Moers Pinksterweekend 4 juni 2017 


MPW website


Hemelvaartstoernooi 25 mei 2017 

Klik hier voor meer informatie

Webshop 


Foto album 


Weer in De Moer 


Clublied 

Subsponsor jeugd 


zondag, 20 aug 2017 Aanvang 13:00 

Blauw Wit '81
Verslagen
-
DSE

Cruijfiaans 

"Als mijn aanvaller één-tegen-één komt zeg ik altijd: "Laat het hem lekker uitzoeken." Dan zeggen de spelers: "We kunnen hem toch helpen?" Mijn antwoord is dan: ten eerste is de kans groot dat je in de weg loopt en bovendien trek je als tweede aanvaller een tweede verdediger mee en twee tegen twee is moeilijker dan één-tegen-één. "
Blauw Wit '81
Nieuws
Archief

Blauw-Wit’81 zoekt trainers voor oudere jeugdteams 

Het voetbalseizoen zit er op en de vakanties zijn bijna begonnen.

Menig Technische Commissie is nog druk bezig de (jeugd)teams in te delen en elk team te voorzien van trainers en leiders. Zo ook die van Blauw-Wit'81.

Wij zijn nu een aantal jaren bezig met het pad dat we zijn ingeslagen naar de verbetering van de jeugd- en senioren afdeling binnen de vereniging. Met de aanwezigheid van een Technisch jeugd coördinator is het doel het jeugdvoetbal op een hoger level te tillen voor het eerste deel gelukt.

Door dit hogere plan is het enige nadeel het vinden van trainers die de oudere jeugdteams willen trainen.

Mede hierdoor en door het stoppen van trainers voor de oudere jeugd, heeft Blauw-Wit’81 nu dringend behoefte aan trainers voor de oudere jeugdteams, met name voor JO15, JO19 en MO19.

We zijn op zoek naar enthousiaste trainers die alleen of met samen met een andere trainer en/of onder begeleiding van de Technisch Jeugd coördinator, een van de teams gaat trainen en coachen.

Je weet wat voetballen is en hebt affiniteit met de jeugd in deze leeftijdsgroepen. Je bent goed in het aansporen en stimuleren van anderen. Daarnaast is affiniteit met VV Blauw-Wit ’81 een pré.

VV Blauw-Wit'81 is een sociale vereniging waar respect en het plezier in voetbal voorop staat.

Zij werkt in principe alleen met vrijwilligers, echter voor deze functie is een vergoeding mogelijk. De hoogte hiervan is afhankelijk van ervaring en invulling van de functie.
Ben je nieuwsgierig geworden naar de teams, de mogelijkheden en onze vereniging, neem dan contact op met de Technische Commissie (
tc@blauwwit81.nl).

Weet je iemand die geschikt is, geef dit dan door aan onderstaande personen.

Je kunt ook contact opnemen met de Technische Jeugd coördinator Martijn Rijnders (06-31349453) of met de voorzitter van de Technische Commissie Reinert Jansma (06-15557113)

Stage lopen kan ook Bij Blauw-Wit'81! 

Stage lopen kan ook Bij Blauw-Wit'81!

Moet je volgend jaar op school stage lopen? Een maatschappelijke stage of anders, dan kan dat ook bij Blauw-Wit'81.
Blauw-Wit'81 is gecertificeerd stage begeleider volgens SBB.
Dus meldt je aan, er zijn genoeg mogelijkheden om de passende stage voor jou te realiseren.

Meldt je aan bij Technisch Jeugd coördinator Martijn Rijnders (mrijnders88@gmail.com) of bij de technische commissie (tc@blauwwit81.nl).

Groeten Technische Commissie.

Indeling Jeugdteams bekend 

De indeling van de jeugdteams is bekend.
Deze is geplaatst bij Jeugd/Programma...
of klik hier.

Sportieve groeten Technische Commissie.

Bekendmaking teamindeling Jeugd en inloopavond ouders 

Beste ouders/verzorgers en jeugdspelers Blauw-Wit’81,

 

Ja, het is later dan jullie gewend zijn, maar het was deze keer zeker niet gemakkelijk.

Gelukkig is het de Technische Commissie gelukt om een indeling te maken waarbij we denken dat volgend seizoen, ieder kind met plezier kan voetballen. Waar mogelijk hebben we ook aan vragen en wensen kunnen voldoen.

