Moers Pinksterweekend 24 mei 2015 


MPW website


Hemelvaartstoernooi 14 mei 2015 

Klik hier voor meer informatie

Webshop 


Foto album 


Weer in De Moer 


Clublied 


Sponsor 


zondag, 21 dec 2014 Aanvang 14:30 

DVVC
Verslagen
-
Blauw Wit '81

Cruijfiaans 

"Ik geloof niet omdat ik dus niet gelovig ben maar ik denk wel dat er iets anders is, maar daardoor geloof ik datgene wat ik dus denk dat er is."
Blauw Wit '81
Nieuws
Archief

4 januari: Nieuwjaarsreceptie met vooraf wedstrijd 

Zondag 4 januari
Nieuwjaarsreceptie


Om 13:00  wedstrijd Jong Blauw Wit 1 – Oud Blauw Wit 1

Om 14:00 nieuwjaarsreceptie
met een hapje en een drankje van Blauw Wit ‘81

Na een uurtje of 16:00 meer bier en muziek plezier

03-12: Pietjes op bezoek bij Blauw wit ‘81 

Op woensdagavond 3 december hebben 2 zwarte pieten een bezoek gebracht aan de jeugd van Blauw wit ’81. Eerst werden de pieten door de mini’s verrast met allerlei mooie tekeningen en zongen de kindjes liedjes voor ze. Er waren zelfs een paar kinderen die een liedje met een dansje erbij deden. Dit alles werd door de pieten beloond met een leuk cadeautje.

“Het was geweldig om al die kleine kindjes zo enthousiast te zien en sommige waren niet bij ons weg te slaan ! “ zei een van de pieten.

Na een tijdje hebben de pieten afscheid van de mini’s genomen en zijn zij naar het trainingsveld gegaan om een bezoek te brengen aan de E- en F-jeugd. Al van verre was er gezellige Sinterklaas muziek te horen. De pieten werden enthousiast begroet door de jeugd. Vervolgens zijn de pieten aan een kleine warming-up begonnen. Ook mochten de kinderen penalty’s nemen bij een van de pieten. Daarna zijn de kinderen in groepjes verdeeld en hebben zij samen met de pieten verschillende leuke voetbalspelletjes gedaan.

Na alle spelletjes zijn de kinderen naar de kantine gegaan en hebben daar nog wat liedjes gezongen voor de pieten, wat ook weer beloond werd met een mooi cadeautje.
De pieten vonden het zo gezellig, dat ze hebben beloofd om volgend jaar weer langs te komen !

klik hier voor de foto's

samen de kadootjes openen

De grote Clubactie 

Allereerst willen we jullie allemaal bedanken voor de fantastische verkoop van de loten van de clubactie! We vinden het mooi om te zien hoe iedereen ook dit jaar zijn best weer heeft gedaan.

 

De leden die de meeste loten in de clubactie hebben verkocht zijn bekend. 

 

De ultieme winnaar is Lucas Emmers met maar liefst 24 verkochten loten!

Op de tweede plek is Stef Verboven geëindigd met 23 verkochten loten.

Op de derde plek hebben we Roel & Chiel de Jong die samen 34 (!) loten hebben verkocht, wat 17 loten per persoon betekend! 

 

Jullie mogen je prijs op komen halen in de kantine van Blauw-wit!

KNVB huldigingen 

Tijdens de ALV zijn er drie personen in het zonnetje gezet door de KNVB. Ze kregen door Betty Schelle een KNVB onderscheiding uitgereikt:
 • Berry Verheijden: zilveren waarderingsspeld
 • Gerrit Klijs: gouden waarderingsspeld
 • Jos van den Hoven: lid van verdienste

klik hier voor het fotoalbum


Wij feliciteren de drie heren!

Het bestuur

Uitslag pubquiz 

Zaterdag 8-11 vond voor de 1e keer een pubquiz plaats bij Blauw Wit ’81. Er deden 9 teams mee, die bestonden uit maximaal 5 personen. Bij deze quiz zijn er naast sportvragen ook algemene vragen. Het was een gezellige avond die zeker voor herhaling vatbaar is.

