiden deed daar vandaag nog een schepje bovenop. Binnen 10 minuten weet hij voor de derde keer het net te vinden en schiet hij in de 29e minuut na een prachtige aanval de 5-3 binnen. Een loepzuivere hattrick is een feit en dat is nog eens een mooi cadeautje voor de speler die gisteren zijn 9e verjaardag vierde. 

Met drie doelpunten op rij is de spanning in een klap terug in de wedstrijd. Zowel Tygo als Thijs doen er alles aan om het de tegenstander moeilijk te maken en dat lukt prima. Met een schitterende redding weet Jasper in de 31e minuut een doelpunt te voorkomen.

In de 32e minuut zien we een snelle en doeltreffende aanval van Uno Animo en wordt de stand op 6-3 gebracht. Het kan nog alle kanten op en dat maakt dat het super spannend is. Na een schitterende pass van Jaiden komt Yfke vrij voor de goal en weet zij met een prachtig schot in de 34e minuut tot scoren te komen: 6-4. De doelpunten zorgen voor nog meer energie binnen het team, maar ook Uno Animo blijft er voor gaan. In de 38e minuut is Yfke opnieuw dicht bij een doelpunt als zij de bal keihard op de doelpaal ziet landen. De aanvallen volgen elkaar in rap tempo op, maar leiden, ondanks de luide aanmoedigingen van de 12e man langs de zijlijn, niet meer tot een verandering op het scorebord.

Het was een mooie, spannende en gelijkwaardige wedstrijd met veel kansen voor beide teams. Het geluk was vandaag, helaas voor ons, aan de zijde van de tegenstander en Uno Animo ging dan ook met de winst aan de haal. Maar een dikke pluim voor beide teams, want er is super hard gewerkt, mooi gescoord en tot het einde geknokt. Volgende week spelen we thuis tegen VCB uit Biezenmortel. Nieuwe ronde, nieuwe kansen!


zaterdag 29 september 2018
OJC Rosmalen JO10-7 - Blauw-Wit '81 JO10-1 : 6-1 (3-0)

OJC Rosmalen JO10-7 - v.v. Blauw-Wit '81 JO10-1

Uitslapen was er vandaag niet bij, want om 07:45 uur vertrokken we al richting Rosmalen om daar te spelen tegen het team van OJC. Met onze laatste wedstrijd, die dik werd verloren, nog vers in het geheugen, hopen we dat het vandaag wat beter zal gaan. De wedstrijd begint om 09:00 uur en we merken meteen dat de teams goed aan elkaar gewaagd zijn. Hoewel in de beginfase het initiatief net wat meer aan onze zijde ligt, valt in de 5e minuut het eerste doelpunt helaas bij OJC: 1-0. Onze spelers nemen het initiatief en met een aantal snelle aanvallen en mooie schoten van Jasper, Yfke en Joep wordt de doelman van OJC op scherp gezet. Maar de doelman is heel goed bij de les en laat zien dat hij zich niet zomaar laat passeren. Door goed verdedigend werk, goede uittrappen en mooie aanvallen wordt de tegenpartij veel op de eigen speelhelft gehouden. Na 10 minuten komt OJC wat beter in de wedstrijd. Beter samenspel leidt meteen tot een aantal kansen voor ons doel en binnen een paar minuten wordt er twee keer gescoord: 3-0. In de 21e minuut brengt Tygo met een prima actie de bal bij Joep. Joep haalt uit en de bal gaat maar net naast het doel. Twee minuten later brengt Jaiden met een verre uittrap de bal bij Yfke, maar ook haar schot gaat net naast. Afmaken op doel is een vak apart en onze spelers blijven dat lastig vinden. We gaan met een 3-0 achterstand de rust in.

