Moers Pinksterweekend 24 mei 2015 


MPW website


Hemelvaartstoernooi 14 mei 2014 

Klik hier voor meer informatie

Webshop 


Foto album 


Weer in De Moer 


Clublied 


Sponsor 


zondag, 02 nov 2014 Aanvang 14:00 

Emma
Verslagen
-
Blauw Wit '81

Cruijfiaans 

" Ik neem altijd zélf de beslissingen. Dus als ze bij Ajax tegen me zeggen: "Je bent te oud", dan zeg ik: "Dat beslis jij niet, dat beslis ik."
Blauw Wit '81
Nieuws

Algemene ledenvergadering op vrijdag 14 november 

Het bestuur nodigt alle leden uit voor de algemene ledenvergadering. De ALV wordt gehouden op vrijdag 14 november in de kantine en zal beginnen om 20:00.

Agenda:
 • Vaststelling notulen en Jaarverslag
 • Financieel verslag en kascommissie
 • Goedkeuring / decharge
 • Bestuursaftreden en verkiezing
 • Subsidie
 • Vaststelling contributies en begroting
 • Bespreking commissies
 • Overige zaken
 • Dankwoord aan vrijwilligers
 • Rondvraag
 
Jaarverslag 2013-2014 volgt zo spoedig mogelijk.
Notulen vorige ALV

Het bestuur.

Blauw-Wit'81 bedankt sponsor AA3 accountants 

AA3 Accountants & Belastingadviseurs heeft de nieuwe shirts en sokken van de B1, B2, C, D1 en D2 jeugdteams gesponsord, bedankt!
teamfoto B1
shirtsponsor

De Kantinecommissie is dringend op zoek naar vrijwilligers 

Wij zijn dringend opzoek naar mensen die ons in de kantine willen ondersteunen. Dit kan door het poetsen van de kantine/kleedkamers of om bardiensten te draaien.
Wanneer je vragen hebt of je bent geïnteresseerd, kun je je melden bij Miranda Kennekens of Jolanda Hofstede.
Wanneer er suggesties, vragen of opmerkingen zijn over de kantine dan horen wij dit graag via kc@blauwwit81.nl

Proeftraining Mini’s bij Blauw-Wit’81 een groot succes! 

Afgelopen zaterdag 25 oktober was het zover, een proeftraining voor mini’s bij Blauw-Wit’81 in De Moer. Er was een grote opkomst in de leeftijd van 3 tot 6 jaar.
De training was op een speelse manier met spelletjes, van de bal vooruit schoppen tot pionnen omschieten tot een klein wedstrijdje. Alle kinderen hadden er zin in en hadden veel plezier. Er waren ook kindjes die toch niet durfden, maar zeker een volgende keer meedoen!
Ook alle ouders, broertjes, zusjes en opa’s en oma’s vonden het erg leuk en klapten luid voor deze sterren! Alle kinderen kregen aan het einde van de training een oorkonde, omdat ze goed hun best hadden gedaan en als aandenken een kleine bal van Blauw-Wit.
De training werd begeleid door de trainers, Toon, Bart, Rob, Harald en Koen. Veel dank voor jullie inzet!
Weet je iemand die dit ook graag wil doen, meldt deze dan aan bij Blauw-Wit’81 voor een proeftraining. Voor de winterstop wordt er al getraind en na de winterstop starten we met een nieuw mini’s-team dat ook tegen teams van andere clubs gaan voetballen.
minis feest

Klik hier voor de foto's

Een superleuke dag met Nelson de Kok bij Blauw-Wit'81 

Afgelopen woensdag 22 oktober was Nelson de Kok te gast bij Blauw-wit in De Moer. Veel leuker kan een vrije dag in de Herfstvakantie niet zijn als je van voetbal houdt. Nelson de Kok gaf samen met trainers van Blauw-Wit een clinic aan kinderen in de leeftijd va 7 t/m 14 jaar, op het hoofdveld van Blauw-wit’81. De weersvoorspellingen waren niet zo goed voor deze dag, het beloofde een echte herfstachtige dag te worden. Gelukkig viel dat mee, ‘s-middags scheen zelfs de zon. Ondanks dat we toch een paar regenbuitjes hadden, was de opkomst goed en hebben de kinderen het erg leuk gehad. Om de beurt kregen de kinderen in groepjes een clinic van Nelson of van een trainer van Blauw-Wit. Ze leerden trucjes om de bal hoog te houden, de tegenstander te misleiden, de bal afpakken van Nelson en natuurlijk met veel plezier een wedstrijdje doen samen met Nelson tegen een trainer met een ander groepje. Alle kinderen waren moe, maar hadden veel plezier gehad.

klik hier voor de foto's.