 

Deze indeling wordt dinsdag aanstaande 20-06-2017 bekend gemaakt op de website van Blauw-Wit’81.

Woensdagavond 21-06-2017 van 20.00 uur tot 21.30 uur is er een inloopavond waarbij u vragen kunt stellen.

Dat is inderdaad kort dag, maar we verwachten dat jullie dit wel graag snel willen weten.

 

Mocht u niet kunnen aanstaande woensdag, dan verzoeken wij u eventuele vragen per email te stellen aan tc@blauwwit81.nl.

 

Met sportieve groet,

Technische Commissie.

Blauw-Wit’81

JO13 team Blauw-Wit ’81 sportiefste bij toernooi RKSV Were Di 

Het JO13 team van Blauw-Wit’81, heeft het afgelopen seizoen niet altijd even gemakkelijk gehad.

Maar leidster Carola, leider Ton en trainer Stijn hebben een leuk team neergezet, dat altijd plezier had in het voetbal. Dat werd beloond met een sportiviteitsprijs bij het toernooi bij RKSV Were Di.

Een knappe prestatie voor een team van zo’n kleine club.

Top gedaan spelers en leiding!

beker2

spelers D

De leuke meiden MO19 van Blauw-Wit '81 de sportiefste! 

De meiden van Blauw-Wit’81, hebben een top jaar achter de rug.

In de najaarscompetitie zijn ze maar net als 2e geëindigd. In het voorjaar gevoetbald in een hogere  klasse, maar ook daar als 2e geëindigd, een topprestatie van dit clubje meiden! Een kleine afvaardiging van deze groep meisjes deed mee aan het jaarlijkse Hemelvaarttoernooi Blauw-Wit’81 en werd ook daar 2e bij de dames teams.

Bij het toernooi van SC Emma in Dordrecht werden de meisjes ook 2e, maar de slagroom op de taart was wel de sportiviteitsprijs die zij op dit toernooi hebben gewonnen. Een bijzondere club meiden met bijzondere prestaties!

Wie wil er nou niet bij deze groep voetballen? Deze club meiden is op zoek naar nieuwe teamgenoten in de leeftijd van 15-18 jaar.

Het zijn fanatieke voetbalsters met de juiste teamspirit, maar die zeker ook van gezelligheid houden. Deze hechte groep wil graag blijven voetballen, maar hebben daar wel nieuwe leden bij nodig.

Heb je ooit gevoetbald en heb je weer zin om op zaterdagmiddag met deze leuke groep meiden mee te voetballen of heb je geen voetbalervaring maar komt graag bij deze gezellige groep meiden, of heb e nog vragen, neem dan contact op met de technische commissie van onze vereniging TC@blauwwit81.nl.

beker

MO19

 

Foto's Moers Pinkster Weekend staan online! Kijk snel op de facebook pagina.

Zaterdagavond

Zondagmiddag

Zondagavond

Afsluitdag 28 mei 2017 - F2 bedankt trainer Henri Beerens 

Op zondag 28 mei jl. vond de jaarlijkse afsluitdag plaats, waarop de jeugdteams het voetbalseizoen hebben afgesloten met een potje voetbal tegen hun ouders, trainers en leiders. Het was een mooie, warme, maar bovenal een super gezellige dag. Voor de spelers van de F2 een mooi moment om hun trainer Henri Beerens in het zonnetje te zetten en hem te bedanken voor het prachtige voetbalseizoen.

Henri zelf had ook voor een verrassing gezorgd door alle ouders een mooie bos bloemen en een foto met een bedankje te overhandigen. De verrassing was des te groter toen hij daarna zelf in het zonnetje werd gezet. Met een mooi cadeaupakketje met allerlei versnaperingen en een speciale uitgave van het clubblad Blauw-Wit-‘t-al, waarin alle mooie F2-momenten nog eens op een rijtje zijn gezet, werd Henri door alle ouders en spelers van de F2 bedankt voor het prachtige voetbalseizoen.

Tevens is er een speciale editie gemaakt van het "clubblad". Klik hier voor de pdf.

Al met al een mooie afsluiting van een schitterend seizoen.


Hemelvaarttoernooi bij Blauw-Wit’81 zeer geslaagd! 

