Moers Pinksterweekend 8 juni 2019 


MPW website


Hemelvaartstoernooi 30 mei 2019 

Klik hier voor meer informatie

Foto album 
Hoofdsponsor 


maandag, 22 apr 2019 Aanvang 14:30 

-
Blauw Wit '81


Officieel leerbedrijf
Bij de technische commissie kunje terecht voor meer informatie (tc@blauwwit81.nl)


Cruijfiaans 

"Als je voor elke positie de beste speler kiest, heb je nog geen sterk elftal maar een team dat als los zand uiteen valt."
Blauw Wit '81
Spelregels
Op deze pagina kunt u informatie terug vinden over de spelregels bij het voetbal.

De ingangsdatum van uitsluitingen als gevolg van een of meerdere gele kaart(en) is gewijzigd. Voorheen was dat na twee werkdagen, nu wordt dat na de eerstvolgende kalenderdag. Bekijk hier het volledige bericht.

Met ingang van seizoen 2013/'14 gaan de maatregelen in uit het actieplan 'Tegen geweld, voor sportiviteit'. De invoering van de tijdstraf en de visuele controle van de spelerspas zijn twee maatregelen die direct voor de betrokkenen merkbaar zijn. Hoe deze maatregelen in de praktijk werken is nu voor iedereen inzichtelijk. Deze brochure en deze brief geven uitleg over de toepassing van deze maatregelen.

Samenvatting nieuwe regels


Gele kaart

Wanneer een speler een overtreding maakt en daarvoor bestraft wordt met geel, moet de speler het veld verlaten voor een tijdsbestek van 10 minuten. Een afkoelperiode, dus. Deze regel geldt echter alleen voor spelers in de B-categorie.

Spelregelbewijs

Alle jeugdspelers vanaf de B-junioren zijn verplicht een spelregelbewijs te halen. Deze test zal bestaan uit 10 vragen en is bedoeld om jonge spelers kennis te laten maken met de spelregels.

Meldpunt

De KNVB komt met een meldpunt voor wanordelijkheden.

Cursus

Spelers die geweld gebruikt hebben moeten op een verplichte cursus voordat ze mogen terugkeren.

Buitenspel

In de context van Regel 11 - Buitenspel, zijn de volgende criteria van toepassing:
  • "Ingrijpen in het spel" betekent het spelen of raken van de bal, die door een medespeler is gespeeld of geraakt;
  • "Een tegenstander in diens spel beïnvloeden" betekent voorkomen, dat een tegenstander de bal kan spelen of in staat is te spelen door duidelijk het gezichtsveld of de bewegingen van de tegenstander te blokkeren of een tegenstander aan te vallen in strijd om de bal
  • "Voordeel trekken uit de buitenspelpositie" betekent het spelen van de bal
    • die terugkomt van, of van richting wordt veranderd door, de doelpaal, doellat of een tegenstander, terwijl hij zich in buitenspelpositie bevond
    • die terugkomt van, van richting wordt veranderd door, of naar hem gespeeld wordt door, een tegenstander die een bewuste redding maakt, terwijl hij zich in buitenspelpositie bevond.
  • Een speler die zich in buitenspelpositie bevindt en die de bal ontvangt van een tegenstander die de bal bewust speelt (behalve bij het maken van een redding), wordt niet beschouwd als een speler die voordeel trekt.

Documenten