 

De uitslag:

1

The Five Kings

133.5

2

De Kneusjes

103.5

3

K2

97.5

4

Misses Einstein

93.0

5

Kampioenuh

91.5

6

De Jansens

89.0

7

De Amateurtjes

84.5

8

Dark Cloud Pubteam

72.5

9

De Kippetjes

72.0

Steun Stichting Leergeld! 

Stichting Leergeld helpt kinderen. Maar daar is wel geld voor nodig. Op allerlei mogelijk manieren probeert Leergeld geld binnen te halen. Een prachtige mogelijkheid is de SantaRun.

Dus wandel, kruip of ren mee tijdens de Santa Run in Waalwijk op zaterdag 13 december vanaf 15.00 uur.

Klik hier voor meer informatie.

Start trainingen mini's  

Vanaf aanstaande woensdag 5-11 starten we met de trainingen voor mini’s (4 t/m 6jaar)
Trainingen zijn op woensdag om 18.00 uur en duren een uurtje en zijn op een goed verlicht veld.
Een informatieavond over het vervolg wordt nog gepland.

Als er kinderen in uw omgeving zijn in dezelfde leeftijdsgroep die mee willen doen, dan kan dat natuurlijk altijd.
Zij kunnen ook op een training op woensdag komen.

Als een mini pupil lid wil worden bij Blauw-Wit’81, zijn er ook een paar praktisch zaken waar rekening mee gehouden moet worden, namelijk;
• Mini’s kunnen tot aan de winterstop gratis trainen, daarna opgeven als nieuw lid. Begint een kindje pas na de winterstop, dan zijn de eerste vier trainingen gratis.
• We starten met 1 keer per week een training op woensdag van 18.00 uur tot 19.00 uur. Afhankelijk de ervaring wordt later bepaald of het tijdstip zo blijft.
• Na de winterstop wordt er een mini team opgegeven voor kleine competitie/toernooitjes in de omgeving.
• Kleding; wit broekje, sokken en tas kunt u bij Blauw-Wit in de kantine kopen of bestellen. Wedstrijdshirts zorgt Blauw-Wit’81 voor.
• Contributie voor een mini is vanaf 2015; EUR 22,50 per half jaar.
• Voor het rijden naar uitwedstrijden is deelname verplicht, en wordt een schema voor opgesteld

Met vriendelijke groet,
De Jeugdcommissie en Technische Commissie Blauw-Wit’81

Ook jeugdleden in de andere leeftijdsgroepen zijn van harte welkom op een training.
Klik hier  voor de trainingstijden van de andere jeugdteams.

Blauw-Wit'81 bedankt sponsor Rene Verboven 

Rene Verboven bestrating en aanleg heeft de nieuwe shirts en sokken van de F- en E-jeugdteams gesponsord, bedankt!
E en F teams met sponsor
bloemen voor de sponsor

Blauw-Wit'81 bedankt sponsor AA3 accountants 

AA3 Accountants & Belastingadviseurs heeft de nieuwe shirts en sokken van de B1, B2, C, D1 en D2 jeugdteams gesponsord, bedankt!
teamfoto B1
shirtsponsor

De Kantinecommissie is dringend op zoek naar vrijwilligers 

Wij zijn dringend opzoek naar mensen die ons in de kantine willen ondersteunen. Dit kan door het poetsen van de kantine/kleedkamers of om bardiensten te draaien.
Wanneer je vragen hebt of je bent geïnteresseerd, kun je je melden bij Miranda Kennekens of Jolanda Hofstede.
Wanneer er suggesties, vragen of opmerkingen zijn over de kantine dan horen wij dit graag via kc@blauwwit81.nl

Proeftraining Mini’s bij Blauw-Wit’81 een groot succes! 