Afgelopen donderdag 25-5-2017 was bij Blauw-Wit’81 het jaarlijks mini voetbaltoernooi voor senioren. Dit jaar voor de 23e keer. Een leuke dag met veel strijd, plezier en gezelligheid. Er werd fanatiek gestreden om elke bal en tussen de wedstrijden door werd er genoten van de zon en het heerlijke weer.

In de middag kwam er ook veel publiek kijken naar de verrichtingen van de 29 gelegenheidsteams.

De winnaars bij de dames was Oh Oh Blauwwit, die in een spannende wedstrijd met de uitslag 1-0, maar net won van  Voor Spek en Bonen die als 2e eindigde. De derde plaats was voor FC Boodschap. Na drie jaar niet bij eerste teams eindigen, was dit jaar Real De Moer de winnaar bij de heren. Zij wonnen in de finale met 3-1 van Swiftboys 8. Als derde bij de heren eindigde FC Mixed Grill.

Maar ook voor de fairplay prijs werd gestreden. Deze werd gewonnen door Uno Animo Vrouwen 1. Ook dit jaar was er een prijs te winnen voor de leukste teamfoto. Deze werd gewonnen ook gewonnen door Oh Oh Blauwwit. Na de prijsuitreiking werd de dag afgesloten met een feestje met DJ, die de toernooigangers tot 21.00 uur vermaakte.

Dank aan alle vrijwilligers en bezoekers van Blauw-Wit’81, want dankzij hun was het een mooie, leuke en sportieve Hemelvaartsdag.


Klik hier voor het fotoalbum.


finalisten dames

Finalisten Dames


finalisten heren

Finalisten Heren


leukste foto

Leukste Teamfoto


Proeftraining Mini’s een groot succes! 

Afgelopen zaterdag 13 mei 2017 was het zover, een proeftraining voor mini’s bij Blauw-Wit’81 in De Moer. Er was een grote opkomst (33 kinderen) in de leeftijd van 3 tot 7 jaar.

De training was op een speelse manier met spelletjes, van de bal vooruit schoppen tot pionnen omschieten tot een klein wedstrijdje. Alle kinderen hadden er zin in en hadden veel plezier. Er waren ook kindjes die toch niet durfden, maar zeker een volgende keer meedoen!

Ook alle ouders, broertjes, zusjes en opa’s en oma’s vonden het erg leuk en klapten luid voor deze sterren! Alle kinderen kregen aan het einde van de training een oorkonde, een waardebon voor meer trainingen, omdat ze goed hun best hadden gedaan en als aandenken een kleine bal van Blauw-Wit. De training werd begeleid door de trainers, Toon, Bart, Koen en Martijn. Veel dank voor jullie inzet!

Met deze training heeft Blauw-Wit’81 meteen ook een Penaltydoek in gebruik genomen. Dit doek is speciaal voor Blauw-Wit’81 gemaakt door  Get Bannered Reclameproducties.

Wil je ook graag een keer een training doen, meldt je dan aan bij Blauw-Wit’81 voor een proeftraining. Voor de zomerstop wordt er niet meer getraind, maar na de zomerstop starten we met een nieuwe mini trainingen.

Klik hier voor het foto album

minis1

penaltydoek


MOERS PINKSTER RUN 

Het Moers Pinksterweekend organiseert dit jaar een heuse obstacle run op zondagmiddag 4 juni. Je strijd tegen iemand anders tegelijk om de snelste tijd neer te zetten. Deelname aan de run is gratis maar je betaald €3,- entree om het terrein op te komen.

Voor het promo filmpje of inschrijven ga naar: http://moerspinksterweekend.nl/moers-pinkster-run

Blauw Wit ‘81 vrouwen KAMPIOEN! 

Zondag 7 mei moest het dan toch echt gaan gebeuren voor de vrouwen van Blauw Wit ’81. Met één punt voorsprong op de nummer twee OVV ’67 2, moest er gewonnen worden van Chaam om het  kampioenschap in eigen hand te houden. De dames waren zeer gespannen voor de wedstrijd en begonnen goed aan de wedstrijd met meteen al enkele kansen in het begin van de wedstrijd. Maar na 7 minuten was het raak en stond het 1-0 door topscoorster Hilde Herman. Daarna kwamen leek alle spanning weg te vallen en werd er goed gevoetbald en kwam er kans op kans. Met een 7-0 voorsprong gingen de dames aan de thee en het massaal toegestroomde publiek, waaronder de wethouders Kees Grootswagers en Gerard Bruijniks , wisten dat het kampioenschap binnen was. De 2e helft gingen de dames gewoon door met scoren en uiteindelijk stond er 14-1 op het scorebord.