PUBQUIZ zaterdag 8-11 

P U B Q U I Z

 

Op zaterdagavond 8 november a.s. willen we in de kantine van Blauw Wit 81 jullie algemene kennis gaan testen. Dit willen we doen d.m.v. gevarieerde en onderscheidende vragen over van alles en nog wat.

 

Wat ook nieuw is: de teams mogen bestaan uit maximaal 5 personen. Hiervan moet minimaal één persoon een leeftijd van 18 jaar of hoger hebben, de anderen mogen een A-junior (of ouder) zijn. Zorg gerust voor diversiteit in leeftijd, interessegebieden en geslacht binnen het team en verzamel een mooi team!

 

Het inschrijfgeld bedraagt € 10,00 per team.

 

Heb je interesse om mee te doen, schrijf dan zo spoedig mogelijk in via kc@blauwwit81.nl. Vermeld hierbij je teamnaam en de naam van jullie contactpersoon.

 

We hebben een aantal plaatsen beschikbaar in de kantine, en we hanteren het motto “wie het eerst komt, wie het eerst maalt”.

 

Op 8 november willen we graag rond 19.45 uur beginnen en ons streven is om rond 23.30 uur klaar te zijn.

Zonovergoten startdag voor de jeugd! 

Op zaterdag 23 augustus is er door middel van een 4x4 toernooi een goed, sportief begin gemaakt van het nieuwe voetbalseizoen 2014-2015 door de jongste jeugd van Blauw wit ’81. De spelers van de F-E-D en C-jeugd streden in groepjes van 4 kinderen uit verschillende teams , telkens een kwartier tegen elkaar op een kwart van het hoofdveld, wat er overigens prachtig bij ligt. Tussen de wedstrijdjes door werd er volop genoten van liters ranja, een zakje chips en een lekker ijsje. Alle kinderen hebben zich voor de volle 100% ingezet en iedereen was erg enthousiast over deze spelvorm . Natuurlijk hielp het prachtige weer, de hulp van veel ouders / begeleiders en alle vrijwilligers mee aan de feestvreugde.

Aan het einde van de middag, nadat iedereen mee had geholpen om alles op te ruimen, kregen alle kinderen een oorkonde van deelname en een (lekkere) medaille uitgereikt en vertrok iedereen tevreden huiswaarts.

Klik hier voor de foto's.

 

Fanatiek voetballen 

Nieuwe opzet technische commissie 

Tot op heden hadden we twee technische commissies; de technische jeugdcommissie en de technische damescommissie. Er is besloten dit samen te voegen tot één technische commissie waarin alle disciplines zijn vertegenwoordigd; jeugd, dames en senioren. We hopen hierdoor de drempel tussen de verschillende niveaus te verkleinen en zo elkaar beter te helpen.

In deze commissie zitten alle coördinatoren van de diverse teams. Voor jeugdteams worden coördinatoren, leiders en trainers door de technische commissie gekozen. Het is als coördinator niet mogelijk om ook trainer of leider van hetzelfde team te zijn, om onafhankelijkheid te behouden.

Toon Stokkermans is adviseur van de technische commissie en voorlopig ad interim voorzitter van de technische commissie met ondersteuning van Trudy. Echter zijn we wel dringend op zoek naar een voorzitter.