Afgelopen zaterdag 25 oktober was het zover, een proeftraining voor mini’s bij Blauw-Wit’81 in De Moer. Er was een grote opkomst in de leeftijd van 3 tot 6 jaar.
De training was op een speelse manier met spelletjes, van de bal vooruit schoppen tot pionnen omschieten tot een klein wedstrijdje. Alle kinderen hadden er zin in en hadden veel plezier. Er waren ook kindjes die toch niet durfden, maar zeker een volgende keer meedoen!
Ook alle ouders, broertjes, zusjes en opa’s en oma’s vonden het erg leuk en klapten luid voor deze sterren! Alle kinderen kregen aan het einde van de training een oorkonde, omdat ze goed hun best hadden gedaan en als aandenken een kleine bal van Blauw-Wit.
De training werd begeleid door de trainers, Toon, Bart, Rob, Harald en Koen. Veel dank voor jullie inzet!
Weet je iemand die dit ook graag wil doen, meldt deze dan aan bij Blauw-Wit’81 voor een proeftraining. Voor de winterstop wordt er al getraind en na de winterstop starten we met een nieuw mini’s-team dat ook tegen teams van andere clubs gaan voetballen.
minis feest

Klik hier voor de foto's

Een superleuke dag met Nelson de Kok bij Blauw-Wit'81 

Afgelopen woensdag 22 oktober was Nelson de Kok te gast bij Blauw-wit in De Moer. Veel leuker kan een vrije dag in de Herfstvakantie niet zijn als je van voetbal houdt. Nelson de Kok gaf samen met trainers van Blauw-Wit een clinic aan kinderen in de leeftijd va 7 t/m 14 jaar, op het hoofdveld van Blauw-wit’81. De weersvoorspellingen waren niet zo goed voor deze dag, het beloofde een echte herfstachtige dag te worden. Gelukkig viel dat mee, ‘s-middags scheen zelfs de zon. Ondanks dat we toch een paar regenbuitjes hadden, was de opkomst goed en hebben de kinderen het erg leuk gehad. Om de beurt kregen de kinderen in groepjes een clinic van Nelson of van een trainer van Blauw-Wit. Ze leerden trucjes om de bal hoog te houden, de tegenstander te misleiden, de bal afpakken van Nelson en natuurlijk met veel plezier een wedstrijdje doen samen met Nelson tegen een trainer met een ander groepje. Alle kinderen waren moe, maar hadden veel plezier gehad.

klik hier voor de foto's.

Nieuwe opzet technische commissie 

Tot op heden hadden we twee technische commissies; de technische jeugdcommissie en de technische damescommissie. Er is besloten dit samen te voegen tot één technische commissie waarin alle disciplines zijn vertegenwoordigd; jeugd, dames en senioren. We hopen hierdoor de drempel tussen de verschillende niveaus te verkleinen en zo elkaar beter te helpen.

In deze commissie zitten alle coördinatoren van de diverse teams. Voor jeugdteams worden coördinatoren, leiders en trainers door de technische commissie gekozen. Het is als coördinator niet mogelijk om ook trainer of leider van hetzelfde team te zijn, om onafhankelijkheid te behouden.

Toon Stokkermans is adviseur van de technische commissie en voorlopig ad interim voorzitter van de technische commissie met ondersteuning van Trudy. Echter zijn we wel dringend op zoek naar een voorzitter.

We zoeken een People-manager (die ook wat van voetbal weet) die zowel de jeugdcommissie als de technische commissie leiding gaat geven. Deze persoon mag geen andere functies binnen de club vervullen om onafhankelijk te zijn en iedereen aan kan sturen zonder enige belangenverstrengeling. Personen die geïnteresseerd zijn kunnen een email sturen aan secretaris@blauwwit81.nl

Denktank

De denktank, onder leiding van Toon Stokkermans en Trudy Verkleij, die dit alles heeft bekeken en advies heeft uitgebracht zal worden voortgezet onder leiding van Toon Stokkermans. In deze denktank zitten mensen die mee willen denken over de toekomst van de club en zullen adviseren aan het (jeugd)bestuur.

Bestuur en denktank

Kantinecommissie 

De huidige kantinecommissie bestaat uit Jolanda Hofstede, Miranda Kennekens, Astrid Jansen en Marco Kolen.