Na de wedstrijd kregen de dames een bloemetje van de voorzitter en daarna op de platte kar die al klaar op het veld stond. Een rondrit langs het publiek en vervolgens door De Moer. Na deze rondrit werden de dames nog gehuldigd in de kantine en daarna was het feest.

Al met al een zeer knappe prestatie van een team waarin het plezier in voetballen voorop staat boven presteren. De dames hebben het zelf gedaan, maar de inbreng van coach Peter Berende en leider Ramon Kemmeren mag zeker niet ongenoemd blijven.

Als club Blauw Wit ‘81 zijn we zeer trots op onze dames en wensen ze volgend seizoen veel succes in de 3e klasse.


Klik hier voor het fotoalbum


Winnaars worstenbroodjes actie 

Namens de jeugdcommissie willen we iedereen bedanken voor weer een succesvolle verkoop! Er is dit jaar boven verwachting verkocht. Onder deze verkopers zijn zoals ieder jaar, weer een aantal uitblinkers die in de prijzen zijn gevallen. De prijswinnaars, in willekeurige volgorde, zijn:

  • Roel de Jong
  • Justin Beerens
  • Bas de Leeuw

Er ligt een leuke prijs op jullie te wachten, die opgehaald kan worden in de kantine!

Met sportieve groet,
De Jeugdcommissie

Scheidsrechter clinic wordt verplaatst, gaat niet door op 21-4 


In het clubblad stond de vermelding dat de scheidsrechterclinic zou plaatsvinden op aanstaande vrijdagavond 21-4-2017. Dit gaat helaas niet door.
De clinic wordt verplaatst naar een andere datum, zodat we ook teams en een wedstrijd onderdeel kunnen maken van deze clinic.

De Technische Commissie. 

Blauw-wit'81 introduceert 'De Blauwe Kaart' 

Blauw-wit'81 introduceert 'De Blauwe Kaart'
Al jaren maakt de KNVB zich sterk om sportiviteit en respect op en rond de velden te stimuleren.
Blauw-wit'81 sluit zich hier uiteraard bij aan en daarom introduceren we De Blauwe Kaart bij de JO9 pupillen.

Na afloop van elke wedstrijd hebben de teams de kans om de tegenstander een Blauwe Kaart uit te reiken, waarmee het team wordt beloond voor de sportieve wedstrijd.
Het doel van de Blauwe Kaart is verenigingen en leden te stimuleren er een sportieve en plezierige wedstrijd van te maken.
Met deze Blauwe Kaart hopen wij op extra bewustwording van sportiviteit bij de jeugdteams.
De betreffende scheidsrechters en leiders worden hierover apart geïnformeerd.

Groeten Technische Commissie

blauwe kaartUitslag 3e pubquiz 

Op zaterdag 25 maart vond voor de 3e keer een Pubquiz plaats in de kantine. Er deden 13 teams (bestaande uit max. 5 personen) mee aan de quiz, waarmee de hele kantine gevuld was. De quiz bestond uit 8 ronden met in iedere ronde een bepaald thema, variërend van muziekvragen, algemene kennis, sport, geluidsvragen, etc. Ook waren er 2 tussenrondes waarbij tijdens de eerste 3 ronden de geografische kennis werd getest en tijdens ronde 4 t/m 6 de kennis van jaartallen m.b.t gebeurtenissen. Een aanvullend programma, waarbij rond half 12 de winnaars bekend waren. Uiteindelijk gingen wederom De Veteranen er met de 1e prijs vandoor. Zij haalden bijna 65% van de maximale score.

 

De uitslag:

1

De Veteranen

96.0

2

Het tweede 3e

83.0

3

De Amateurtjes

82.5

4

De Nerds

73.5

5

Mrs Einstein

72.0

6

Het 3e

71.0

7

Dark Cloud Quizteam

71.0

8

Franciscus Spagoudius

71.0

9

The Alcmene

70.5

10

Poar neem’n

70.5

11

Stil du 1

65.5

12

Kantinetijgers

39.5

13

Stil du 3

38.0

 

Henri en Siep bedankt voor de organisatie.