We zoeken een People-manager (die ook wat van voetbal weet) die zowel de jeugdcommissie als de technische commissie leiding gaat geven. Deze persoon mag geen andere functies binnen de club vervullen om onafhankelijk te zijn en iedereen aan kan sturen zonder enige belangenverstrengeling. Personen die geïnteresseerd zijn kunnen een email sturen aan secretaris@blauwwit81.nl

Denktank

De denktank, onder leiding van Toon Stokkermans en Trudy Verkleij, die dit alles heeft bekeken en advies heeft uitgebracht zal worden voortgezet onder leiding van Toon Stokkermans. In deze denktank zitten mensen die mee willen denken over de toekomst van de club en zullen adviseren aan het (jeugd)bestuur.

Bestuur en denktank

Kantinecommissie 

De huidige kantinecommissie bestaat uit Jolanda Hofstede, Miranda Kennekens, Astrid Jansen en Marco Kolen.

 

De taken van de commissie zijn als volgt verdeeld:

·       Jolanda Hofstede:     Bestellingen, planning en aanspreekpunt

·       Miranda Kennekens: Bijhouden schoonmaaklijsten

·       Astrid Jansen:          Coördinator schoonmaak, notulen

·       Marco Kolen:           Assisteren bij drukte en feestjes

 

Het personeel dat wekelijks in de kantine staat zijn Jolanda, Astrid, Miranda, Anoek en Mandy.

Op oproepbasis zijn Nikki, Kim en Jaimy beschikbaar.

 

Met evenementen zijn de muntjes 1.75 euro voor alle drankjes. Daarna zijn ze te gebruiken voor fris en tapbier geldig t/m 31 december.

 

Ook krijgen we een flesje van de maand deze is dan ook 1 muntje.

 

De kantinecommissie is nog op zoek naar meer oproepkrachten en/of mensen die willen assisteren bij feestjes. Heb jij interesse stuur dan een mail naar kc@blauwwit81.nl of neem contact op met Jolanda Hofstede via 06-11955213.

Jeugdkamp weer een succes! 

We kunnen weer terugkijken op een geslaagd voetbalkamp, mede dankzij de geweldige inzet van de leiding.
Ook een speciaal woord van dank aan de sponsoren. Met name Gebr, den Boer / Rene en Renate Verboven / Familie De Bie / ’t Maoske en familie Verkooijen.
Namens leiding en kinderen, Voetbal Vereniging Blauw Wit BEDANKT voor dit gezellige weekend!

Het hele verhaal over dit geslaagde kamp kun je lezen in het volgende clubblad.

Klik hier voor de foto's.

Moers Pinksterweekend 

 

De foto's van zaterdagavond staan online!! Kijk in het fotoalbum op www.moerspinksterweekend.nl

De 12de man van Blauw-Wit 81’ 

Sinds enige tijd is er bij Blauw-Wit’81 een twaalfde man bij de wedstrijden van het eerste team aanwezig.
De 12de man is een groepje jeugdspelers van Blauw-Wit die het eerste team bij thuiswedstrijden komt aanmoedigen.
Luuk Luijten is lid van Blauw-Wit en speelt in de D1 en is de initiator van dit groepje jeugd dat met een trommel, spandoeken en vlag het team komen aanmoedigen. Zo waren zij ook aanwezig bij de wedstrijd van de dames1 op woensdag 14 mei 2014, waar zij helaas geen kampioen zijn geworden.
Aan Luuk en zijn kornuiten heeft het niet gelegen.
De aanwezigheid van deze groep jeugd brengt een leuke sfeer bij een thuiswedstrijd van het eerste team van de heren of de dames.
Dank aan Luuk Luijten en zijn kornuiten dat zij elke keer de eerste teams komen aanmoedigen!
We zien jullie volgend seizoen graag weer!

12 de man

Keepersclinic Jeugd geslaagd! 

Afgelopen zondag 13 april hebben de keepers van de jeugd van Blauw-Wit’81 een keepersclinic gehad.
Er waren drie keeperstrainers die onze keepers van zes tot achttien jaar een uitgebreide keeperstraining gegeven hebben. Zij  hebben veel geleerd en genoten van de training. Alle jeugdkeepers kregen een aandenken en certificaat van deelname aan de clinic.
Dank aan Keepersacademie Arno van Zwam voor het realiseren van deze middag.

Klik hier voor de foto's.