 

De taken van de commissie zijn als volgt verdeeld:

·       Jolanda Hofstede:     Bestellingen, planning en aanspreekpunt

·       Miranda Kennekens: Financiële gedeelte

·       Astrid Jansen:          Coördinator schoonmaak, notulen

·       Marco Kolen:           Voorzitter en assisteren bij drukte en feesten

 

Het personeel dat wekelijks in de kantine staat zijn Jolanda, Astrid, Miranda, Anoek en Mandy.

Op oproepbasis zijn Nikki en Jaimy beschikbaar.

 

Met evenementen zijn de muntjes 1,75 euro voor alle drankjes.

De blauwe munten zijn nog te gebruiken t/m 31 december 2014!

 

Ook krijgen we een flesje van de maand deze is dan ook 1 muntje.

 

De kantinecommissie is nog op zoek naar meer oproepkrachten en/of mensen die willen assisteren bij feestjes. Heb jij interesse stuur dan een mail naar kc@blauwwit81.nl of neem contact op met Jolanda Hofstede via 06-11955213.

Brochure tijdstraf en spelerspas 

Met ingang van seizoen 2013/'14 gaan de maatregelen in uit het actieplan 'Tegen geweld, voor sportiviteit'. De invoering van de tijdstraf en de visuele controle van de spelerspas zijn twee maatregelen die direct voor de betrokkenen merkbaar zijn. Hoe deze maatregelen in de praktijk werken is nu voor iedereen inzichtelijk. Deze brochure en deze brief geven uitleg over de toepassing van deze maatregelen.

Nieuwe regels 

Samenvatting nieuwe regels:

Gele kaart
Wanneer een speler een overtreding maakt en daarvoor bestraft wordt met geel, moet de speler het veld verlaten voor een tijdsbestek van 10 minuten. Een afkoelperiode, dus. Deze regel geldt echter alleen voor spelers in de B-categorie.

Spelregelbewijs
Alle jeugdspelers vanaf de B-junioren zijn verplicht een spelregelbewijs te halen. Deze test zal bestaan uit 10 vragen en is bedoeld om jonge spelers kennis te laten maken met de spelregels.

Meldpunt
De KNVB komt met een meldpunt voor wanordelijkheden.

Cursus
Spelers die geweld gebruikt hebben moeten op een verplichte cursus voordat ze mogen terugkeren.

Buitenspel
In de context van Regel 11 - Buitenspel, zijn de volgende criteria van toepassing:
 • "Ingrijpen in het spel" betekent het spelen of raken van de bal, die door een medespeler is gespeeld of geraakt;
 • "Een tegenstander in diens spel beïnvloeden" betekent voorkomen, dat een tegenstander de bal kan spelen of in staat is te spelen door duidelijk het gezichtsveld of de bewegingen van de tegenstander te blokkeren of een tegenstander aan te vallen in strijd om de bal
 • "Voordeel trekken uit de buitenspelpositie" betekent het spelen van de bal
 1. die terugkomt van, of van richting wordt veranderd door, de doelpaal, doellat of een tegenstander, terwijl hij zich in buitenspelpositie bevond
 2. die terugkomt van, van richting wordt veranderd door, of naar hem gespeeld wordt door, een tegenstander die een bewuste redding maakt, terwijl hij zich in buitenspelpositie bevond.
Een speler die zich in buitenspelpositie bevindt en die de bal ontvangt van een tegenstander die de bal bewust speelt (behalve bij het maken van een redding), wordt niet beschouwd als een speler die voordeel trekt.

Documenten
PDF van volledig KNVB actieplan
PDF aanvullende instructies spelregels veldvoetbal.pdf

Sponsors gezocht muziek computer 

Voor in de kantine willen we een muziek computer aanschaffen. Deze is makkelijker te bedienen en je krijgt elke week de nieuwste muziek. Om dit te kunnen bekostigen zijn we nog op zoek naar een paar sponsoren.

Help de club en sponsor 10 euro per maand (contract voor 3 jaar), hiervoor krijg je dan:
 • elke week de nieuwste muziek in de kantine
 • je bedrijfslogo of naam op de muziek computer
 • je bedrijfslogo of naam op de website
Om je aan te melden of voor meer informatie kun je contact opnemen met de sponsorcommissie (SponsorCommissie@blauwwit81.nl).