Nieuwe sponsoren 1e elftal  

Sommige mensen was het misschien al opgevallen dat het 1e elftal van Blauw Wit ‘81 uit De Moer sinds begin dit seizoen wel in een nieuw tenue speelde, maar dat daarop geen enkele sponsor stond. Dit alles had het te maken met de zoektocht naar een nieuwe sponsor of sponsoren waarbij de voorkeur uitging naar één of twee hoofdsponsoren en dan het liefst bedrijven uit De Moer of directe omgeving. Omdat dit niet lukte is het plan gewijzigd en is de club op zoek gegaan naar meerdere subsponsoren. Uiteindelijk zijn dit er vijf geworden en op zondag 12 februari zijn de nieuwe tenues gepresenteerd bij de thuiswedstrijd tegen Raamdonk 1.

De nieuwe sponsoren zijn:

·         René Verboven Bestratingen, Grondwerken, Groenvoorzieningen

·         Autobedrijf HAC Jansen

·         Hultermans Elektro, Beveiliging, Automatisering

·         TJ Interieurs

·         Party centrum ‘t Maoske

Naast de nieuwe tenues bestaat de sponsoring uit nieuwe truien, tassen, inloopshirts en presentatieshirts.

Blauw Wit wil deze bedrijven bedanken dat ze de komende 2.5 jaar het 1e elftal sponsoren.

Ook wil Blauw Wit Brouwers Groenaannemers bedanken voor de sponsoring van de afgelopen jaren en dat ze nu het 2e elftal sponsoren en het jaarlijkse jeugdkamp.

Het 1e elftal van Blauw Wit '81 met de nieuwe tenues en tassen. Links in de middelste rij Peter Jansen en 4e van links Tom Jansen (TJ). Rechtsboven René Verboven en rechts in de middelste rij Ad Hultermans.

Blauw Wit zoekt schoonmaakster 

Blauw Wit is op zoek naar een schoonmaakster voor de kantine.
Hieronder vallen de vloer van de kantine, toiletten, bestuurskamer en Moeruiltje.
Het is voor ongeveer een halve dag per week.

Is dit iets voor jou, weet je iemand of wil je meer informatie stuur dan een mail naar kc@blauwwit81.nl

Joey Verhoeven nieuwe hoofdtrainer 

Op dinsdag 17 januari is het contract getekend met de nieuwe hoofdtrainer voor het 1e elftal voor de komende seizoenen. Het is een 2-jarig contract met een optie voor verlenging voor één jaar. Hieronder stelt hij zich alvast voor.

 

Mijn naam is Joey Verhoeven en ben 36 jaar oud. Ik ben woonachtig in Tilburg (stadsdeel Reeshof) samen met mijn vriendin Naomi en onze kinderen. Ik ben sportdocent van beroep binnen het Ministerie van Justitie en ik heb een eigen praktijk aan huis: Sport- en Herstelpraktijk Verhoeven. Dit t.b.v. van Sporttherapie, sportmassage en hersteltraining. Dit werk heb ik ook uitgevoerd binnen de RJO Willem II.

Ook hebben mijn vriendin en ik samen een eigen zaak: Toko Manis aan de Ketelhavenplein 40 te Tilburg-Reeshof. Een kleinschalige toko met de verkoop van Aziatische producten.

 

Momenteel ben ik voor ‘t derde jaar Hoofdtrainer van UVV ’40 in Ulvenhout. We spelen in de 4e klasse C. Hiervoor ben ik 5 jaar actief geweest bij vv Viola in Alphen. De eerste drie jaar als hoofdjeugdtrainer en daarna 2 seizoenen trainer coach van het 2e senioren elftal alsmede assistent hoofdtrainer.

 

Mijn hobby's zijn met name bezig zijn met voetbal, genieten van leuke dingen met het gezin, vakanties, en heerlijk uiteten is ook wel een hobby op zich!

 

Mijn doelstelling met de vereniging Blauw Wit '81 komend seizoen (en seizoenen erop!)