Na de rust is het spelbeeld niet veel anders. Thijs en Sil zijn fel  in de duels en dat leidt opnieuw tot een aantal mooie aanvallen. Joep en Jaiden zijn beide dicht bij een doelpunt, maar de bal wil er maar niet in. De tegenstander heeft meer geluk en dat leidt tot doelpunten in de 34e en 38e minuut. In de 39e minuut is Jaiden opnieuw dicht bij een doelpunt, maar de keeper van OJC is goed in vorm en weet zijn doel schoon te houden. Het is mooi om te zien dat we ten opzichte van vorige week veel beter samen spelen. Het team werkt hard en Thijs en Sil verrichten prima verdedigend werk. In de 45e minuut zien we een mooie aanval van OJC, die perfect wordt afgerond: 6-0. Ondanks de achterstand geven we niet op en blijven we er voor gaan. We weten de druk, al dan niet onder invloed van de aanmoedigingen vanaf de zijlijn, nog meer op te voeren. En dat werpt zijn vruchten af, want na een mooie steekpass van Yfke weet Jasper in de 46e minuut met een prachtig schot de bal het doel in te jagen: 6-1! Het doelpunt zorgt voor nog meer energie binnen het team, maar ook OJC blijft er voor gaan. De aanvallen volgen elkaar in rap tempo op, maar leiden niet meer tot een verandering op het scorebord.

Het was een mooie, spannende wedstrijd met veel kansen voor beide teams. Het geluk was vandaag, helaas voor ons, net wat meer aan de zijde van de tegenstander. Maar we mogen absoluut trots zijn op onze kanjers, want er is super hard gewerkt, goed gespeeld, mooi gescoord en tot het einde geknokt. De trainer was na afloop dan ook dik tevreden en super trots op zijn spelers. Volgende week gaan we op bezoek in Loon op Zand bij v.v. Uno Animo. Dan beginnen we gewoon weer opnieuw en hopelijk is de winst dan wel voor ons.zaterdag 22 september 2018
Blauw-Wit '81 JO10-1 - Nieuwkuijk JO10-1 : 0-13 (0-1)

v.v. Blauw-Wit '81 JO10-1 - RKVV Nieuwkuijk JO10-1

Vandaag spelen we onze eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. We spelen thuis tegen het team van RKVV Nieuwkuijk; de wedstrijd begint om 10:30 uur. Het begin is erg sterk. We zijn goed in de duels en weten elkaar prima te vinden. Het spel gaat gelijk op en we zien mooie aanvallende acties van Joep. Jaiden en Thijs verrichten prima verdedigend werk. In de 18e minuut wordt er niet goed opgelet en valt het eerste doelpunt: 0-1. In de 21e minuut weet Tygo met een prachtige redding een doelpunt te voorkomen. Meteen daarna een mooie aanval, gevolgd door een snoeihard schot van Joep, dat helaas op de paal belandt. Tot de rust gaat het spel over en weet. Er wordt niet meer gescoord, waardoor we met een 0-1 de rust ingaan.

Na de rust zien de tegenstander steeds vaker op onze speelhelft. Een mooie aanval van Nieuwkuijkse zijde leidt in 28e minuut tot een doelpunt: 0-2. Micha en Yfke doen hun best om de tegenstander van de goal af te houden en Thijs en Jaiden verrichten prima werk in de verdediging. Als team hebben we echter moeite om elkaar te vinden en het lijkt of we het in de loop van de 2e helft op conditie afleggen. De tegenpartij heeft dat duidelijk beter op orde en komt in korte tijd vier keer tot scoren: 0-6. Een mooie aanval van Joep leidt bijna tot een doelpunt, maar de bal belandt opnieuw op de paal. In de 36e minuut leidt een door Jasper opgezette aanval tot een mooi schot van Micha, maar de bal wil er gewoon niet in. Nieuwkuijk heeft meer geluk en komt opnieuw vier maal tot scoren: 0-10. De achterstand zowel op het scorebord, als qua conditie leidt er toe dat het team het lijkt op te geven. De tegenstander profiteert en weet nog drie maal te scoren: 0-13. Gelukkig zien we aan het einde van de wedstrijd nog een kleine opleving, een mooie aanval van Jaiden, een goed schot, maar helaas geen doelpunt als beloning. Met een 0-13 stand op het scorebord wordt de wedstrijd afgefloten.

Het was een taaie, teleurstellende wedstrijd, een goede eerste helft, maar een bijzonder matige tweede. Op conditie valt nog veel te winnen en daar zullen we komende tijd hard aan moeten werken. Er waren zeker ook kansen voor ons team, maar het geluk ontbrak om deze te benutten. De kop is er af zullen we maar zeggen en we gaan hard trainen om ons spel te verbeteren. Op naar de volgende wedstrijd!!