Brochure tijdstraf en spelerspas 

Met ingang van seizoen 2013/'14 gaan de maatregelen in uit het actieplan 'Tegen geweld, voor sportiviteit'. De invoering van de tijdstraf en de visuele controle van de spelerspas zijn twee maatregelen die direct voor de betrokkenen merkbaar zijn. Hoe deze maatregelen in de praktijk werken is nu voor iedereen inzichtelijk. Deze brochure en deze brief geven uitleg over de toepassing van deze maatregelen.

Ondertekenen wedstrijdformulier met beide aanvoerders 

Voortaan dragen óók beide teams volledig de verantwoordelijkheid voor
 1. de controle aan de hand van de spelerspassen en 
 2. aangeven van wat er tijdens de wedstrijd is gebeurd.
Na afloop van elke wedstrijd ondertekent zoals gebruikelijk niet alleen de scheidsrechter het wedstrijdformulier, maar doet hij of zij dit gezamenlijk met de beide aanvoerders.

Nieuwe regels 

Samenvatting nieuwe regels:

Gele kaart
Wanneer een speler een overtreding maakt en daarvoor bestraft wordt met geel, moet de speler het veld verlaten voor een tijdsbestek van 10 minuten. Een afkoelperiode, dus. Deze regel geldt echter alleen voor spelers in de B-categorie.

Spelregelbewijs
Alle jeugdspelers vanaf de B-junioren zijn verplicht een spelregelbewijs te halen. Deze test zal bestaan uit 10 vragen en is bedoeld om jonge spelers kennis te laten maken met de spelregels.

Meldpunt
De KNVB komt met een meldpunt voor wanordelijkheden.

Cursus
Spelers die geweld gebruikt hebben moeten op een verplichte cursus voordat ze mogen terugkeren.

Buitenspel
In de context van Regel 11 - Buitenspel, zijn de volgende criteria van toepassing:
 • "Ingrijpen in het spel" betekent het spelen of raken van de bal, die door een medespeler is gespeeld of geraakt;
 • "Een tegenstander in diens spel beïnvloeden" betekent voorkomen, dat een tegenstander de bal kan spelen of in staat is te spelen door duidelijk het gezichtsveld of de bewegingen van de tegenstander te blokkeren of een tegenstander aan te vallen in strijd om de bal
 • "Voordeel trekken uit de buitenspelpositie" betekent het spelen van de bal
 1. die terugkomt van, of van richting wordt veranderd door, de doelpaal, doellat of een tegenstander, terwijl hij zich in buitenspelpositie bevond
 2. die terugkomt van, van richting wordt veranderd door, of naar hem gespeeld wordt door, een tegenstander die een bewuste redding maakt, terwijl hij zich in buitenspelpositie bevond.
Een speler die zich in buitenspelpositie bevindt en die de bal ontvangt van een tegenstander die de bal bewust speelt (behalve bij het maken van een redding), wordt niet beschouwd als een speler die voordeel trekt.

Documenten
PDF van volledig KNVB actieplan
PDF aanvullende instructies spelregels veldvoetbal.pdf

Sponsors gezocht muziek computer 

Voor in de kantine willen we een muziek computer aanschaffen. Deze is makkelijker te bedienen en je krijgt elke week de nieuwste muziek. Om dit te kunnen bekostigen zijn we nog op zoek naar een paar sponsoren.

Help de club en sponsor 10 euro per maand (contract voor 3 jaar), hiervoor krijg je dan:
 • elke week de nieuwste muziek in de kantine
 • je bedrijfslogo of naam op de muziek computer
 • je bedrijfslogo of naam op de website
Om je aan te melden of voor meer informatie kun je contact opnemen met de sponsorcommissie (SponsorCommissie@blauwwit81.nl).

Wifi 

In de kantine is er een Wifi hotspot aangelegd welke vrij toegankelijk is. De naam van het netwerk is "blauwwit81" en het wachtwoord is ook "blauwwit81".

Dit is een extra service naar de leden en bezoekers echter bij misbruik wordt het meteen weer afgesloten.

v.v. Blauw-Wit '81 is niet verantwoordelijk voor de content die bekeken of gedownload wordt via ons netwerk.