Uit deze groep spelers het maximale eruit proberen te gaan halen, fysiek en tactisch 'stappen' vooruit maken en als groep en vereniging vooruitgang boeken (ook in de jeugd, en dus het beleid van de club) om zodoende binnen drie jaar een goede derde klasser te zijn als vereniging.

 

En buiten dit alles met veel plezier blijven trainen, voetballen en elkaar met respect behandelen zowel binnen als buiten de lijnen. En tijdens de 'derde helft' gezellig met elkaar een goud gele rakker drinken; heerlijk toch !

 

Ik hoop jullie allen snel te ontmoeten op de club.

 

Met sportieve groet, Joey Verhoeven


Voorzitter Peter Jansen en Joey Verhoeven ondertekenen het contract.

Nieuwe trainingspakken voor JO9-2! 

Afgelopen zaterdag had de JO9-2 van Blauw-Wit'81 geen wedstrijd meer voor de Winterstop. De leiding is daarom gezellig lekker gaan voetballen in de Drunense Duinen.

De kinderen van JO9-2 hebben sinds kort nieuwe trainingspakken gekregen, zodat ze ook met minder weer in de duinen kunnen rennen en voetballen.

Pascal Kolen heeft de nieuwe trainingspakken gesponsord.

Afgelopen zaterdag hebben de kinderen van JO9-2 Pascal een 'Dank je wel' aangeboden voor de nieuwe pakken.

 pascal Kolen

Winnaars Clubactie 

De uitslag van de clubactie is bekend! Er zijn in totaal 321 loten verkocht, ook dit jaar willen we jullie bedanken voor jullie inzet.

Er waren een aantal verkopers die er uit sprongen. Dit zijn drie leden uit de jeugd! 

#1 Bas van Dekken (F1)
#2 Bas de Leeuw (F1)
#3 Jaiden Beerens (F2)

Voor jullie ligt er een leuke prijs klaar. Deze kun je vanaf aanstaande zaterdag (26 november) afhalen in de kantine!


Met sportieve groet,
De Jeugdcommissie

Rabo Clubkas Campagne  

Blauw Wit '81 en stichting Moers Pinksterweekend willen iedereen bedanken die gestemd heeft op Blauw Wit '81 en stichting MPW voor de Rabo Clubkas Campagne.
Blauw Wit heeft € 462,60 opgehaald en MPW € 251,02

Een superleuke herfstochtend met Nelson de Kok  

Vrijdag 28 oktober 2016 was Nelson de Kok te gast bij Blauw-wit in De Moer.
Veel leuker kan een vrije dag in de Herfstvakantie niet zijn als je van voetbal houdt.
Nelson de Kok gaf samen met trainers van Blauw-Wit een clinic aan kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar, op het hoofdveld van Blauw-wit’81.
De opkomst was goed en de kinderen hebben het erg leuk gehad. Om de beurt kregen de kinderen in groepjes een clinic van Nelson of van een trainer van Blauw-Wit. Ze leerden trucjes om de bal hoog te houden, de tegenstander te misleiden, de bal afpakken van Nelson en natuurlijk met veel plezier een wedstrijdje doen samen met Nelson tegen een trainer met een ander groepje. Aanhet einde mocht iedereen een penalty schieten met Gilar in het doel! Alle kinderen waren moe, maar hadden veel plezier gehad.

nelson en spelers 2016

Martijn Rijnders nieuwe Technisch Jeugd coördinator 

VV Blauw-Wit ’81 is met de oprichting van een Technische Commissie een nieuw pad ingeslagen naar de verbetering van de jeugd- en senioren afdeling binnen de vereniging. Om de jeugdafdeling op een hoger level te tillen is er een Technische Jeugd Coördinator aangesteld. Martijn Rijnders gaat deze rol vanaf het nieuwe seizoen invullen. We zijn blij met de komst van Martijn en hopen hiermee ook in de behoefte van de trainers en leiders voor meer begeleiding te kunnen voorzien. Zijn activiteiten zullen ook gericht zijn om het voetbalplezier bij je jeugd verder te vergroten.

Martijn is 23 jaar, studeert dit jaar af aan de opleiding HBO Sport en Economie en heeft er zin om het nieuwe seizoen bij Blauw-Wit’81 aan het werk te gaan. Martijn zal zich aan het begin van het nieuwe seizoen voorstellen, dan is hij snel geen vreemd gezicht meer voor iedereen.

martijn rijnders